هزینه ماهانه بیمه سلامت ۶۵۰۰ میلیارد تومان، درآمد حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان!
تهران پزشکی: حسین رنجبران درباره هزینه و درآمد ماهانه این سازمان افزود: هزینه ارایه خدمات تشخیصی درمانی توسط موسسات طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت ایران طی ماههای اخیر به طور میانگین ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که از این مبلغ ۴ هزار میلیارد تومان مربوط به مراکز دولتی و دانشگاهی و ۲ هزار میلیارد تومان مراکز غیر دولتی و ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به ارائه خدمات سطح یک روستائیان و خسارت متفرقه است.
وی بیان کرد: همه ماهه و در پایان هرماه تخصیص اعتبارات از مبادی ذی ربط پیگیری شده و پس از دریافت وجه از خزانه، درآمدها متناسب با هزینه کرد موسسات توزیع می شود.
معاون سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیش از ۸۰ درصد درآمد ماهانه سازمان بیمه سلامت ایران توسط دولت محترم و از محل حق بیمه صندوقهای روستائیان و عشایر، صندوق کارکنان دولت، صندوق سایر اقشار و صندوق بیمه سلامت همگانی تامین میشود. لازم به ذکر است که این میزان کلیه هزینههای ماهانه ارائه خدمات به بیمه شدگان را پوشش نمیدهد علی رغم این ناترازی درآمد- هزینه، همواره تلاش سازمان بر این بوده که با شفاف سازی و انظباط اداری و مالی دقت لازم را در پرداختها به عمل آورد. بدین ترتیب در حال حاضر کلیه مطالبات ۵۳ هزار موسسه طرف قرارداد در سالهای گذشته از جمله سال ۱۴۰۲ تسویه کامل شده است.
وی در این باره توضیح داد: در سال جاری نیز پرداختها بدین صورت در حال انجام است:
-خسارت متفرقه بدون تاخیر و به روز و ماهانه پرداخت می شود.
-پزشکان سطح یک روستائیان و پزشکان خانواده شهری و روستایی و نظام ارجاع ماهانه تقریبا بدون تاخیر پرداخت صورت میگیرد.
-پرداخت به ۱۳۵۰۰ داروخانه طرف قرارداد با سازمان تا پایان آبان ماه صورت گرفت.
-پرداخت به ۲۰هزار مطب پزشکان طرف قرار داد تا پایان آبان ماه انجام گرفت، البته پرداخت آذرماه تا چند روز آینده در دست اقدام است.
-پرداخت به مراکز دیالیز تا پایان مهرماه صورت گرفت. پرداخت آبان و آذرماه مراکز دیالیز در دست اقدام است و در روزهای آتی انجام میشود.
-پرداختی به بیمارستانهای خصوصی و خیریه تا پایان شهریورماه اقدام شد.
-پرداختی به پاراکلینیکها و موسسات توان بخشی و درمانگاهها و سایر موسسات تا پایان مردادماه صورت گرفت.
-پرداختی به موسسات دولتی دانشگاهی تا پایان تیرماه و بخشی از مردادماه و تعرفه پرستاری تا پایان شهریور ماه انجام شده است.
وی همچنین گفت: البته ارسال اسناد جهت پذیرش و رسیدگی در بیمارستانها با تاخیر دو الی سه ماهه صورت میگیرد که اخیرا با عنایت به هماهنگیهای به عمل آمده با دانشگاهها و… این مدت زمان در حال کاهش است.
بنابر اعلام سازمان بیمه سلامت، رنجبران اظهار کرد: اینکه میگوییم در انتظار تامین منابع هستیم، منظور تامین منابع ماهانه از طرف سازمان محترم برنامه و بودجه یا پرداخت حق بیمههاست که به صورت مستمر و ماهانه اخذ میشود؛ ولی در سال جاری به علت افزایش هزینه های موسسات تشخیصی درمانی و از طرفی افزایش بار مراجعه به مراکز طرف قرارداد سبب شد عدم توازن بین درآمد وصولی و هزینهها مشهود باشد؛ در این راستا ارکان سازمان بیمه سلامت بدون وقفه جهت افزایش منابع و پرداخت بدون تاخیر یا با حداقل تاخیر تلاش وپیگیری میکنند.
وی گفت: امیدواریم با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده در این ماههای پایانی سال، سازمان محترم برنامه و بودجه جهت تخصیص واقعی منابع همانند گذشته و حتی بیش از پیش یاریگر نظام سلامت باشند.
انتهای پیام
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:ایسنا