سلامت > نظام سلامت

شیوع دیابت در ایران فراتر از برآوردهای جهانی است



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران که در جریان ششمین همایش بین‌المللی و هشتمین همایش سراسری تازه‌های غدد و متابولیسم که در اصفهان برگزار شد با تاکید بر اهمیت رویکردهای نوین درمانی، گفت: پزشکی بازساختی، به‌ویژه درمان‌های سلولی و ژنتیکی، افق‌های امیدبخشی را برای درمان دیابت گشوده است. هدف این درمان‌ها بازگرداندن عملکرد سلول‌های بتای تولیدکننده انسولین است که می‌تواند تحولی اساسی در مدیریت بیماری ایجاد کند.

لاریجانی به موفقیت‌های پیوند جزایر لانگرهانس نیز اشاره کرد و ادامه داد: پیوند این جزایر، به‌ویژه با استفاده از رژیم‌های سرکوب ایمنی فاقد گلوکوکورتیکوئید، موفقیت طولانی‌مدتی در دستیابی به بی‌نیازی از انسولین و کنترل متابولیکی بیماران دیابت نوع ۱ داشته است.

وی همچنین تصریح کرد: پیشرفت‌های اخیر در زمینه پیوند جزایر مشتق شده از سلول‌های بنیادی، منبع تجدید پذیری از سلول‌های بتای تولیدکننده انسولین را فراهم کرده و محدودیت‌های مربوط به اهداکننده را تا حد زیادی برطرف نموده است.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وضعیت تحقیقات در این حوزه در منطقه اذعان کرد: با وجود پیشرفت‌های جهانی، تعداد مطالعات و آزمایش‌های بالینی فعال در زمینه سلول درمانی دیابت در آسیا از جمله ایران نسبتاً کم است. این امر نشان‌دهنده نیاز جدی به سرمایه‌گذاری و حمایت بیشتر از تحقیقات و توسعه فناوری‌های نوین درمانی در کشور و منطقه است.

لاریجانی در پایان بر لزوم همکاری‌های بین‌المللی و توجه ویژه سیاست‌گذاران سلامت به این حوزه تاکید کرد و ابراز امیدواری نمود که با تلاش‌های بیشتر، شاهد ارتقای سطح درمان و کیفیت زندگی بیماران دیابتی در ایران و منطقه باشیم.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا