یک ترکیب جدید برای خشکی دهان بیماران سرطانی
به گزارش همشهری آنلاین این ترکیب که بوسیله پژوهشگران دانشگاه استرالیای جنوبی و دانشگاه استنفورد ساخته شده است، لیمونن، اسانس روغنی موجود در مرکباتی مانند لیمو، لیموترش و پرتقال – را با چربیها (لیپیدهای) سالم، مخلوط میکند.
مخلوط کردن این اسانس با این چربیها، جذب اسانس را برای بدن آسانتر می کند و عوارض جانبی رایج آن مانند آشفتگی معده را کاهش میدهد.
این مخلوط جدید در بررسیهای آزمایشگاهی ۱۸۰ برابر بیشتر از لیمونن خالص محلول بود و در کارآزمایی اولیه، جذب لیمونن در بدن را بیش از ۴۰۰۰ درصد افزایش داد.
تا ۷۰ درصد از بیمارانی را که برای سرطانهای سروگردن پرتودرمانی میشوند، دچار خشکی دهان میشوند و این عارضه میتواند صحبت کردن و بلع را بسیار دشوار کند و کیفیت زندگی را کاهش دهد.
مدتهاست که معلوم شده است لیمونن به تولید بزاق کمک میکند، اما برای تاثیربخشی مناسب آن نیاز به مصرف مقادیر بالای آن وجود دارد. این مقادیر اغلب باعث ایجاد عوارض جانبی مانند سوء هاضمه و آروغ زدن میشوند.
اما به گفته پژوهشگران این ترکیب جدید این مشکل را حل میکند. آنها میگویند لیمونن همچنین خاصیت ضد التهابی، آنتیکسیدانی و تقویت خلقوخو را دارد. این اسانس همچنین میتواند روند هضم و عملکرد روده را بهبود بخشد.
گرچه مزایای درمانی لیمونن به خوبی شناخته شده است، فرار بودن و محلول بودن پایین آن استفاده از آن را به طور خوراکی محدود کرده است. از طرف دیگر به علت تحریک معدهای که ایجاد میکند، مصرف خوراکی آن به خوبی تحمل نمیشود. از طرف دیگر جذب پایین آن مانع از رسیدن آن به محل هدفش در غدد بزاقی میشود.
کارشناسان میگویند این ترکیب ابداعی ممکن است یک درمان خوراکی ساده و موثر برای درمان خشکی دهان در اختیار بگذارد و تسکین و راحتی طولانیمدت، بهبود سلامت دهان و دندان و کیفیت زندگی بالاتر بیماران دچار سرطان را در دوران سخت بیماریشان باعث شود.
یافتههای این بررسی در ژورنال بین المللی داروسازی منتشر شده است.
منبع؛ هلثدی نیوز
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین