چطور آش ترش به سبک اهالی گیلان بپزیم؟
همشهری آنلاین: آش ترش یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که قدمت آن به دوران باستان می رسد. این آش در دوران ساسانیان به عنوان یک غذای ملی شناخته می شد و در مراسمات مختلف مانند نوروز و جشن های مذهبی سرو میشد. این آش در مناطق مختلف کشور با دستورالعمل ها و مواد اولیه مختلفی پخته میشود.
آش ترش گیلانی
آمادهسازی: یک ساعت
پخت: ۹۰دقیقه
تعداد:۳نفر
مواد لازم:
سبزی آش(تره، جعفری، گشنیز، نعناع و اسفناج): ۲۵۰ گرم
برنج نیم دانه: ۳۰۰گرم
سیر داغ، پیاز داغ و نعناع داغ: به میزان دلخواه
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
باقالی سبز: ۱۲۰ گرم
نخود: ۵۰ گرم
آبغوره: ۱۰۰گرم
لوبیا چیتی: ۱۲۰ گرم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
۱.لوبیا چیتی، نخود، باقالی و برنج را که از شب قبل خیس کردهاید، بپزید.
۲.در یک قابلمه مقداری زردچوبه و فلفل را در روغن تفت دهید، برنج، نمک و سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. آب را به مخلوط برنج و سبزیجات اضافه کرده و بپزید.
۳.پس از پخته شدن برنج، حبوبات پخته شده را اضافه کنید تا همه مواد به خوبی باهم بپزند.
۴.سیر را له کرده و در روغن تفت دهید. مقداری نعناع به محتوای درون تابه اضافه کره و تفت دهید و درنهایت مواد را به قابلمهآش اضافه کنید.
۵.بعد از پخت کامل حبوبات آبغوره و نمک را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا آش جا بیفتد.
نکته:
برای خوشمزهتر شدنآش میتوانید از رب انار یا آلوچه استفاده کنید تا علاوه بر تیرهتر شدن رنگ نهاییآش، مزه متفاوتی را بهآش بدهد.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین