زندگی > تندرستی

پونه کوهی را چگونه مصرف کنیم ؟ ؛ طبع پونه کوهی و مصلح آن در طب سنتی


به گزارش همشهری آنلاین، پونه کوهی گیاهی از خانواده نعناع با نام علمی (Origanum Vulgare) است که به نام‌های مرزنجوش و آویشن کوهی نیز شناخته می‌شود. این گیاه دارای برگ‌های بیضی کوچک و گل‌هایی به رنگ سفید یا صورتی است.

ویژگی‌ها و مصلح پونه کوهی در طب سنتی

پونه کوهی به عنوان یک داروی گیاهی با طبع گرم و خشک شناخته می‌شود و کتیرا به عنوان مصلح آن معرفی شده است.

روش تهیه دم‌نوش پونه کوهی

برای تهیه دم‌نوش، یک قاشق چای‌خوری از پونه را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدن، آن را از صافی عبور دهید.

برای بهبود طعم، می‌توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید. برای بهره‌مندی از خواص ضدعفونی‌کنندگی پونه کوهی، توصیه می‌شود روزانه سه فنجان از این دم‌نوش مصرف کنید.

  • طرز تهیه دمنوش پونه ؛ گیاهی شگفت‌انگیز برای تسکین گلودرد

تهیه روغن پونه کوهی

برای تولید روغن پونه، ابتدا پونه تازه را در روغن خیس کنید و سپس با قرار دادن آن در معرض آفتاب یا حرارت، آب آن را تبخیر کنید.

مهم است که از ظروف در بسته استفاده نکنید تا اسانس آن تغییر نکند. پس از آماده شدن، روغن را صاف کنید.

پونه کوهی را چگونه مصرف کنیم ؟ ؛ طبع پونه کوهی و مصلح آن در طب سنتی

روش‌های مصرف پونه کوهی

پونه کوهی به دو شکل تازه و خشک قابل استفاده است. نوع تازه آن برای افزودن به غذا و تهیه دم‌نوش بسیار مناسب است. می‌توانید برگ‌های تازه را به سالادها، سوپ‌ها، سس‌ها و غذاهای گوشتی اضافه کنید تا عطر و طعم خاصی به آنها ببخشید.

همچنین برای تهیه دم‌نوش، برگ‌های تازه را در آب جوش بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید؛ این دم‌نوش در درمان مشکلات گوارشی و سرماخوردگی مؤثر است.

پونه خشک نیز گزینه خوبی برای دم‌نوش است و می‌توان از آن به عنوان ادویه نیز استفاده کرد.

زمان‌های مناسب مصرف پونه کوهی

بهترین زمان‌ها برای مصرف دم‌نوش پونه کوهی شامل صبح ناشتا برای کمک به هضم و کاهش نفخ، قبل از خواب برای بهبود کیفیت خواب و کاهش استرس، و در طول روز به ویژه در صورت سرماخوردگی یا مشکلات گوارشی است.

خواص پونه کوهی

این گیاه با داشتن ویتامین‌ها و مواد مغذی، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به عنوان یک کاهش‌دهنده طبیعی هیستامین عمل می‌کند.

همچنین پونه کوهی در سلامت ریه‌ها مؤثر بوده و به تنفس راحت کمک می‌کند. این گیاه می‌تواند جایگزینی مناسب برای آنتی‌بیوتیک‌ها باشد و به جای داروهای شیمیایی، از دم‌کرده آن برای ضدعفونی ریه استفاده کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خواص پونه کوهی روی لینک زیر کلیک کنید:

  • خواص پونه کوهی چیست ؟ ؛ بهترین زمان های مصرف پونه کوهی | طبع پونه کوهی در طب سنتی + عکس پونه کوهی خشک شده

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا