چطور با شیر و لیمو، پنیر درست کنیم؟
به گزارش همشهری آنلاین، اگر عاشق درست کردن پنیر خانگی هستید میتوانید با دنبال کردن مراحل طرز تهیه پنیر با شیر و لیمو که در این مطلب از همشهری آنلاین مورد بررسی قرار گرفته است این کار لذتبخش را در کنار اعضای خانواده انجام دهید؛ پس آستینها را بالا بزنید و تا انتها همراه ما بمانید.
مواد لازم برای تهیه پنیر خانگی
شیر پرچرب |
۱ لیتر |
نمک |
به مقدار لازم |
ماست به عنوان چاشنی |
دو قاشق غذاخوری |
آبلیمو |
۱۰۰ میلیلیتر |
مراحل گام به گام تهیه پنیر با شیر و لیمو
حال که ترکیبات و مواد لازم را آماده کردید میتوانید مراحل طرز تهیه پنیر با شیر و لیمو را به شرح زیر دنبال کنید:
مرحله یک
حتما از شیر تازه برای پنیر خود استفاده کنید، در غیر اینصورت دلمه نمیبندد؛ بنابراین پس از اطمینان از تازه بودن شیر خود این ماده را درون قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. بعد از تشکیل شدن حباب روی سطح شیر و جوشیدن آن باید گاز را خاموش کنید و شیر را از روی حرارت بردارید.
مرحله دو
شیر را به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید و پس از آن آبلیمو، نمک و ماست را به شیر اضافه کنید و مواد را به آرامی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. یکبار دیگر مخلوط این مواد را روی حرارت قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج شود. پس از اینکه شیر دلمه بست، میتوانید گاز را خاموش کنید.
مرحله سه
از یک کاسه و آبکش کمک بگیرید و پارچهای تمیز را روی آن قرار دهید. بعد از آن باید مواد را از صافی رد و پارچه را فشار دهید تا آب باقیمانده خارج شود. پارچه را ببندید و به آن بین یک تا دو ساعت زمان دهید تا خمیر پنیر آماده شود.
مرحله چهار
پس از چند ساعت میتوانید پارچه را باز کنید و پنیر موجود در آن را در ظرف مورد نظر خود قرار دهید. بهتر است به منظور حفظ طعم و بافت پنیر آن را درون یخچال نگه دارید و هر زمان که خواستید از یخچال خارج و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنیر خانگی یا لیقوان | با این دو روش خودتان در خانه پنیر لیقوان تهیه کنید
نکات مهم در تهیه پنیر خانگی
آمادهسازی پنیر در خانه فرآیندی لذتبخش است و اگر نکات زیر را در نظر داشته باشید محصول نهایی شما بافت و طعمی فوقالعاده خواهد داشت:
- حتما از شیر پرچرب و تازه استفاده کنید؛ چرا که به صورت مستقیم بر طعم و بافت پنیر اثر میگذارد.
- در زمان گرم کردن شیر سعی کنید دمای آن را به ۷۵ درجه سانتیگراد برسانید و به این شکل از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
- هر چقدر زمان استراحت پنیر بیشتر باشد، طعم آن بهتر است.
- در تمامی مراحل تهیه پنیر، نکات بهداشتی را رعایت و از ظروف تمیز استفاده کنید تا از بروز هرگونه مشکل بهداشتی ناخواسته جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنیر خانگی با سرکه؛ نسبت شیر و سرکه | با چه سرکه ای پنیر درست کنیم؟
روشهای نگهداری پنیر تازه
برای اینکه پنیر لطافت و طعم خوب خود را تا مدتها حفظ کند، نکات و موارد زیر را در زمان نگهداری آن در نظر داشته باشید:
- پنیر را در ظرف در بسته و درون یخچال نگهداری کنید تا از خشک شدن و جذب بوهای دیگر به آن جلوگیری شود.
- پنیر را در آب نمک قرار دهید تا جدا از حفظ رطوبت، باکتریهای مضر هم در آن رشد نکنند.
- حتما پنیر را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و پس از آن درون آب نمک قرار دهید.
- برای افزایش ماندگاری میتوانید از کاغذ مخصوص پنیر استفاده کنید که مانع از خشک شدن پنیر میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنیر لاکتیکی در خانه | ترفندهای حرفهای
سخن پایانی
همانطور که مشاهده کردید مراحل مربوط به طرز تهیه پنیر با شیر و لیمو نسبتا آسان است و در صورت توجه به نکات و موارد شرح داده شده میتوان به بهترین و سادهترین شکل ممکن آن را آماده کرد.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین