زندگی > تغذیه و آشپزی

چه کنیم رنگ رب انار سیاه شود؟ | روش تهیه رب انار خوشمزه در خانه؛ با این ترفند رب انار کپک نمی‌زند


به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، رب انار یکی از انواع چاشنی های بسیار پر طرفدار است که به عنوان طعم دهنده در انواع غذاها و مانند خورش فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، اکبرجوجه و… استفاده می شود. بسیاری از کدبانوهای ایرانی با رسیدن فصل انار، با جوشاندن و غلیظ کردن آب انار رب انار خوشمزه تهیه می کنند. اگر شما هم علاقمند به تهیه رب انار هستید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه رب انار سیاه رنگ شمالی را در ادامه بیاموزید زیرا رب انار سیاه‌رنگ در آشپزی شمالی اهمیت زیادی دارد و باعث هر چه خوش‌رنگ‌تر شدن غذاها می‌شود.

مواد لازم برای تهیه یک کیلو رب انار سیاه شمالی

انار ترش ۸ کیلوگرم
آب ۳ لیوان
نمک یک قاشق غذاخوری
یک قطعه آهن
صافی پارچه‌ای یا سیمی
گوشت‌کوب
چرخ‌گوشت یا مخلوط کن
ظرف مسی

مراحل طرز تهیه رب انار سیاه سفت و خوش رنگ

انارها را خوب بشویید و از وسط نصف کنید.
انارها را دانه کنید اما در حین انجام این کار، پوست انار و یا رگه‌های سفید میان آن داخل ظرف نریزد.
دانه‌ها را آب‌گیری کنید.
برای آبگیری می توانید از گوشت‌کوب، چرخ گوشت و یا هر دستگاه مخلطو کن و غذاساز استفاده کنید یا اینکه دانه‌ها را همراه با دو لیوان آب روی شعله گاز بگذارید و بعد از نرم شدن دانه ها، آنها را روی یک آبکش فلزی بسابید تا آب‌گیری ‌شوند. سپس آب انار تهیه شده را از صافی بگذرانید. در این روش رب انار بدون هسته خواهد بود.
آب اناری را که تهیه کرده اید، داخل یک ظرف بزرگ ریخته و بگذارید تا روی حرارت زیاد شعله اجاق به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن آب انار شعله را کم کنید تا آب انار همچنان در فاز جوشیدن باقی بماند.
محلول آب انار را دائم هم بزنید تا ته نگیرد.
حرارت دادن و هم زدن را تاجایی ادامه دهید که آب انار شما حالتی تلغیظ شده پیدا کند.
برای سیاه شدن رب انار در آخرین مراحل تلغیظ یک تکه آهن گداخته در ظرف بیاندازید. اکسید آهن با تافن موجود در رب انار ترکیب شیمیایی ایجاد می‌کند که باعث سیاه شدن رنگ رب انار شمالی می‌شود.
در آخرین مرحله تهیه رب انار سیاه به آن نمک اضافه کنید تا ماندگاری آن بیشتر شده و رب انار شما کپک نزند.

  • طرز تهیه اکبرجوجه با کره و رب انار در خانه

چه کنیم رنگ رب انار سیاه شود؟ | روش تهیه رب انار خوشمزه در خانه؛ با این ترفند رب انار کپک نمی‌زند

برای سیاه شدن رب انار چه کنیم؟

هر چه غلظت رب انار بیشتر باشد، رنگ آن نیز تیره‌تر می‌شود.
غلظت رب انار باید به گونه ای باشد که پس از ریختن رب انار در ظرف و تکان دادن ظرف رب انار به ظرف بچسبد و تکان نخورد.
هر چه دانه‌های انار ترش تر باشند، رنگ آن نیز تیره‌تر می‌شود.
هر چه ظرف بزرگ‌تر باشد، سرعت آب‌گیری انار سریع‌تر و کیفیت رب انار بالاتر است.
برای سیاه شدن رب انار همانطور که در بالا توضیح دادیم، در آخرین مراحل تلغیظ رب انار یک تکه آهن گداخته در ظرف بیاندازید. اکسید آهن با تافن موجود در رب انار ترکیب شیمیایی ایجاد می‌کند که باعث سیاه شدن رنگ رب انار شمالی می‌شود.
نمک را در مرحله آخر بیفزایید زیرا اضافه شدن نمک در مرحله پخت رب انار رنگ آن را کدر می‌کند.

نکات تکمیلی تهیه رب انار حرفه ای

دقت کنید پوست انار و لایه سفید انار، رب انار شمالی را تلخ می‌کند.
اگر از انار جنگلی برای تهیه یک کیلو رب انار سیاه استفاده می کنید، به مقدار ۱۲ کیلو از آن نیاز دارید.
اگر آب انار ته بگیرد، رب انار تلخ می‌شود. در صورت ته گرفتن آب انار هم نزنید و حتماً بخش‌های سوخته را از ظرف خارج کنید.
دانه‌های خراب و یا پوسیده را از دانه‌های سالم انار جدا کنید.
دانه های انار را نشویید.
از ظرف بزرگ استفاده کنید زیرا تهیه رب انار در ظرف بزرگ باعث تلغیظ سریع‌تر و رنگ و لعاب و مزه بهتر رب انار می‌شود.
در حین جوشاندن آب انار کف ایجاد شده در سطح آب انار را بگیرید.
رب انار را در داخل ظرف‌های شیشه‌ای استریل با درب‌های محکم نگهداری کنید.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا