چطور شکلات داغ یا هات چاکلت درست کنیم؟ معرفی ۵ روش کافی شاپی
به گزارش همشهری آنلاین،در حال حاضر چه در سنین جوانی و چه کسانی که قلب جوان دارند، هات چاکلت محبوبترین نوشیدنی زمستان و پاییز به شمار میآید. پس از گذراندن کمی زمان در هوای یخبندان بیرون، هیچچیز مانند یک لیوان کاکائو داغ بخار کرده نمیتواند به شما آرامش دهد. هنگامی که متوجه شوید که طرز تهیه شکلات داغ چقدر آسان است، دیگر هرگز به سراغ نوشیدنیهای خریداری شده از فروشگاه و دکه نخواهید رفت. در این مقاله ۵ روش درست کردن هات چاکلت با مواد و روشهای کافیشاپی را به شما معرفی کردیم تا هر کدام که به نظرتان بابمیلتر بود یا با طبع بدنتان سازگاری بیشتری داشت را انتخاب کنید.
شکلات داغ یا هات چاکلت چیست؟
هات چاکلت معمولاً ترکیبی از پودر کاکائو، شکر، لبنیات و طعمدهندهها است. شکلات داغ حاوی مقدار کمی کافئین بوده زیرا خود شکلات کافئین کمی دارد مگر اینکه بخواهید آن را با قهوه یا اسپرسو ترکیب کنید. بعید است که کاکائو داغ شما را در شب بیدار نگه دارد، از قضا به بسیاری از افرادی که مشکلات خواب دارند، توصیه میشود شبها و پیش از خواب با شکلات داغ از خود پذیرایی کنند.
هات چاکلت میتواند یک خوراکی آرامشبخش و خوشمزه باشد، اما باید به خاطر داشت که مانند سایر غذاهای شیرین، کالری، قند و چربی بالایی نیز دارد. اگر در حد اعتدال مصرف شود، بخشی از یک رژیم غذایی سالم است زیرا برخی از مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، آهن و منیزیم را فراهم میکند.
خاستگاه هات چاکلت
شاید برای شما سوال پیش بیاید که اولین بار چه کسی این خوراکی خوشمزه را ساخت؟ خاستگاه این نوشیدنی بینظیر از کجاست و چطور ترکیب شیر و کاکائو به سراسر جهان صادر شده؟ در این بخش میخواهیم به این سوالات بپردازیم.
هات چاکلت یا نوشیدنی شکلاتی، نه در کافههای دنج اروپای مدرن، بلکه در تمدنهای باستانی آمریکای مرکزی ریشه دارد. تاریخچه غنی این نوشیدنی بیرقیب به هزاران سال قبل باز میگردد که یعنی آن را به یکی از قدیمیترین نوشیدنیهای جهان تبدیل میکند. اعتقاد بر این است که مایاها، یکی از اولین تمدنهایی که درختان کاکائو را پرورش میدادند، اولین کسانی بودند که نوشیدنی شکلاتی را ایجاد کردند. با این حال، نسخه آنها از شکلات داغ بسیار متفاوتتر از آن چیزی است که ما امروزه از آن لذت میبریم.
نوشیدنی مایاها با معنی آب تلخ، معجونی بود که از دانههای کاکائو آسیاب شده، آب، فلفل قرمز و ادویههای مختلف تهیه میشد. در واقع این هات چاکلت شیرینی که ما میشناسیم نبود، بلکه یک نوشیدنی تلخ و کفآلود به شمار میرفت که اغلب سرد سرو میشد.
بعدها فرمانروای آزتک، مونتزوما دوم، در قرن پانزدهم میلادی به مصرف مقادیر زیادی از این نوشیدنی معروف بود و معتقد بود که این نوشیدنی یک داروی مقوی جنسی و منبع قدرت است. این نوشیدنی عجیب و غریب سپس به دربار اسپانیا رسید. اسپانیاییها نیز با تمایل باور نکردنیشان به شیرینیجات، شروع به گرم کردن نوشیدنی و مخلوط کردن شکر، وانیل و سایر ادویهها با آن کردند و «آب تلخ» به نوشیدنی که امروزه میشناسیم نزدیکتر شد.
مدتی زمان برد تا این نوشیدنی محبوبیت پیدا کند، اما در قرن هفدهم، در سراسر قاره اروپا گسترش یافت و هر کشوری ذائقه خود را به آن اضافه کرد. در اروپا، شکلات داغ به لطف شروع انقلاب صنعتی و بهبود روشهای فرآوری، از یک کالای لوکس برای نخبگان به یک آرامش روزمره برای همه تبدیل شد.
بنابراین، در حالی که مایاها را میتوان مخترع هات چاکلت دانست، نمیتوان تأثیرات جمعی فرهنگها و تمدنهای مختلفی که شکلات داغ و خامهای محبوب ما که از آنها عبور کرده تا به ما برسد را نادیده گرفت.
مواد مورد نیاز هات چاکلت
حال که با خاستگاه و مخترعان اصلی هات چاکلت آشنا شدیم، بهتر است به طور دقیق بررسی کنیم که مواد تشکیل دهنده شکلات داغ دلپسند ما چیست.
- پودر کاکائو: پودر کاکائو یک ماده اصلی برای درست کردن هات چاکلت محسوب میشود. برای طرز تهیه شکلات داغ خانگی حتما از پودر کاکائو شیرین نشده استفاده کنید، زیرا به شما این امکان را میدهد تا شیرینی نوشیدنی را با شکر کنترل کنید. توصیه میکنیم از پودر کاکائو ترکیب نشده بهره ببرید، چرا که هر کدام از آنها طعم شکلاتی متفاوتی دارند و ممکن است طعم هات چاکلت شما را نامطلوب کنند.
- شیر: در حالی که هر نوعی از شیر پر چرب گرفته تا شیر بدون چربی در طرز تهیه شکلات داغ استفاده میشود، ما به دلیل طعم غنی و خامهای آن، شیر پر چرب را توصیه میکنیم. اگر واقعاً به دنبال افراط هستید، میتوانید نصف شیر را با خامه غلیظ ترکیب کنید. برای یک هات چاکلت گیاهی، شیرهای غیر لبنی مانند بادام، سویا یا شیر جو دوسر (و هر نوع شیری که شما دوست دارید) میتواند در شکلات داغ شما طعمی بینظیر داشته باشد.
- شکر: شکر سفید یا قهوهای در درست کردن کاکائو داغ پر رنگترین عملکرد را دارد. شما میتوانید با مقدار آن بازی کنید تا به شیرینی دلخواه خود برسید. اما فراموش نکنید که شکر زیاد میتواند باعث بیشتر شدن فعالیت فرزند دلبند شما شود. همچنین اگر مبتلا به دیابت هستید، پیشنهاد میکنیم با استفاده کمتر از شکر در شکلات داغتان، از سلامت خود محافظت کنید.
- وانیل: اگر از قبل عصاره وانیل را در خانه ندارید، یکی از انتخابهای شما میتواند دارچین یا مارشمالو باشد. با اینکه وانیل میتواند طعمی تکرار نشدنی به هات چاکلت بدهد، اما لازم نیست در نبود آن، به طور کلی قید درست کردن آن را بزنید. تنها کافی است کمی از ذوق و علاقه خود بهره ببرید.
تهیه شکلات داغ با شیر
اگر قصد دارید هات چاکلت را با شیر میل کنید احتمالاً باید بدانید که طبع شیر سرد و طبع شکلات گرم است. بنابراین این نوشیدنی داغ با توجه به نسبت موادی که دارد، میتواند کاملاً متعادل باشد. از قضا وجود شیر در این نوشیدنی برای سلامت قلب شما بسیار مفید است و آنتیاکسیدانهای کاکائو از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
مواد لازم |
مقدار |
شکر |
به مقدار دلخواه شما |
پودر کاکائو |
یک سوم فنجان |
نمک |
نصف قاشق چایخوری |
شیر |
۳ فنجان و نصفی |
عصاره وانیل |
سه چهارم قاشق چایخوری |
خامه |
نصف فنجان |
ابتدا شکر، پودر کاکائو و نمک را در قابلمه بریزید. آب جوش را اضافه کنید و مواد را ترکیب کنید تا مواد یکدست شوند. زمانی که مواد به جوش آمد، مدام هم بزنید تا نسوزد و به مدت ۲ دقیقه بجوشد. در همین زمان شیر را هم بزنید و حرارت دهید تا خیلی داغ شود اما خاطر جمع شوید که شیر نجوشد.
در قدم بعدی مواد را از روی حرارت بردارید و عصاره وانیل را در این مرحله بریزید. حال خامه را به اندازه دلخواهتان اضافه کنید تا دمای کاکائو خنک شود و سپس کاکائو داغ را بین ۴ لیوان تقسیم کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: خواص شگفتانگیز شکلات برای سلامتی
تهیه شکلات داغ با چاکلت
دارچین طبعی گرم و خشک دارد و از آنجایی که طبع شکلات نیز گرم و خشک است، یکی از خواص ترکیب هات چاکلت با دارچین، میتواند از بین بردن بلغم و سردی معده باشد. دارچین همچنین با کاهش اشتها و چربیسوزی ارتباط دارد. در نتیجه طرز تهیه شکلات داغ با دارچین برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، بسیار مفید شمرده میشود.
مواد مورد نیاز |
مقدار |
شکلات شرکتی خرد شده |
۴۵ گرم |
شیر |
دو سوم فنجان |
دارچین آسیاب شده |
به مقدار لازم |
تکههای شکلات را در قابلمهای روی حرارت ملایم قرار دهید. شیر را اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه مرتب هم بزنید تا شکلات ذوب و مواد به خوبی مخلوط شوند. دارچین را هم اضافه کنید. حال مواد را از روی حرارت بردارید و در صورت تمایل شیر بیشتری اضافه کنید. در لیوان سرو و نوش جان شود.
تهیه شکلات داغ با پودر کاکائو
مواد اولیه |
مقدار |
شیر |
۲۵۰ میلیلیتر |
پودر کاکائو |
۱ قاشق غذاخوری |
شکر قهوهای |
۱ یا ۲ قاشق غذاخوری |
شکلات تلخ یا ساده (به دلخواه شما) |
۲۵ گرم |
خامه فرم گرفته |
۱ قاشق غذاخوری |
در این طرز تهیه شکلات داغ، شیر، پودر کاکائو، شکر و شکلات خرد شده را در تابهای کوچک روی حرارت متوسط گرم کنید تا دم بکشد و شکلات آب شود. مواد را در یک لیوان بریزید، سپس خامه را اضافه کرده تا روی آن شناور شود. برای سرو میتوانید کمی شکلات بیشتر را روی هر لیوان رنده کنید.
تهیه شکلات داغ با آب جوش
وانیل طبعی گرم و خشک دارد از خواص درمانی آرامش اعصاب بهره میبرد. بنابراین ترکیب عصاره این گیاه با شکلات داغ، میتواند برای یک روز پر کار و مشغله، آرامش بینظیری را به ارمغان بیاورد.
مواد لازم |
مقدار |
شکر |
یک پیمانه و نصفی |
پودر کاکائو |
یک چهارم فنجان |
نمک |
به مقدار لازم |
آب جوش |
۱ فنجان |
عصاره وانیل |
سه چهارم قاشق چایخوری |
در یک تابه شکر، کاکائو و نمک را با هم مخلوط کنید. آب را اضافه به جوش بیاورید. اجازه دهید مواد بپزند به مدت ۲ دقیقه هم بزنید. شیر را در قالبمهای دیگر گرم کنید (اما جوش نیاید). مواد را از روی حرارت بردارید. وانیل را هم بزنید تا کف کند. در صورت تمایل لیوان خود را با مارشمالو، خامه یا چوب دارچین تزئین کنید.
تهیه شکلات داغ با موکاپات
ادیت: از نظر طب سنتی، طبع قهوه اسپرسو سرد و خشک است. این بدان معناست که قهوه اسپرسو میتواند باعث کاهش رطوبت و خشکی بدن شود.
مواد اولیه |
مقدار |
اسپرسو |
یک چهارم فنجان |
شیر |
یک فنجان |
شکلات تختهای خرد شده |
نصف فنجان |
مارشمالو، خامه و پودر کاکائو (اختیاری) |
به مقدار لازم |
با استفاده از موکاپات، اسپرسو را دم کنید. سپس شیر را در یک قابلمه بریزید و آن را روی اجاق گاز قرار دهید و شکلات تختهای خرد شده را به شیر اضافه کنید. آنقدر مواد را هم بزنید تا شکلات کاملاً حل شود. اسپرسو و شیر شکلات را در یک لیوان بریزید و در صورت تمایل با خامه، پودر کاکائو و مارشملو تزئین کنید.
ترفندهای تهیه شکلات داغ کافی شاپی
در این بخش نکاتی که به شما کمک میکند تا هات چاکلتتان شبیه هاتچاکلتهای کافیشاپی شود، آورده شده است:
- میتوانید از کمی جوز هندی یا پودر دارچین برای طعم بهتر هات چاکلت بهره ببرید.
- همیشه یک پودر کاکائو با کیفیت خوب انتخاب کنید تا طعم شکلاتی غنی و عمیقی داشته باشید.
- برای بهترین نتیجه، توصیه میکنیم از پودر کاکائو شیرین نشده استفاده کنید زیرا به شما امکان کنترل شیرینی نوشیدنی را میدهد.
- شیر پر چرب به بافت خامهای کمک میکند اما شیرهای غیر لبنی طعمی منحصر به فرد به شما میدهند.
- برای شیرینکنندهها، میتوانید از عسل هم استفاده کنید، به خصوص اگر طبعی سرد و بلغمی دارید.
- هم زدن ملایم مواد باعث میشود شکلات به طور یکنواخت ذوب شود و هیچ تودهای وجود نداشته باشد.
- افزودن مقدار زیادی خامه فرم گرفته در حین تزئین برای یک تجربه لوکس و برای مهمانانتان توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با روش تهیه شکلات
بهترین زمان برای مصرف شکلات داغ
نوشیدن شیر شکلات داغ در شب به دلیل اثرات روانشناختی تسکیندهنده است. همچنین مصرف نوشیدنی گرم و محتوای تریپتوفان موجود در کاکائو به طور بالقوه میتواند به بهبود کیفیت خواب شما کمک کند. به علاوه، شیر حاوی کلسیم و ویتامین D است، مواد مغذی مهمی که برای سلامت کلی از جمله تنظیم خواب به حساب میآید.
در این مقاله سعی داشتیم تا انواع مواد و پختهای منحصر به فرد شکلات داغ را به شما معرفی کنیم. فراموش نکنید زندگی حتماً با یک فنجان شکلات داغ بسیار گرمتر و شادتر است.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین