نقش آموزش و پرورش در سلامت معنوی
به گزارش خبرنگار مهر؛ حسن ابوالقاسم رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی گفت: با هدف بررسی ابعاد مختلف سلامت معنوی و نقش آن در ارتقای کیفیت زندگی فردی و اجتماعی، سوم و چهارم بهمنماه برگزار خواهد شد.
وی افزود: این همایش با مشارکت گسترده حوزههای علمیه، دانشگاههای علوم پزشکی و بسیج جامعه پزشکی، بستری برای تبیین و گسترش مفهوم سلامت معنوی بهویژه در میان متخصصان، روحانیون و علاقهمندان فراهم کرده است.
ابولقاسمی ادامه داد: نقش آموزش و پرورش در سلامت معنوی
در این نشست خبری تأکید شد که آموزش و پرورش نقش محوری در ترویج سلامت معنوی دارد. مسئولان همایش از وزیر آموزش و پرورش و سایر مدیران این حوزه برای مشارکت فعال در برنامههای همایش دعوت کردهاند. هدف، تشویق آموزش و پرورش به استفاده از ظرفیتهای این حوزه برای تربیت دانشآموزانی با نگرش معنوی و اخلاقی است.
سلامت معنوی؛ محور ارتقای سایر ابعاد سلامت
وی با اشاره به تأثیر مثبت سلامت معنوی بر سایر ابعاد سلامت جسمی، روانی و اجتماعی، بر ضرورت توجه بیشتر به این مقوله تأکید کردند. بررسیها نشان میدهد افرادی که از سلامت معنوی برخوردارند، رفتارهای بهداشتی مناسبتری دارند، از استرس و افسردگی کمتری رنج میبرند و حتی از عمر طولانیتر و کیفیت زندگی بالاتری بهرهمند میشوند.
همکاری حوزه و دانشگاه در ترویج سلامت معنوی
ابولقاسم گفت: فعالیتهای مشترک حوزه علمیه و دانشگاهها در حوزه سلامت معنوی تجلیل خواهد شد. رشته سلامت معنوی اسلامی در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی قم به طور رسمی آغاز شده و تاکنون کتب و مقالات متعددی در این زمینه منتشر شده است.
معرفی الگوهای سلامت معنوی
وی افزود: یکی از بخشهای مهم همایش امسال، معرفی شخصیتهای برجستهای است که در ترویج سلامت معنوی نقشآفرینی کردهاند. در همایشهای گذشته، افرادی چون مرحوم دکتر اصفهانی و دکتر دوایی بهعنوان الگوهای سلامت معنوی معرفی شدهاند و امسال نیز یکی از شخصیتهای برجسته جامعه پزشکی به این عنوان انتخاب خواهد شد.
برگزاری بیش از ۱۴ سخنرانی و پنلهای تخصصی
به گفته این رئیس بیمارستان: در این همایش، ۱۴ سخنرانی اصلی و چندین پنل تخصصی برگزار میشود. مقالات ارسالی به دبیرخانه مورد ارزیابی قرار گرفته و مقالات برگزیده در قالب سخنرانی و پوستر ارائه خواهند شد. محورهای سخنرانی شامل نقش رسانه، آموزش و پرورش، و حوزههای درمانی در گسترش سلامت معنوی است.
وی افزود: برگزاری همایش در قم و استقبال گسترده این همایش با میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار میشود. تاکنون بیش از هزار نفر برای حضور در این همایش ثبتنام کردهاند. مسئولان برگزاری، بر اهمیت گسترش دانش سلامت معنوی در جامعه اسلامی تأکید دارند و ابراز امیدواری کردند که این همایش، گامی مؤثر در جهت تربیت نسلی متعهد و اخلاقمدار باشد.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:مهر