علائم هشدار دهنده تا تشخیص و درمان مولتیپل اسکلروزیس
به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: دکتر نسترن مجدینسب،متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در خصوص بیماری ام اس گفت:این بیماری که با نام مولتیپل اسکلروزیس نیز شناخته میشود، یک بیماری خودایمن است که عمدتا جوانان و به ویژه بانوان را دچار میکند؛ در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافتهای مغز و نخاع حمله میکند و این آسیبها منجر به بروز علائم متنوعی از جمله تاری دید، دو بینی، عدم تعادل، سرگیجه، اختلالات حسی، ضعف اندامها و در مواردی اختلالات اسفنکتری، خستگی مفرط، عدم تمرکز و مشکلات شناختی میشود.
ایشان فرمودند: ممکن است هر فرد یک یا چند علامت از این طیف گسترده را تجربه کند. افرادی که هر کدام از علائم ذکر شده را تجربه میکنند، باید فورا به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا پس از معاینه بالینی، در صورت نیاز، اقدامات تشخیصی لازم برای آنها انجام شود.
عضو هیات علمی روشهای اصلی تشخیص ام اس را انجام ام آر آی مغز و نخاع و در برخی موارد، بررسی مایع مغزی نخاعی از طریق نمونهگیری با روش پونکسیون کمری، عنوان کرد و گفت: پس از تشخیص قطعی بیماری، بیمار باید تحت درمان قرار گیرد. سیر این بیماری میتواند متفاوت باشد؛ در برخی موارد پیشرونده و در برخی دیگر به صورت عود کننده-بهبودیابنده است.
دکتر مجدی نسب توصیه کرد: افراد باید از مصرف سیگار و قلیان به شدت پرهیز کنند، همچنین سطح ویتامین D خون خود را به طور منظم اندازهگیری کنند و اگر سابقه ابتلا به ام اس در خانواده وجود دارد، در صورت کمبود ویتامین D، باید به میزان لازم مکمل دریافت کنند. همچنین توصیه میشود، برای کنترل و مدیریت استرس از متخصصان روانشناسی کمک بگیرند تا با آموزشهای لازم، استرسهای زندگی را به حداقل رساند.
وی با اشاره به اهمیت ورزش و فعالیتهای جسمانی، اظهار کرد: ورزش باید به عنوان یک بخش روزمره در زندگی گنجانده شود و از چاقی، به ویژه در دختران در سن بلوغ، پیشگیری شود. همچنین، شناخت علائم بیماری و دوری از عوامل ذکر شده و مدیریت استرس از اهمیت بالایی در کنترل این بیماری برخوردار است. امید است با تحقیقات بیشتر، علت اصلی این بیماری شناخته شده و راهی برای ریشهکن کردن آن یافت شود
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت