زندگی > تغذیه و آشپزی

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی


همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: جالب است بدانید حتی خیلی از شیرازی ها نیز نام این غذا را نشنیده اند اما این غذا در قدیم یکی از غذاهای مجلسی شیرازی بوده است که به خاطر به تعادل رساندن شیرینی آن، با قیمه سرو می شده تا همه افراد با هر مزاجی از خوردن آن لذت ببرند.

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی

مواد لازم برای تهیه شکرپلو

برنج ۴ لیوان(یک کیلوگرم)
شکر ۳ پیمانه(۷۰۰ گرم)
خلال بادام یک پیمانه
خلال پسته نصف پیمانه
خلال نارنگی نصف پیمانه
گلاب یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده یک گرم
روغن نصف پیمانه

طرز تهیه

شکر را با یک پیمانه آب و روغن مخلوط می کنیم و روی حرارت می گذاریم و هم می زنیم تا شکر در آب حل شود. می توانید به جای روغن از کره استفاده کنید. حواستان باشد که قبل از اینکه آب بجوشد و به محض حل شدن شکر، زعفران را به آن اضافه می کنیم تا عطر و عطم زعفران ماندگار باشد. اگر زعفران را در آب جوش بریزید عطر و طعمش را از دست خواهد داد. قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی

در قابلمه ای جداگانه آب جوش می ریزیم و به آن به مقدار خیلی کمی روغن و نمک اضافه می کنیم چون غذای ما شیرین است. برنج خیس کرده را به آن اضافه می کنیم. برنج را کمی زنده تر از حد معمول آبکش می کنیم چون قرار است شربت شکر را نیز به آن اضافه کنیم. وقتی برنج را آبکش کردیم شربت شکر را به آن اضافه می کنیم و خوب با هم مخلوط می کنیم که هیچ برنج سفیدی باقی نماند. حواستان باشد موقع مخلوط کردن زیاد به آن ضربه نزنید تا برنج هایتان خرد نشود.

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی

برای دم انداختن برنج، کمی روغن کف قابلمه ای که می خواهیم برنج را دم بیندازیم اضافه می کنیم. با یک کف گیر آبکش دار برنج های زعفرانی را از ظرف برمی داریم و داخل قابلمه می ریزیم. شاید برایتان ین سوال ایجاد شود که چرا کل ظرف را یهو داخل قابلمه خالی نمی کنیم. به این دلیل که نمی خواهیم شیره برنج مان در ته قابلمه تجمع کند و ته آن بسوزد. باید شیره ای که ته ظرف مان هست را کم کم به قابلمه اضافه کنیم. اگر کل شربت هایی که ته ظرف مانده را یهو به قابلمه برنج اضافه کنیم باعث می شود ته قابلمه بسوزد و ته دیگ خوبی در نمی آید.

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی

لذا شربت را مرحله به مرحله (۳ مرحله) که برنج در حال دم کشیدن است به آن اضافه می کنیم تا برنج در طول مراحل دم کشیدن شیرین شود و ته نگیرد.

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی

زیر قابلمه هم شعله پخش کن بگذارید. خلال پسته و بادام و پرتقال را ده دقیقه در آب جوش می ریزیم که نرم شود. بعد از دم کشیدن برنج، برای تزیین روی برنج، در یک ماهیتابه خلال پسته، بادام و خلال نارنگی را با کمی کره تفت دهید و یک قاشق گلاب به آن اضافه کنید.(اگر دوست داشتید می توانید زرشک هم برای تزیین اضافه کنید.) برنج را سرو کنید و تزیین روی آن را انجام دهید. این غذا معمولا با خورشت قیمه سرو می شود که می توانید اول خورشت قیمه را بار بذارید و بعد برنج را دم کنید. نوش جان.

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی

طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه خورش قیمه | فوت‌وفن جا افتادن و خوشمزه شدن این غذا

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا