بهداشت و درمان

ضرورت اطلاع‌رسانی به مردم در زمینه ابتلای کودکان به شپش



به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)،دکتر محمد زینلی رئیس گروه بیماری‌های منتقله از آب و غذا در وزارت بهداشت و متخصص انگل‌شناسی  پیرامون موضوع انتقال شپش سر در مدارس گفت: خوشبختانه در ارتباط با بحث شپش شاهد شیوع این مشکل نیستیم.

 وی با بیان اینکه چندین عامل باعث افزایش موارد شپش می‌شود افزود: فردی که در مجموعه‌ای حضور دارد که از لحاظ بهداشتی رعایت چندانی وجود ندارد احتمال ابتلا به شپش در او زیاد می‌شود. برخی افراد با اینکه در خانواده بهداشت را رعایت می‌کنند؛ اما ناخواسته به‌خصوص در محل‌هایی که احتمال رعایت‌نکردن بهداشت وجود دارد دچار این مشکل می‌شوند.

زینلی تصریح کرد: به‌عنوان‌مثال در یک مکان ورزشی که شپش وجود داشته باشد ممکن است لباس افراد آلوده شود و با پرش شپش انتقال می‌یابد. شپش در دمای بیست تا سی و چهار درجه شروع به رشد و تخم‌ریزی می‌کند. در این شرایط فرد آلوده می‌تواند باعث ابتلای افراد دیگر شود.

متخصص انگل‌شناسی مطرح کرد: شپش، شمال و جنوب و غنی و فقیر نمی‌شناسد و همه باید مراقب باشند. باتوجه‌به روش انتقال مستقیم و غیرمستقیم به‌خصوص در مدارس، دختران به دلیل داشتن موهای بلند و تفاوت لباس‌ها بیشتر از پسران مبتلا به شپش می‌شوند.

رئیس گروه بیماری‌های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت اظهار کرد: راه غیرمستقیم این است که شپش از طریق حوله، شانه و لباس منتقل می‌شود حتی وسایل نقلیه مانند سرویس مدارس بچه‌ها نیز می‌توانند شپش را انتقال دهند. شپش قابل‌درمان است. اساس درمان رعایت اصول بهداشت فردی است.

زینلی  در مصاحبه با رادبو گفتگو با اشاره به اینکه استحمام منظم و تعویض مرتب و صحیح وسایل شخصی اهمیت دارد گفت: کسانی که به شپش مبتلا می‌شوند باید از شامپوها و لوسیون‌های مناسب استفاده کنند و این مشکل قابل‌درمان است.

وی در آخر با تأکید بر اینکه خانواده‌ها مراقب منابع آلودگی و موارد تماس باشند گفت: آموزش به جامعه و خانواده‌ها و مدارس مهم است. خانواده‌ها باید در خصوص این مشکل آموزش ببینند و شستشوی لباس و ملحفه‌ها و استفاده از اتو بسیار مناسب است.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا