استان ها > گیلان

طلای سرخ در گیلان



به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: کشت زعفران از ۱۵ سال گذشته در گیلان آغاز و اکنون توسعه‌یافته است با این حال هنوز زعفران در گیلان بسیار کمتر از استان‌هایی چون خراسان و اصفهان است.

ولی با این حال صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کسب درجه ممتاز زعفران گیلان از لحاظ رنگ، طعم و عطر از آزمایشگاه‌های تخصصی زعفران خراسان جنوبی خبر داد.

به گفته محمدی، سال ۸۶ گروهی از کارشناسان کشاورزی گیلان به خراسان رفته و مراحل کاشت تا برداشت محصول زعفران را مشاهده کرده و آموختند،

آن‌طور که رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان می‌گوید «پیاز زعفران برای نخستین‌بار در سال ۸۷ توسط سازمان جهاد کشاورزی گیلان از استان خراسان برای کشت به دیلمان و پیرکوه سیاهکل آورده و در ۳۲ روستا به طور آزمایشی در سطح ۲۰۰ مترمربع و با آموزش و نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی کشت شد.»

طبق گفته صالح محمدی، اکنون زمان برداشت زعفران در مناطق کوهستانی است و پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار حدود ۳.۵ تا ۶ کیلوگرم زعفران خالص استحصال شود.

با توجه به برداشت زعفران در ۶۰ هکتار از زمین‌های زیر کشت این محصول، پیش بینی می‌شود که ۱۸۰ کیلوگرم زعفران به ارزش اقتصادی ۶۳ میلیارد ریال برداشت شود.

زعفران در شهرستان‌های سیاهکل، رودسر، رودبار، املش، رضوانشهر و تالش کشت می‌شود و بیشترین سطح زیر کشت با ۴۳ هکتار مربوط به شهرستان سیاهکل است.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا