سلامت > تغذیه

قند فروکتوز در پیشرفت سرطان نقش دارد؟



به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که فروکتوز با سایر قندها (مانند گلوکز) تفاوت دارد و به سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

«گری پتی»، نویسنده ارشد این مطالعه و پروفسور ژنتیک و پزشکی در دانشگاه واشنگتن، گفت: «قندی مانند گلوکز در کل بدن پردازش می‌شود. اما فروکتوز فقط در دو مکان متابولیزه می‌شود: روده کوچک و کبد.»

آیا سلول‌های سرطانی می‌توانند تفاوت بین این دو نوع قند را تشخیص دهند؟

پتی در ادامه افزود: «انتظار اولیه ما این بود که سلول‌های تومور، فروکتوز را درست مانند گلوکز متابولیزه کنند و مستقیماً از اتم‌های آن برای ساخت اجزای سلولی جدید مانند DNA استفاده کنند.»

اما این انتظار نادرست بود.

پتی توضیح داد: «تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی در سطح مولکولی نشان داد که سلول‌های تومور نمی‌توانند به راحتی از فروکتوز به عنوان یک ماده مغذی استفاده کنند، زیرا ماشین‌های بیوشیمیایی مناسبی را بیان نمی‌کنند.»

با این حال، هنگامی که فروکتوز به کبد راه پیدا می‌کند، آن اندام قند را به لیپیدهای به نام لیزوفسفاتیدیل کولین (LPC) تبدیل می‌کند.

محققان دریافتند سلول‌های سرطانی عاشق استفاده از LPC های موجود در محیط خود هستند.

پتی گفت: «LPCها منحصر به فرد هستند. آنها ممکن است مؤثرترین و کارآمدترین راه را برای حمایت از رشد تومور ارائه دهند.»

در بخشی از تحقیقات، تیم پتی به حیوانات حامل تومور، رژیم غذایی حاوی فروکتوز بالا داد.

پتی گفت: «ما از دیدن تأثیر آن شگفت زده شدیم. در برخی موارد، سرعت رشد تومورها دو برابر یا حتی بیشتر شد. خوردن مقدار زیادی فروکتوز به وضوح برای پیشرفت این تومورها بسیار بد بود.»

آیا افزایش شربت ذرت با فروکتوز بالا می‌تواند باعث افزایش نرخ سرطان شود؟

تحقیقات جدید نمی‌تواند به این سوال پاسخ دهد، اما مطالعات آینده ممکن است.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا