سلامت > نظام سلامت

۲۰ همت کمبود بودجه بیمه سلامت در پایان سال



به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی ناصحی، روز دوشنبه هشتم بهمن ۱۴۰۳، در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: بیمه سلامت ۴۵ میلیون جمعیت کشور را تحت پوشش دارد که در قالب چند صندوق بیمه‌ای از خدمات سلامت برخوردار می‌شوند.

وی افزود: خدمات تحت پوشش بیمه سلامت شامل خدمات دارویی و درمانی است.

ناصحی ادامه داد: بودجه امسال ما می‌بایست ۳ برابر بودجه مصوب می‌بود که بتوان خدمات با کیفیت ارائه داد و پوشش قوی‌تری هم داشته باشیم.

وی افزود: بخشی از خدمات بیمه‌های تکمیلی می‌بایست توسط بیمه‌های پایه پوشش داده شود که متأسفانه به دلیل مشکلات مالی، امکان پذیر نشده است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: رشد اعتباری بیمه سلامت در سال آینده حدود ۴۶ درصد دیده شده است.

وی گفت: اعتقاد ما این است که اگر حق بیمه افراد تحت پوشش بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی کنار هم قرار گیرند، پوشش خوبی برای کل کشور خواهد بود.

ناصحی با اشاره به پرداخت‌های بیمه سلامت برای پزشکان، داروخانه‌ها و…، افزود: پرداخت‌های داروخانه‌های خصوصی تا آبان انجام شده است و تقریباً به روز هستیم.

وی گفت: پرداخت ارز دارو به عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و بیمه سلامت فقط لیست را تحویل می‌دهد.

ناصحی در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی با اعلام اینکه هر ماه حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان پرداختی به داروخانه‌های خصوصی داریم، اظهار داشت: پرداختی پزشکان مطب دار، برای مهر و آبان را هفته آینده انجام خواهد شد.

ناصحی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای بابت پرداخت درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی، گفت: ۵۰ تا ۶۰ درصد هزینه‌های بیمارستان‌های اطفال که این خدمات را ارائه می‌دهند، تا هفته آینده پرداخت خواهد شد.

وی در خصوص پوشش بیمه‌ای داروها، افزود: حداقل ۷۰ درصد پوشش بیمه‌ای داروها انجام می‌شود.

ناصحی ادامه داد: داروها به تدریج وارد سامانه بیمه می‌شود و پوشش آنها انجام می‌شود.

وی به بودجه بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: ماهانه ۶,۵۰۰ میلیارد تومان پرداختی به مؤسسات طرف قرارداد داریم و ۲,۵۰۰ میلیارد تومان رشد هزینه داشته ایم. در حالی که رشد بودجه این مقدار نبوده است. تا پایان سال حدود ۲۰ همت کمبود بودجه در پرداخت‌ها خواهیم داشت.

ناصحی افزود: تعداد ۲۰۰۰ قلم دارو تحت پوشش بیمه پایه هستند و در صندوق بیماری‌های صعب العلاج نیز ۶۰ تا ۷۰ قلم داروی گران قیمت تحت پوشش قرار دارد.

وی گفت: در بخش خصوصی هم ۸۰ درصد تعرفه دارویی را برای بیماران خاص و سخت درمان پوشش می‌دهیم.

ناصحی ادامه داد: داروی بیماران SMA نیز که تولید داخل است، ۷۰ درصد هزینه را تأمین کردیم و ۸۰۰ بیمار وارد سامانه شده اند و ۲۰۰ بیمار دیگر نیز وارد سامانه خواهند شد تا امکان دسترسی به داروی مورد نظر برای آنها از طریق داروخانه‌های منتخب فراهم خواهد شد.

وی با عنوان این مطلب که میزان دارو در کشور ما بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است، گفت: به طور میانگین در هر نسخه ایرانی‌ها، ۴.۲ قلم دارو تجویز می‌شود؛ در حالی که این عدد در دنیا بین ۱.۶ تا ۱.۹ قلم است.

ناصحی با اشاره به هزینه کرد بیمه سلامت برای زوجین نابارور، افزود: هزینه‌های ما دو برابر بودجه‌ای است که اختصاص داده می‌شود، به طوری که سال گذشته ۷۸۰ میلیارد بودجه اختصاص یافته بود و ما بیش از ۱,۴۰۰ میلیارد تومان هزینه کردیم.

وی ادامه داد: نزدیک ۱۰۰ هزار نفر در خدمات درمان ناباروری نشان دار شده اند که خدمت می‌گیرند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در پاسخ به این سوال که موضوع بیمه برخی مسئولان چیست که اخیراً معاون بیمه مطرح کرده است، افزود: بعضی مؤسسات کنار بیمه پایه، بیمه تکمیلی می‌گیرند که حدود ۱۷ مؤسسه هستند. این مؤسسات بعضاً بیمه سلامت و تأمین اجتماعی هم ندارند و بیمه خودشان را دارند.

وی گفت: نداشتن بیمه پایه برای استفاده از بیمه تکمیلی، غیرقانونی است.

ناصحی ادامه داد: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد، این است که نباید اختلاف خدمات بیمه‌ای به شکلی باشد که یک تعداد برخوردار باشند و دیگران از چنین خدماتی برخوردار نباشند.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا