زندگی > تغذیه و آشپزی

مربای خربزه ؛ مربای مقوی و پرخاصیت تابستانی با و بدون آهک


به گزارش همشهری آنلاین، خربزه یکی از میوه‌های تابستانی شیرین و آبدار و سرشار از خاصیت است. مربای خربزه به دو روش تهیه می‌شود و در برخی از دستورها مثل مربای کدو حلوایی برای ترد شدن و قوام گرفتن بافت خربزه از آهک استفاده می‌شود.

مربا خربزه با آهک

مواد لازم:
خربزه سبز ( ایوانکی ) ۱ کیلوگرم
آهک ۱ پیمانه
آب برای آهک ۳ لیتر ( ۱۲ پیمانه )
شکر ۱.۵ کیلو گرم
آب برای شربت ۷۵۰ میلی‌ لیتر
آب لیمو ترش ۲ قاشق سوپ‌ خوری
وانیل ۱/۴ قاشق مربا خوری

مربای خربزه ؛ مربای مقوی و پرخاصیت تابستانی با و بدون آهک

طرز تهیه

خربزه را بشویید و پوست و تخمه های آن را بگیرید و به قطعات کوچک در اندازه دلخواه برش بزنید. آب و آهک را مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا آهک ته نشین کند. آب زلال روی آب آهک را جدا کنید و روی خربزه ها بریزید و ۲۴ ساعت کناری بگذارید.

خربزه‌ها را آبکش کنید و ۳ ساعت در آب معمولی بریزید . در این مدت ۲ – ۳ بار آبش را عوض کنید تا آهکش گرفته شود. آب و شکر را مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر حل شود. آب لیموترش را به شربت اضافه کنید و صبر کنید شربت قوام بگیرد.

مربای خربزه ؛ مربای مقوی و پرخاصیت تابستانی با و بدون آهک

خربزه‌ها را اضافه کنید و ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید. کمی وانیل اضافه کرده و ۱ دقیقه بجوشانید و حرارت را خاموش کنید.

مربا خربزه بدون آهک

مواد لازم:
خربزه مشهدی ربزه رنده شده ۱ کیلو گرم
شکر ۹۰۰ گرم
وانیل ۱ قاشق چای خوری
گلاب ۱/۲ استکان

طرز تهیه

شکر و خربزه را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و قوام بیاید. کف روی مربا را بگیرید. گلاب و وانیل را اضافه کرده ۱ دقیقه دیگر بجوشانید و شعله را خاموش کنید.

به گزارش وب گاه بیتوته، وقتی مربا کاملا خنک شد، در شیشه تمیز در بسته در یخچال نگهداری نمایید. در صورت تمایل می‌توانید در مرحله آخر پخت مقداری گردو یا بادام هم به این مربا اضافه کنید تا مقوی‌تر و خوشمزه‌تر شود.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا