طرز تهیه کئی کشک ؛ اصیل و خوشمزه ترین غذای مازندرانی ها
به گزارش همشهری آنلاین، کئی کشک یا کشک و کدو حلوایی یک پیش غذا و غذای مازندرانی است که مواد اصلی آن کشک و کدو حلوایی است. در این مقاله به آموزش طرز تهیه کئی کشک به عنوان یک غذا با کدو حلوایی و نکات مهم در طبخ آن خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه کئی کشک با کدو حلوایی
کدو حلوایی: ۱ عدد کوچک
پیاز (برای پیاز داغ): ۳ عدد متوسط
عدس سبز: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
سیر (برای سیر داغ): ۶ حبه
کشک: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
نمک،فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی
مغز گردو: برای تزیین کئی کشک
نعناع خشک: برای نعناع داغ
نان: برای سرو کئی کشک
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۱ ساعت
مدت زمان لازم برای تهیه کئی کشک: ۴۵ دقیقه
مراحل طرز تهیه کئی کشک مازندرانی
کدو کشک با کدو حلوایی مثل کشک کدو کرمانی که با کدو سبز درست میشود، غذایی شبیه کشک بادمجان است که به دلیل استفاده از کدو حلوایی در تهیه آن بسیار مقوی و غذای نونی و سریع، مناسب روزهای سرد پاییز و زمستان است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کئی کشک، مقداری عدس را آماده کنید. عدس را چند بار با آب بشویید و آب آن را خالی کنید. در نهایت عدس را در یک ظرف آب بخیسانید و اجازه دهید برای حدود یک ساعت در آب خیس بخورد.
در فاصله خیس خوردن عدس، به سراغ کدو حلوایی بروید. کدو را با آب بشویید و اجازه دهید کمی خشک شود. سپس پوست کدو را جدا کنید و آن را به تکههای درشت خرد کنید و برای مراحل بعدی کنار بگذارید.
مرحله دوم: عدس و پیاز را بپزید
یک عدد پیاز را به صورت نگینی یا چهار قاچ خرد کنید و داخل یک قابلمه بریزید. بعد از آنکه عدس کاملا خیس خورد آبکش کنید و آب آن را خالی کنید. عدس را به پیاز نگینی در قابلمه اضافه کنید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا محتویات درون قابلمه جوش بیاید. سپس آن را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید عدس کاملا بپزد.
مرحله سوم: عدس و پیاز را له کنید
برای تهیه کشک کدو ساده، عدس و پیاز را باید بکوبید و له کنید. بعد از آنکه عدس کاملا پخته شد آن را به همراه پیاز آبکش کنید. عدس و پیاز را به وسیله غذاساز یا مخلوط کن کاملا له کنید تا به شکل پوره یکدست دربیاید.
مرحله چهارم: کدو حلوایی را بپزید
در ادامه، کدو حلوایی را که از قبل شسته و خرد کردهاید با مقداری آب درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت را در ابتدا زیاد کنید تا محتویات داخل قابلمه به جوش بیاید، سپس آن را کم کنید و زمان بدهید تا کاملا بپزد.
مرحله پنجم: کدو حلوایی را پوره کنید
مانند عدس و پیاز، در این مرحله از طرز تهیه کئی کشک، کدو حلوایی را نیز باید له کنید. بعد از آنکه از پختن کدو مطمئن شدید آن را آبکش کنید. سپس کدوهای پخته شده را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و کاملا آن را میکس کنید تا پوره کدو حلوایی به دست بیاید.
مرحله ششم: پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید
۲ عدد پیاز را پوست بگیرید و قسمت انتهایی آن را جدا کنید. پیازها را بشویید. ۶ حبه سیر را نیز پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. سیر را نیز با رنده مخصوص رنده کنید یا آن را له کنید و به شکل پوره در بیاورید.
یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید. مقدار لازم از روغن را در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از آنکه روغن کاملا داغ شد پیازها را به آن اضافه کنید. پیاز را در روغن داغ تفت دهید تا کاملا سبک و شیشهای شوند.
سپس حرارت را کم کنید و سیر را اضافه کنید. سیر را در روغن تفت دهید تا عطر آن بلند شود. حواستان باشد که سیر سریع میسوزد پس حتما روی حرارت کم و در مدت زمان کوتاه آن را تفت دهید تا نسوزد.
مرحله هفتم: همه مواد کئی کشک را با ادویه تفت دهید
در ادامه تهیه کشک کدو حلوایی و عدس، پوره کدو و پوره عدس را به سیر داغ و پیاز داغ اضافه کنید. همه مواد را روی حرارت با هم مخلوط کنید تا بافت یکدستی پیدا کنند.
سپس ادویهها شامل نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و در ابتدا در یک گوشه تابه در روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند شود و از خامی دربیایند. سپس ادویه را با مایه کئی کشک مخلوط کنید تا عطر و طعم مواد به خورد هم بروند.
مرحله هشتم: کشک را اضافه کنید
مقدار لازم از کشک را با حدود نصف لیوان دستهدار فرانسوی آبجوش مخلوط کنید تا کشک به غلظت مناسب برسد. کشک را به دیگر مواد کئی کشک اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی با دیگر مواد مخلوط شود. سپس حرارت را کم کنید، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا حدود بیست دقیقه روی حرارت باقی بماند و جا بیفتد.
مرحله نهم: نعنا داغ را آماده کنید
در فاصلهای که کشک کدو حلوایی جا میافتد و آماده میشود فرصت کافی برای درست کردن نعنا داغ دارید. مقدار لازم از نعنا خشک را داخل یک تابه کوچک حاوی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. نعنا خشک را روی حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آن بلند شود. بعد از آنکه عطر نعنا بلند شد به سرعت آن را از روی حرارت بردارید تا نسوزد.
مرحله آخر: کئی کشک را سرو کنید
بعد از حدود بیست دقیقه کئی کشک مازندرانی شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و با نعنا داغ و مغز گردو روی آن را تزئین کنید. میتوانید از مقداری کشک غلیظ شده هم برای تزیین این غذا استفاده کنید. کدو و کشک مازندرانی را با نان داغ سرو کنید و از طعم لذیذ و بافت لطفیش لذت ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه کشک کدو حلوایی مازندرانی
کدو حلوایی طعم شیرینی دارد و در نتیجه این غذا باید مزه شیرینی داشته باشد. اگر شیرینی کدو به اندازه کافی نبود از مقداری شکر در زمان پخت آن استفاده کنید.
برای آنکه کدو کشکی که آماده میکنید شکل مجلسیتری پیدا کند از مقداری زعفران غلیظ دم کرده در تهیه آن استفاده کنید.
اگر تمایلی به استفاده از سیر تازه ندارید از پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) در تهیه کئی کشک مازندرانی استفاده کنید.
از آنجایی که کشک مقدار نسبتا زیادی شوری دارد، نمک را در ابتدا به مقدار کمی اضافه کنید و بعد از افزودن کشک مجددا میزان نمک آن را اندازه کنید.
نعنا خشک به سرعت روی حرارت میسوزد و تلخ میشود. نعنا داغ را حتما روی حرارت ملایم درست کنید و مدام آن را هم بزنید. به محض آنکه عطر نعنا بلند شد آن را از روی حرارت بردارید.
به دلخواه میتوانید از پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ مجلسی) و مغز تخمه در تزئین کئی کشک استفاده کنید.
پختن کدو حلوایی با پودر دارچین عطر و طعم بهتری به آن میدهد.
استفاده از کشک خشک در تهیه این غذا امکانپذیر است. برای استفاده از کشک خشک آن را از یک روز قبل در آب ولرم بخیسانید. بعد از گذشت یک روز، کشکهای خیس خورده شده را به همراه مقداری آب در دستگاه میکسر و غذاساز بریزید تا کشک کاملا رقیق شود. سپس کشک رقیق شده را در تهیه کدو کشک شمالی استفاده کنید.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین