سلامت > درمان

پسربچه‌ها بیشتر دچار اختلالات گفتاری هستند



تهران پزشکی: پیام سید کلاته، در افتتاحیه هجدهمین کنگره ملی گفتار درمانی که در هتل المپیک تهران برگزار شد، درباره وضعیت رشته گفتاردرمانی در ایران و پوشش بیمه‌ای خدمات گفتاردرمانی، اظهار کرد: طبق آخرین آمارها، بیش از ۴۰۰۰ گفتاردرمانگر در کشور داریم که دارای شماره نظام پزشکی هستند. از این تعداد حدود ۳۰۰۰ نفر دارای مدرک کارشناسی هستند و بنابراین درمان‌ها و آموزش‌هایی که در این زمینه به دانشجویان ارائه می‌شود باید کیفیت بالایی داشته باشد تا دچار مشکل نشویم.

وی اضافه کرد: متأسفانه پوشش بیمه‌ای خدمات کامل نیست و بیمه‌های تکمیلی تا سقف مشخص و بیمه سلامت تا حدودی این خدمات را پوشش می‌دهند، در عین حال، پرداختی بیمه‌ها به همکاران ما ۵ تا ۶ ماه نیز تأخیر دارد که باعث لغو قرارداد بسیاری از گفتاردرمانگرها با سازمان‌های بیمه شده است.

سیدکلاته افزود: در حال حاضر شیوع اختلالات گفتار و زبان نسبت به دهه‌های قبل بسیار بیشتر شده که از جمله دلایل آن می‌تواند سن بالای ازدواج، جمعیت کمتر خانواده‌ها و زندگی آپارتمانی و استفاده از ابزارهای دیجیتال باشد.

رئیس انجمن علمی گفتاردرمانی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اصرار خانواده‌ها به دو زبانه شدن کودکان می‌تواند باعث بروز اختلالات گفتاری شود، بیان کرد: بسیاری خانواده‌ها به دنبال این هستند که کودکان خود را دو زبانه کنند این موضوع به همه توصیه نمی‌شود زیرا بچه‌ها باید ابتدا از لحاظ احتمال تأخیر در گفتار مورد ارزیابی قرار بگیرند و استفاده از این روش‌های آموزش چند زبان به کودک، می‌تواند امکان بروز اختلال گفتار را چند برابر کند.

وی با بیان اینکه شانس درمان در مراجعه زودهنگام چندین برابر مراجعه دیرهنگام است، تصریح کرد: برخی باورهای غلط از جمله مصرف تخم کبوتر، نادیده گرفتن لکنت فرد و تصور اینکه لکنت خود به خود درمان می‌شود و نسبت دادن مشکلات گفتاری به مسائل ژنتیکی باعث می‌شود زمان طلایی درمان اختلالات زبانی و گفتاری را از دست بدهیم.

رئیس هجدهمین کنگره ملی گفتاردرمانی با بیان اینکه طبق مطالعات، شیوع اختلالات گفتاری در پسربچه‌ها چند برابر دخترها است، تاکید کرد: هر زمان که والدین احساس کردند که کودکشان نسبت به سایر کودکان دچار مشکلات گفتاری و زبانی است، باید به گفتاردرمان مراجعه کنند.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا