جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی

میدری: در صنعت دارویی نباید اشتباه صنعت پتروشیمی را تکرار کنیم



تهران پزشکی: آئین افتتاح رسمی سه پروژه راهبردی و خاص وابسته به شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تأمین (تیپیکو) با حضور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی آغاز شد.

این مراسم در پارس‌دارو آغاز شد و به طور هم زمان افتتاح رسمی پروژه‌های توسعه‌ای در دو شرکت دیگر، دارویی ره‌آورد تأمین (واقع در شهرستان ساوه) و ژلاتین کپسول ایران (واقع در شهریار) نیز به‌صورت آنلاین و از طریق ارتباط زنده برگزار خواهد شد.

احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: ما باید فعالیت‌های دارویی خود را به سمت واگذاری به بخش خصوصی ببریم. ما نباید به نیروی کار در حین واگذاری سهام آسیب بزنیم. چون نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: ما به سمت تحول در مهارت‌آموزی نیز باید فعال باشیم. در صنعت دارویی نباید اشتباه صنعت پتروشیمی را تکرار کنیم. مثلاً در زنجیره ارزش پتروشیمی ما بدون توجه به زنجیره کار و ارزش بخش‌های مختلف را واگذار کردیم و جدا شدن زنجیره‌ها هزینه تولید را بالا برد. این اشتباه نباید در صنعت دارو تکرار شود. ما قطعاً الزامات واگذاری هلدینگ دارویی شستا را رعایت می‌کنیم.

میدری در پایان سه طرح بزرگ جدید و دانش‌بنیان دارویی را شامل پروژه شرکت ژلاتین کپسول ایران افتتاح کرد.

محمدرضا سعیدی مدیرعامل شستا در این آئین افتتاح گفت: هزینه تحقیق و توسعه در دنیا برای داروسازان بسیار بالا بوده به‌طوری‌که هم اکنون این هزینه بین ۵ تا ۲۰ درصد است و نسبت میانی آن را می‌توان برای تحقیق و توسعه در حوزه دارو دانست.

وی افزود: سودآورترین صنعت در دنیا دارو است و صنایع دارویی سخت‌گیری بسیاری دارند و بیشترین مقررات قانونی در دارو است.

وی افزود: ۱۰ سال زمان و یک میلیارد دلار زمان لازم است که یک دارو به سود ۷۶ درصدی برسد. در ایران هزینه‌های دارو ۶ درصد از کل تولید ناخالص داخلی کشور است. رقابت در صنعت دارو شدید است. آلمان ۱۲۰ میلیارد دلار و هند ۲۷ میلیارد دلار از صنعت دارو درآمد سالانه دارد. سعیدی تصریح کرد: زنجیره ارزش دارو از مرحله اولیه تا تولید نهایی تا توزیع سه زنجیره است. ما در ایران ۵۶ شرکت مواد اولیه داریم و ۱۵۰ شرکت تولیدکننده دارو نهایی تمام شده داریم که در این مجموعه ۵۰ درصد مواد اولیه دارو در داخل تأمین می‌شود.

محمدرضا سعیدی با اشاره به فعالیت ۱۵ هزار نیرو در تیپیکو اظهار کرد: ما در واگذاری‌ها باید مراقب باشیم که هلدینگ تیپیکو را از دست ندهیم زیرا ۷۰ درصد سهم بازار دارو در کشور متعلق به این شرکت بزرگ پر زیر مجموعه است.

وی با اشاره به اهمیت صادرات بیان کرد: ما برای حفظ صنعت دارویی چاره‌ای جز نگاه به صادرات نداریم. در بازار جهانی، ما در بازار داروهای مولکول سنگین و دارای های‌-تک هنوز ورود نکردیم. تجربه هند می‌گوید که با حضور در بازارهای بین‌المللی و ایجاد اتحادها و روابطش، به چه حوزه‌ای از قدرت و سهم بازار رسید. ما نیز چاره‌ای برای حفظ میراث تیپیکو جز تحقیق و توسعه دارویی بیشتر و توجه به صادرات و خروج از به نگاهداری و حفظ زنجیره ارزش نداریم. واگذاری تیپیکو هویت آن را نخواهد زدود و مسئولیت اجتماعی آن باعث می‌شود که تعدیل‌نیرو و کاهش تعهدات دارویی نداشته باشیم.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا