روشهای درست نگهداری پیاز خام و سرخ شده در فریزر | نحوه نگهداری پیاز در انباری چگونه است؟
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، نگهداری پیاز در یخچال باعث می شود تا به مدت طولانی تری بتوانید از آنها استفاده کنید اما باید حواستان باشد که خواص خود را از دست ندهند.
چطور و چگونه صحیح پیاز را نگهداری کنیم؟
برای بسیاری از خانم های خانه دار پیش می آید که گاهی بیش از مصرف روزانه خود پیاز خریداری می کنند و نمی دانند با این پیازهای خریداری شده خود چه کنند و چگونه آنها را به مدت طولانی تر نگه دارند.
در این مطلب روش های زیادی را برای نگهداری پیاز مانند ذخیره سازی به صورت خام، سرخ شده، کاراملی، پوره و… در یخچال و فریزر برای شما آورده ایم. پس اگر قصد مسافرت دارید و پیاز زیادی در خانه تان موجود است و نگران خراب شدن آنها هستید، می توانید برای ذخیره سازی پیازها از یکی از این روش ها استفاده نمایید.
- چگونه پیاز را برای مدت طولانی بدون جوانه زدن نگه داریم؟
روش های ذخیره سازی طولانی مدت پیاز
با سرخ کردن پیاز شروع کنید این شاید معمول ترین نقطه شروع هنگام آماده کردن هر غذای خوشمزه باشد که در پخت وپز در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند.
روش ۱. ذخیره سازی و نگهداری پیاز خام
ذخیره کردن پیاز، آسان ترین و معمول ترین روش است. پیاز خام می تواند ۲ تا ۳ ماه در آشپزخانه در کاغذ یا کیسه توری بماند و حتی ۶ تا ۸ ماه می توانید آنها را فریز کنید.
نگهداری پیاز در کیسه کاغذی
چیزهایی که به آن نیاز دارید:
پیاز
کاغذ
پانچ
مرحله ۱. پانچ کردن کیسه کاغذی
کیسه کاغذی را تا کنید. چندین سوراخ در طول لبه ایجاد کنید، که هر کدام ۱ اینچ از هم جدا باشند. کیسه را برگردانید و سوراخ های مشابهی در امتداد لبه دیگر ایجاد کنید.
مرحله ۲. پیازها را در کیسه جای دهید و آن را ببندید
کیسه را تا نیمه از پیاز پر کنید. اگر پیاز بیشتری دارید از چندین کیسه استفاده کنید به جای آنکه آن را پر کنید. کیسه ها را تا کنید و آن را با مواد اصلی و یا گیره کاغذ ببندید. کیف را در جای خشک، خنک و تاریک قرار دهید که تهویه مناسب داشته باشد.
نگهداری پیاز در کیسه توری
چیزهایی که به آن نیاز دارید:
پیاز
کیسه توری
روش : قرار دادن پیازها یکی یکی در کیسه توری
انتهای کیسه توری را با پیچ و یا گره زدن محکم کنید. یک عدد پیاز داخل آن فشار دهید و آن را دوباره با گره بچرخانید. همان روش را ادامه دهید تا پیاز بیشتری اضافه کنید تا وقتی که از تمام فضای داخل کیسه استفاده کنید. کیسه را روی میخ یا قلاب در جای خنک، خشک و تاریک بگذارید. می توانید از یک جوراب نایلون به روش مشابهی استفاده کنید چون نایلون به گردش هوای خوب اجازه می دهد.
نگهداری پیاز با فریز کردن یا داخل یخچال گذاشتن
اگر می خواهید پیاز را ۶ تا ۸ ماه نگه دارید، فریز کردن گزینه خوبی است. تنها عیب این جاست که خواص خود را از دست می دهند. اما ناامید نباشید. فریز کردن طعم اصلی پیاز را حفظ می کند و آن ها را برای اضافه کردن به سوپ، خورش و یا گوشت چرخ کرده مفید می سازد.
اول می توانید آن ها را خرد کنید یا تمام آن ها را منجمد کنید. قبل از استفاده از آن ها نیازی به گرم کردن پیازهای یخ زده ندارید. آنها را مستقیما به داخل ماهی تابه بریزید وسرخ کنید. اگر در عرض ۲ تا ۳ ماه پیازها را استفاده کنید، می توانید به سادگی آن ها را یخچال نگهدارید.
مواد مورد نیاز :
پیاز خرد شده
کیسه های زیپ دار
روش :
• پیاز خرد شده را در کیسه های زیپ دار بریزید و آن ها را منجمد کنید.
• پیازهای خرد شده را در کیسه های زیپ دار بریزید و آن را ببندید و هر گونه هوای اضافی را بیرون کنید.
• تا جایی که می توانید بسته بندی را صاف کنید. این کار به بالا بردن سرعت انجماد و تکه کردن مقدار کوچکی از آن (وقتی می خواهید از پیاز ها در غذایتان استفاده کنید) کمک می کند.
• پیاز ها را به طرف انتهای کیسه فشار دهید تا تخت شوند.
• به جای استفاده از یک کیسه، از کیسه های بیشتری استفاده کنید.
• روی کیسه برچسبی بچسبانید و روی آن تاریخ بزنید.
• کیسه یا کیسه ها را روی یک سینی فلزی قرار دهید.
• پیاز ها را کمی فشار دهید تا صاف شوند که به طور مساوی یخ بزنند.
• سپس بسته ها را در فریزر قرار دهید و بگذارید یخ بزنند.
• پیاز ها را وقتی در کیسه ها خشک شدند، منظم روی هم بچینید تا فضای کمتری را در فریزر اشغال کنند.
اگر دیدید که پیاز درحال جوانه زدن است یا لکه های نرمی میزند بلافاصله آن را فریز کنید به این روش که :
پیاز را قطعه قطعه کرده و در فریزر بگذارید؛ برای اینکار ابتدا میتوانید پیازها را در کیسه های پلاستیکی بگذارید و پس از یک ساعت همه را مخلوط و سپس در ظرفی مخصوص قرار داده و دوباره در فریزر قرار دهید.
نگهداری پیاز در فریزر بدون خرد کردن
چیزهایی که به آن نیاز دارید:
پیاز
آب
پوشش پلاستیکی
دستمال کاغذی
مرحله ۱
پوست پیاز را بکنید و آن را بشوئید. لایه خارجی پیاز را بکنید. آن ها را با آب بشویید و با استفاده از حوله کاغذی خشک کنید.
مرحله ۲
پیاز را در پوشش پلاستیکی بپوشانید و آن ها را منجمد کنید. هر عدد پیاز را در پوشش پلاستیکی بپوشانید و آن را ببندید. آن ها را در یخچال یا فریزر نگه دارید، بسته به این که چقدر می خواهید آن را نگهدارید.
یا اینکه شما می توانید برای فریز پیازها به صورت کامل و دست نخورده، ابتدا پوست آن را بکنید و خوب بشویید سپس برای پنج دقیقه در آب جوش قرار دهید. آن را خشک کنید و بگذارید سرد شود و سپس آن ها را در سینی قرار داده و در فریزر بگذارید.
روش ۲:نگهداری بصورت پیاز ترشی
اگر سبزیجات اضافه دارید و دوست ندارید غذاها را دور بریزید، پس شور، ترشی جواب شماست. درست کردن پیاز ترشی آسان است. آن ها به عنوان یک ادویه عمل می کنند و با همبرگر، ساندویچ، سالاد، و ساندویچ مزه خوبی دارد
مواد مورد نیاز :
عدد پیاز قرمز، پوست کنده و خرد شده ۱
آب گرم – ۱ فنجان
سرکه سیب – نصف فنجان
شکر – ۱ قاشق سوپ خوری
نمک – ۱ قاشق چای خوری
مرحله ۱
• آب، سرکه سیب، نمک و شکر را مخلوط کنید.
• یک فنجان آب گرم را در ظرف بریزید.
• نصف فنجان سرکه سیب، ۱ قاشق سوپ خوری شکر و یک قاشق چای خوری نمک را اضافه کنید.
مرحله ۲
• پیاز را در یک ظرف شیشه ای قرار دهید و آن را با محلول پر کنید.
• آن را به هم بزنید تا شکر و نمک به طور کامل در محلول حل شود.
• پیاز خرد شده را در ظرف قرار دهید و محلول را روی آن بریزید تا وقتی که همه تکه های آن به طور کامل زیر آب فرورفته باشند.
• در شیشه را ببندید و در عرض یک شب در یخچال قرار دهید.
• پیاز خرد شده می تواند تا ۲ هفته در یخچال بماند.
روش ۳: کاراملی و فریز کردن
یک ترکیب کامل خوش مزه، پیاز پوست کنده را می توانید در سالاد، پاستا، ساندویچ ها استفاده کنید. در طول آشپزی باید مراقب آن ها باشید تا مطمئن شوید که نمی سوزد. اما زمانی که به رنگ قهوه ای طلایی کامل رسیدند، طعم تندی به آن ها خواهد داد.
از آنجا که پیاز حدود ۱ ساعت کاراملی می شود می توانید آن ها را در دسته های بزرگ آماده کرده و قسمت استفاده نشده آن را منجمد کنید
چیزهایی که به آن نیاز دارید:
۱ و ۱/۲پیاز خرد شده
روغن زیتون – یک چهارم فنجان
سینی یخ، قالب های مافین و یا کیسه های زیپ دار
مرحله ۱
• روغن را حرارت دهید و پیاز را سرخ کنید تا قهوه ای طلایی شوند.
• یک چهارم فنجان روغن زیتون را در ماهی تابه بریزید و آن با حرارت متوسط گرم کنید.
• زمانی که روغن به اندازه کافی داغ شد، پیاز خرد شده را به ماهی تابه بریزید و تا زمانی که به طور مساوی با روغن پوشانده شوند، تکان دهید.
• به پخت وپز ادامه دهید و هر ۵ دقیقه یک بار آن ها را تکان دهید تا قهوه ای طلایی شوند.
مرحله ۲
• پیاز خرد شده را در سینی یخ، قالب ها و یا کیسه های زیپ دار قرار دهید.
• ماهی تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
• پیاز خرد شده را در سینی یخ بریزید و اطمینان حاصل کنید که هر مکعب به طور مساوی پر می شود.
• هم چنین می توانید آن ها را در کیسه زیپی و یا قالب های منجمد بریزید. هر قالب می تواند حدود نصف فنجان پیاز خرد شده داشته باشد.
مرحله ۳
• پیاز کاراملی را فریز کنید.
• سینی مکعب یخ، قالب ها و یا کیسه های زیپ دار را در فریزر قرار دهید.
• زمانی که پیاز منجمد شد، آن را بیرون بیاورید و به همان اندازه مورد نیاز استفاده کنید.
• پیاز منجمد می تواند تا سه ماه بماند.
نگهداری پیاز بصورت پوره
پوره پیاز میتواند برای سوپ، کباب و غذاهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد. ابتدا پیاز ها را خرد کرده و سپس در مخلوط کن قرار دهید. پیاز پوره را در سینی های یخ منجمد کنید. هر مکعب تقریبا ۱ قاشق سوپ خوری است.
نکات مهم برای نگهداری پیاز
پیاز خشک را می توان چند ماه نگهداری کرد.
همیشه پیاز خود را در جای خنک، خشک و تاریک انبار کنید. رطوب اطراف می تواند باعث شود که پیاز به سرعت فاسد شوند.
از گذاشتن پیاز خشک در یخچال اجتناب کنید چون این کار آن ها را نرم خواهد کرد زیرا رطوبت را جذب می کنند.
پیاز خشک نباید در زیر سینک نگهداری شوند.
پیازها را در کیسه های پلاستیکی نریزید زیرا عدم گردش هوا باعث می شود که آن ها جوانه بزنند و به سرعت خراب شوند.
برای نگهداری پیاز دمای ثابت را حفظ کنید زیرا درجه حرارت در حال نوسان باعث خرابی می شود.
برای نگهداری پیاز می توانید آن را به روش های بالا منجمد یا داخل یخچال نگهداری کنید.
پیاز هایی که برای فریز کردن مناسب هستند را انتخاب کنید. پیازهایی که تازه باشند و لکه و کپک نداشته باشند.
پیاز منجمد را می توان ۳ تا ۶ ماه نگه داشت. اما بهتر است ظرف ۶ هفته مصرف شود، چرا که بعد از این مدت طعم خود را از دست می دهد و تا ۶ ماه به طور کامل طعم خود را از دست داده است.
پیاز می تواند عطر و طعم قوی خود را به دیگر مواد غذایی موجود در فریزر بدهد بنابراین پیازها را نزدیک یا روی مواد غذایی دیگر قرار ندهید.
پیاز باقی مانده بعد از تهیه غذا را برای استفاده مجدد ذخیره کنید. بدین گونه که در پلاستیک بسته بندی نمایید و یا در ظرف در بسته قرار دهید و برای استفاده ۲ تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.
علاوه بر ذخیره مناسب، پیاز باید به طور منظم بررسی شود.
پیاز لزج و بی رنگ باید دور انداخته شود.
پیاز بهاره می تواند تا یک هفته در یخچال نگهداری شود.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین