زندگی > تغذیه و آشپزی

این غذاهای سرطان زا را نخورید


همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: در این مطلب اشاره داریم به برخی از این غذاها که مصرف آن‌ها نه تنها برای سلامت که برای محیط زیست نیز مضر است.

گوشت‌های فرآوری شده

این غذاهای سرطان زا را نخورید

این یک واقعیت شناخته شده است که امروزه هر غذایی قبل از اینکه سر سفره شما بیاید، فرآیندهای کارخانه‌ای زیادی را باید طی کند که برای بدن و سلامت شما مفید نیست، اما آیا می‌دانید که گاهی اوقات این غذاها حتی می‌توانند باعث سرطان شوند؟ نمونه‌هایی از گوشت‌های فرآوری شده شامل بیکن، سوسیس و گوشت‌های عرضه شده در اغذیه فروشی هستند. سازمان بهداشت جهانی گوشت‌های فرآوری شده را به عنوان سرطان زاهای گروه 1 طبقه بندی کرده است.

گوشت قرمز

این غذاهای سرطان زا را نخورید

در حالی که گوشت‌های سفید مانند مرغ بدون چربی، ماهی و غذاهای دریایی برای بدن عالی هستند، گوشت قرمز اثرات مضری بر بدن ما دارد، از جمله اینکه احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. گوشت قرمز شامل گوشت پستاندارانی مانند بره، گوساله، گوسفند و بز و همچنین آهو و گاومیش کوهان دار است. اگر هر یک از این‌ها را مصرف می کنید، از پختن آن‌ها در دمای بسیار بالا (زغال شده یا کبابی) خودداری کنید، اگر به غذای خوشمزه پخته شده روی ذغال علاقه دارید گاهی کباب بخورید و از مصرف همیشگی آن پرهیز کنید.

الکل

این غذاهای سرطان زا را نخورید

پزشکان سراسر دنیا بر این عقیده هستند که وقتی صحبت از الکل می‌شود، مصرف در حد مقدار «ایمن» وجود ندارد و مصرف الکل هر چقدر هم کم باشد، برای بدن نه تنها مفید نیست که مضر نیز هست. جدای از مسائلی مانند افزایش وزن، بیماری قلبی و مشکلات کبدی، افزایش مصرف الکل با انواع مختلفی از سرطان از جمله سرطان سینه، کولورکتال (سرطان روده) و مری مرتبط است.

شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه شده

این غذاهای سرطان زا را نخورید

حتما دلیلی وجود دارد که می‌گوید باید از مصرف بیش از حد شکر تصفیه شده دوری کنیم یا آن را به طور کامل کنار بگذاریم. قند یا کربوهیدرات‌های بیش از حد تصفیه شده مانند نوشیدنی‌های شیرین، آب نبات، نان سفید و غیره می‌توانند با افزایش چاقی و التهاب در بدن باعث سرطان شوند. اگر نمی‌توانید یک خوراکی را کاملا بدون شکر مصرف کنید، مصرف آن را به حداقل برسانید.

غذای سرخ و پخته شده

این غذاهای سرطان زا را نخورید

مصرف زیاد انواع غذاهای سرخ شده از جمله مرغ سوخاری و سیب زمینی سرخ کرده برای بدن شما مضر است. البته خودداری کامل از مصرف غذاهای سرخ شده توصیه نمی‌شود و صرفا توصیه می‌شود که این غذاها گاها و نه همیشه مصرف شوند. از سوی دیگر، پختن بیش از حد غذا، نیز اکثر مواد مغذی آن را از بین می‌برد که به نوبه خود می‌تواند شانس ابتلا به سرطان را افزایش دهد. پختن غذا در دمای بالا، به ویژه غذاهای نشاسته‌ای، می‌تواند مواد سرطان زا مانند آکریل آمید تولید کند.

بیشتر بخوانید:

  • آسپیرین رشد سرطان را مهار می‌کند
  • هشدار؛ این کار خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا