اخبار سلامت و پزشکی > پزشکی

هشدار درباره کمبود امگا-۳ در جهان



به گزارش همشهری آنلاین بسیاری از تحقیقات پزشکی نشان می‌دهند که دریافت کافی امگا ۳ می‌تواند از سلامت قلب و عروق حفاظت کند و برخی از بیماری‌های مزمن را کاهش دهد. تحقیقات همچنین به مزایای بالقوه آن برای خلق و خو و عملکردهای شناختی در بزرگسالان اشاره دارند.

تیموتی سیسیلسکی، دانشمند محقق در بخش علوم جمعیت و کمی سلامت در دانشکده پزشکی دانشگاه کیس وسترن رزرو در آمریکا می‌گوید: «کمبود امگا ۳ پیامدهای جدی و گسترده‌ای برای سلامتی دارد.»

چرا امگا ۳ مهم است

این اسیدهای چرب به سلول‌ها کمک می‌کنند تا وظایف خود را به ویژه در مغز انجام دهند. بدون آنها، فرآیندهای کلیدی زیستی ممکن است مختل شوند و این اختلال بر حافظه، بینایی و سایر عملکردهای مهم تأثیر می‌گذارد.

یک رژیم غذایی متعادل زمانی به اندازه کافی از این مواد مغذی را به انسان می‌داد. الگوهای غذایی مدرن اغلب مملو از غذاهایی هستند که چربی‌های سالم را کنار می‌گذارند و تعادل اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ در بدن را بر هم می‌زنند.

بیشتر بخوانید: امگا ۳، بله؛ امگا ۶، خیر

کمبود امگا ۳ بیشتر افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد

سیسیلسکی می‌گوید: «سیستم‌های غذایی فعلی ما امگا ۳ غیرآلوده کافی را تأمین نمی‌کنند.»

یک تجزیه و تحلیل اخیر به سرپرستی سیسیلسکی نشان داد که ۸۵ درصد از جمعیت‌های مورد بررسی امگا ۳ کافی از راه غذاهایشان دریافت نمی‌کنند که بخشی از آن به دلیل افزایش دمای اقیانوس، آلودگی و ماهیگیری بیش از حد است.

دمای بالاتر اقیانوس، برخی از موجودات دریایی را تغییر می‌دهد و منجر به کاهش چربی‌های مفید در ماهی می‌شود. نگرانی‌های فزاینده در مورد صید بیش از حد وجود دارد که وضعیت برای بسیاری از جوامع ساحلی که زمانی به صید سالم متکی بودند، بحرانی می‌کند.

آلاینده‌های موجود در رودخانه‌ها و دریاها نیز تهدیدی محسوب می‌شوند. وقتی ماهی‌ها سموم را حمل می‌کنند، مردم منبع پاک امگا ۳ را از دست می‌دهند و تولیدکنندگان اغلب برای رفع نگرانی‌های ایمنی، ماهیگیری را کاهش می‌دهند.

چگونه تغییرات اقلیمی اوضاع را بدتر می‌کند

افزایش دمای اقیانوس‌ها در حال حاضر میزان امگا ۳ تولید شده توسط جانداران دریایی را کاهش می‌دهد. با سازگاری جلبک‌ها با آب‌های گرم‌تر، آنها چربی‌های موجود در سلول‌های خود را کاهش می‌دهند، به این معنی که امگا ۳ کمتری از زنجیره غذایی به ماهی‌ها منتقل می‌شود.

این فرآیند که سازگاری هومئوویسکوز نامیده می‌شود، صرفاً توسط دما هدایت می‌شود. اسیدی شدن اقیانوس‌ها و ماهیگیری بیش از حد را به این ترکیب اضافه کنید، و ما با آینده‌ای با امگا ۳ حتی کمتر در رژیم‌های غذایی خود مواجه خواهیم شد، مگر اینکه تغییرات عمده‌ای ایجاد شود.

مبارزه با کمبود امگا ۳

برخی از مناطق هنوز هم با تمرکز بر رژیم‌های غذایی مبتنی بر اقیانوس، می‌توانند سطح بهتری از این اسیدهای چرب را حفظ کنند. آنها همچنین از آب‌ها و حیات وحش خود محافظت می‌کنند که می‌تواند در درازمدت به حفظ ذخایر ماهی کمک کند.

کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که تعادل امگا ۶ و امگا ۳ در رژیم غذایی برای به حداقل رساندن خطرات سلامتی بسیار مهم است. این به معنای کاهش مصرف غذاهایی با امگا ۶ بالاتر و افزایش مصرف ماهی، گیاهان یا مکمل‌های غنی از امگا ۳ است.

دانشمندان همچنین کنترل‌های شدید آلودگی را برای کمک به ایمن‌تر نگه داشتن غذاهای دریایی تشویق می‌کنند. چنین اقداماتی ممکن است اعتماد به رژیم‌های غذایی مبتنی بر ماهی را بهبود بخشد و به مردم اعتماد به نفس دهد تا این منابع چربی‌های سالم را بخورند.

راه‌های جدید برای پیشرفت

سیسیلسکی گفت: «همه باید حق داشته باشند امگا ۳ غیرآلوده را در رژیم غذایی خود داشته باشند.» مقامات بهداشت عمومی معتقدند که حفاظت از اقیانوس‌ها و ماهیگیری آگاهانه می‌تواند کمک کند.

منابع جایگزین مانند گیاه خرفه می‌توانند امگا ۳ با زنجیره بلند گیاهی را برای جوامعی که ماهی کافی ندارند، ارائه دهند. این نوع راه‌حل همچنین می‌تواند مشکل آلودگی ماهی‌ها با جیوه یا سایر آلاینده‌هایی را که از آب‌های آلوده ناشی می‌شوند، برطرف کند.

برخی از کارشناسان نیاز به همکاری جهانی برای اطمینان از توزیع عادلانه ماهی و سایر منابع دریایی را می‌بینند. تقویت توافق‌نامه‌ها در مورد سهمیه‌های ماهیگیری ممکن است به حفظ ثبات سطح عرضه کمک کند.

چرا مکمل‌ها کافی نیستند

در حالی که مکمل‌های امگا ۳ به طور گسترده در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی موجود هستند، اما یک راه حل کامل نیستند. اکثر مردم در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط نمی‌توانند به طور منظم به مکمل‌های با کیفیت بالا دسترسی داشته باشند یا هزینه آن را بپردازند.

حتی زمانی که مکمل‌ها در دسترس هستند، بسیاری از آنها حاوی چربی‌های اکسید شده یا آلاینده‌ها هستند که اثربخشی آنها را کاهش می‌دهد.

این امر راه‌حل‌های مبتنی بر غذا را نه تنها کاربردی‌تر، بلکه برای سلامت درازمدت نیز ایمن‌تر می‌کند.

یافته‌های این بررسی در ژورنال AJPM Focus منتشر شده است.

منبع: Earth.com

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا