بهداشت و درمان

ناراحتی قلبی به مغز مردان آسیب می‌زند



محققان گزارش دادند که این مردان در اواسط دهه ۵۰ زندگی خود با زوال مغز مواجه می‌شوند، در حالی که زنان از اواسط دهه ۶۰ به بعد بیشتر مستعد ابتلاء به مشکلات مغزی هستند.

«پل ادیسون»، استاد علوم اعصاب در امپریال کالج لندن و محقق ارشد، می‌گوید: «این نتایج نشان می‌دهد که کاهش خطرات قلبی عروقی یک هدف درمانی مهم در پیشگیری از بیماری آلزایمر است و نشان می‌دهد که باید یک دهه زودتر در مردان نسبت به زنان به این موضوع پرداخته شود.»

به گفته محققان، عوامل خطر بیماری قلبی مانند دیابت نوع ۲، چاقی، فشار خون بالا و استعمال دخانیات قبلاً با خطر بالاتر زوال عقل مرتبط بوده است.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که مشخص نبوده است چه زمانی این عوامل سلامت قلب شروع به تأثیرگذاری بر سلامت مغز می‌کنند و آیا تفاوتی بین مردان و زنان وجود دارد یا خیر.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۳۴۵۰۰ شرکت‌کننده را در بریتانیا، تجزیه و تحلیل کردند.

اسکن‌های تصویربرداری به ردیابی تغییرات در مغز شرکت کنندگان در طول زمان کمک کرد و محققان خطر بیماری قلبی آنها را با استفاده از داده‌های سلامت ثبت شده آنها محاسبه کردند.

نتایج نشان داد که عوامل خطر قلبی، چاقی و سطوح بالای چربی شکم باعث کاهش تدریجی حجم مغز در طی چندین دهه برای مردان و زنان شده است.

با این حال، مردان بین ۵۵ تا ۷۴ سال بیشترین آسیب را نسبت به این اثرات مخرب داشتند، در حالی که زنان بین ۶۵ تا ۷۴ سال بیشترین حساسیت را داشتند.

این خطر برای سلامت مغز، چه افراد دارای ژن APOE۴ باشند یا نه، رخ می‌دهد، که احتمال ابتلای فرد به بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد.

به گفته محققان، نواحی مغزی که بیشتر در معرض خطرات سلامت قلب قرار دارند، لوب های تمپورال هستند. این نواحی در حافظه و پردازش شنوایی، بینایی و احساسات نقش دارند و در اوایل ابتلاء به زوال عقل تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

به طور کلی، این نتایج نشان می‌دهد که مقابله با خطرات سلامت قلب با کنترل فشار خون، کاهش کلسترول و قند خون، ورزش و ترک سیگار می‌تواند به حفظ سلامت مغز افراد کمک کند.

علاوه بر این، محققان خاطرنشان کردند که مردان بیشتر از زنان در خطر هستند.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا