محبوبترین غذای ترکی؛ معرفی ۱۲ غذای معروف ترکیهای
به گزارش همشهری آنلاین، مطمئنا کسانی که به استانبول سفر کردهاند، با تعدادی از محبوب ترین غذای ترکی آشنا هستند. با این حال، ما در این بررسی از وبسایت «همشهری آنلاین» به معرفی غذاهای محبوب ترکیه ای میپردازیم تا به شما کمک کنیم با فرهنگ غذایی این کشور آشنا شوید.
کباب (Kebab)
کبابها سنگ بنای غذاهای ترکی هستند به اشکال مختلف و طعمهای متفاوت تهیه میشوند. شیش کباب (Şiş Kebab) شامل گوشت ترش است که اغلب با برنج، سبزیجات و نان سرو میشود. آدانا کباب (Adana Kebab) یک کباب گوشت چرخ کرده تند است که در سیخهای بلند قرار میگیرد و منشا آن شهر آدانا است. اسکندر کباب (Iskender Kebab) گوشت دونر نازک است که روی نان پیتا، آغشته به سس گوجه فرنگی، کره ذوب شده و ماست سرو میشود. این کبابها نه تنها در مورد طعم و مزه بلکه در مورد سنت غذایی ترکی به شما اطلاعاتی را میدهند. این کبابها عمیقاً با مهمان نوازی ترکی و گردهماییهای خانوادگی گره خوردهاند. این غذاها را میتوانید در غرفههای خیابانی، کباب خانهها یا رستورانهای لوکس میل کرد و همه آنها را در منوی غذایی سرو میشوند.
باقلوا (Baklava)
باقلوا یکی از محبوب ترین غذای ترکی است که به خاطر طعم خوشمزه، شیرین و آجیلی خود معروف است. این شیرینی از لایههای نازکی از خمیر فیلو تشکیل شده است که به طور سخاوتمندانه با پسته یا گردو ریز خرد شده پر شده و در شربت معطری از عسل یا مربا خیس خورده است. کره با دقت بین هر لایه مالیده میشود و بافتی ترد و پوسته پوسته به باقلوا میدهد. باقلوا که در اصل در زمان امپراتوری عثمانی معرفی شد، همچنان در جشنها، عروسیها و استفاده روزانه مصرف میشود. برخی از مناطق مانند غازیانتپ (Gaziantep) به تولید بهترین باقلوا معروف هستند، به ویژه آنهایی که با پسته مرغوب تهیه میشوند. این دسر اغلب با چای یا قهوه ترکی سرو میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای ترکی با طعمی بینظیر
لاماکون (Lahmacun)
لاماکون که اغلب «پیتزای ترکی» نامیده میشود، یک نان نازک و ترد است که روی آن مخلوطی خوش طعم از گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، فلفل و ادویه جات قرار میگیرد. برخلاف پیتزای سنتی پنیر ندارد و بافت آن سبک و ترد است. لاماکون که از فرهنگ فست فود ترکیه ناشی میشود، معمولاً به صورت رول یا تا شده، همراه با جعفری تازه، آب لیمو و گاهی اوقات سبزیجات ترشی برای افزایش طعم بهتر سرو میشود. این یک غذای خیابانی محبوب است که به طور گسترده در رستورانهای کوچک و غرفههای غذا در سراسر ترکیه موجود است. مردم محلی اغلب از آن با آیران (ayran) لذت میبرند. آیران یک نوشیدنی با پایه ماست است. تهیه لاماکون ساده و در عین حال خوشمزه است.
مزه (Meze)
مزه مجموعهای از غذاهای کوچک و خوش طعم است که به عنوان پیش غذا قبل از غذای اصلی سرو میشود یا به عنوان یک وعده غذایی سبک همراه با نوشیدنی میل میشود. مزه که از محبوب ترین غذای ترکی است، در انواع هوموس (دیپ نخود)، حیدری (ماست غلیظ با سیر و سبزی)، بابا قانوش (پوره بادمجان)، آکیلی ازمه (پاشی گوجه فرنگی تند) و دلمه (برگ انگور شکم پر) موجود است. این غذاها معمولا با نان تازه و زیتون مصرف میشوند. مزه بخشی ضروری از فرهنگ غذایی ترکیه است، به ویژه در گردهمایی با راکی، نوشیدنی الکلی سنتی ترکیه سرو میشود. مزه که در بخشهای کوچک غذایی سرو میشود، به مهمانان اجازه میدهد تا انواع بافتها و طعمها را در یک وعده تجربه کنند. مزه انتخابی ایده آل برای کسانی است که از تجربیات متنوع غذایی ترکی لذت میبرند.
مانتی (Manti)
مانتی در لیست محبوب ترین غذای ترکی قرار دارد که اغلب به عنوان «راویولی ترکی» شناخته میشود. این کوفتههای کوچک با گوشت چرخ کرده، معمولاً گوشت بره یا گاو تهیه میشوند و ظاهری بالشتکی دارند. مانتی به طور سنتی با ماست و سیر سرو شده و با کره ذوب شده و تکههای فلفل قرمز زینت داده میشود. نتیجه نهایی یک غذای غنی و آرامش بخش با تعادل کامل از انواع طعمها و ادویهها است. مانتی اغلب به صورت خانگی درست میشود و برای تهیه آن به مهارت و حوصله نیاز دارد و معمولاً در جمعهای خانوادگی سرو میشود. این غذا به ویژه در کایسری (Kayseri)، محبوب است. کایرس شهری است که به خاطر تنوع مانتیهایش معروف است، جایی که در اندازههای کوچکتر این غذا و با طعمی غنیتر و غلیظتر سرو میشود.
پیده (Pide)
پیده یک نان تخت به سبک ترکی است که شبیه پیتزای قایق شکل است که روی آن انواع مواد خوشمزه قرار میگیرد. خمیر پیده نرم و در عین حال کمی ترد است و مواد پرطرفدار شامل گوشت چرخ کرده، پنیر، سوجوک (سوسیس ترکی)، پاستیرما (گوشت پخته شده) و سبزیجات است. ترکیب طعمهای مختلف باعث شده تا پیده به یک غذای خوشمزه و لذت بخش تبدیل میکند. پیده معمولاً در اجاقهای هیزمی پخته میشود که به آن عطر دودی و لبههای ترد میدهد. برخی از روشهای متفاوت طبخ این غذا مانند کارادنیز پیده، با کره و تخم مرغ آغشته میشوند و تجربهای غذایی خاصی را ایجاد میکنند. پید که اغلب در هنگام ناهار یا شام خورده میشود، بهتر است به صورت تازه از فر همراه با یک لیوان چای آیران یا ترکی میل شود.
کوفته (Köfte)
کوفته در لیست محبوب ترین غذای ترکی قرار دارد، زیرا غذایی بسیار معروف و خوشمزه است. کوفته از گوشت چرخ کرده، معمولاً گوشت بره یا گاو، مخلوط با آرد سوخاری، پیاز، سیر و ترکیبی از ادویههایی مانند زیره، پاپریکا و فلفل سیاه تهیه میشوند. این کوفتهها را میتوان کبابی، سرخ شده یا به صورت آبپز تهیه کرد و اغلب با برنج، سالاد، سبزیجات کبابی و ماست سرو میشود. یکی از معروفترین انواع کوفته اینهگل کوفته (İnegöl Köfte) است که روش تهیه نسبتا سادهای دارد. یکی دیگر از انواع محبوب کوفته تکیرداغ (Tekirdağ Köfte) است که به دلیل بافت کمی تند و آبدارش شناخته شده است. کوفته را میتوان در غرفههای غذاهای خیابانی، رستورانهای سنتی و لوکس شهرهای مختلف ترکیه پیدا کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب سیمیت؛ غذای محبوب ترکیه
سیمیت (Simit)
سیمیت یک غذای خیابانی محبوب ترکی است که به دلیل شکل گرد و وجود دانه کنجد اغلب به آن شیرینی ترکی میگویند. این نان سنتی پوستهای ترد با فضای داخلی کمی جویدنی و نرم دارد. سیمیت که به طور سنتی در اجاقهای سنگی پخته میشود، از دانههای کنجد بوداده تهیه میشوند. سیمیت اغلب به عنوان غذای اصلی در صبحانه همراه با پنیر، زیتون، گوجه فرنگی و چای ترکی مصرف میشود. برخی افراد برای طعم شیرینتر به سیمیت عسل یا مربا اضافه میکنند. سیمیت معمولا در خیابانهای ترکیه وجود دارد و به صورت گرم و تازه به مشتریان داده میشود. این نان سنتی مقرون به صرفه بودن است و به عنوان یک میان وعده محبوب توسط مردم محلی نوش جان میشود.
شوربا (Çorba)
شوربا در لیست محبوب ترین غذای ترکی قرار دارد که اغلب به عنوان پیش غذا یا حتی صبحانه از سرو میشود. از معروفترین انواع شوربا میتوان به مرجیمک چورباسی (سوپ عدس)، ازوژلین چورباسی (سوپ عدس قرمز تند) و سوپ تره اشاره کرد. سوپ عدس یکدست، دلچسب و با طعم زیره، کره و آب لیمو است که در تمام فصول مصرف میشود. اعتقاد بر این است که سوپ تره که اغلب با آبگوشت غنی و چاشنی سیر-سرکه تهیه میشود، یک سوپ فوق العاده برای درمان سرماخوردگی در فصول سرد سال است. سوپهای ترکی ساده و در عین حال خوش طعم هستند و اغلب با نان تازه و آب لیمو سرو میشوند. توصیه میکنیم چند نوع از شوربا را در زمان سفر به ترکیه امتحان کنید.
لوکوم (Lokum)
لوکوم یک نوع شیرینی معروف ترکی است که قرنهاست مردم محلی از آن لذت میبرند. از شکر، نشاسته و آب تهیه میشود و بافتی نرم و جویدنی ایجاد میکند. طعمهای مختلف شامل گل رز، انار، لیمو و پرتقال هستند که اغلب با پسته، گردو یا فندق ترکیب میشوند. لوکوم به شکل مکعبی تهیه میشود که پودر قند روی آن پاشیده شده است که به آن ظاهری زیبا و وسوسه انگیز میدهد. لوکوم تاریخچه ریشهدار دارد که به امپراتوری عثمانی برمیگردد و همچنان یک خوراکی محبوب در خانوادههای ترکی است. این شیرینی اغلب با قهوه یا چای ترکی سرو میشود. امروزه شیرینی ترکی سوغاتی محبوبی برای بازدیدکنندگان است که نمادی از غنای سنتهای شیرینی پزی ترکیه است.
بیشتر بخوانید: شیرینی سنتی با طعمی ماندگار به نام لوکوم!
شاورما (Shawarma)
شاورما یا دونر یکی از شناخته شدهترین غذاهای دنیاست که هر کجا که بروید پیدا میشود. علاوه بر طعم دونر که قطعا باید در لیست معروفترین غذاهای ترکی جایگاه مهمی را به خود اختصاص دهد، طرز تهیه آن نیز یکی از جزئیاتی است که خارجیها را به خود جذب میکند. بوی دونر کباب اغلب از چند متری به مشمام میرسد و شما را وسوسه میکند که آن را امتحان کنید. یکی از معروفترین غذاهای ترکی، دونر کباب است. این غذا از لایههای آبدار گوشت درست شده است که روی یک سیخ عمودی تفت داده میشود و سپس تراشیده میشود تا یک خوراکی خوشمزه و لذیذ ایجاد شود. دونر کباب به طور با نان پیتا همراه با سبزیجات تازه و انواع سسها سرو میشود.
کلام آخر
محبوب ترین غذای ترکی بدون شک انواع کباب و دونر است. کباب عمیقاً در فرهنگ ترکی ریشه دارد و نشان دهنده قرنها سنت و هنر آشپزی است. شما میتوانید کباب مورد نظر خود را در رستورانها و غرفههای خیابانی پیدا کنید و از خوردن آن لذت ببرید. کباب اغلب با نان لواش، سبزیجات و ماست سرو میشوند تا تعادل کاملی بین طعمهای مختلف را ارائه دهند. از دیگر غذاهای محبوب ترکی میتوان به باقلوا (Baklava)، لاماکون (Lahmacun)، مزه (Meze)، مانتی (Manti)، پیده (Pide)، کوفته (Köfte)، سیمیت (Simit)، شوربا (Çorba) و لوکوم (Lokum) اشاره کرد.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین