رئیس زاده: سهم سلامت در اقتصاد کوچک شده است
به گزارش خبرنگار مهر، محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در مراسم رونمایی از سامانک حامی گفت: در سالهای اخیر، کوچک شدن سهم سلامت از اقتصاد کشور و افزایش مشکلات ساختاری، موجب شده تا پدیده مداخلات غیرمجاز در درمان، به یک بحران ملی تبدیل شود. پزشکنماها و افراد فاقد صلاحیت حرفهای، بخش عمدهای از کیک کوچکشده سلامت را تصاحب کردهاند؛ در حالی که نهتنها به سلامت مردم آسیب میزنند، بلکه به اعتماد عمومی به جامعه پزشکی نیز لطمه میزنند.
وی افزود: یکی از پزشکان باسابقه کشور در گفتوگویی با اشاره به تجربیات شخصی خود از شرایط حاد بیماران و نبود مسئولیتپذیری برخی افراد مدعی طبابت، عنوان کرد؛ ساعت ۱۱ شب بیمارستان تماس گرفتند، پیرمردی با تب بالا و نیاز فوری به عمل اورژانسی مراجعه کرده بود، اما به دلیل اعتماد به افراد فاقد صلاحیت و توصیه آنها، حاضر به پذیرش درمان نشد. حتی گفت باید با پزشک غیرمتخصص مورد اعتمادش مشورت کند تا اجازه عمل بدهد.
وی افزود: این مسئله فقط یک نمونه از آسیب فرهنگ غلط درمانجویی در جامعه ماست؛ فرهنگی که با ترویج اطلاعات نادرست در رسانهها بهویژه تلویزیون، تشدید شده است. متأسفانه برخی افراد بدون هیچگونه مدرک یا مجوز، توصیههای خطرناک پزشکی را در شبکههای سراسری منتشر میکنند؛ از جمله فردی که مدعی بود با بریدن بین انگشتان و مشاهده خون فوارهزننده، میتوان حیات یا مرگ بیمار را تشخیص داد.
رئیس زاده ادامه داد: لازم است سازمان نظام پزشکی با جدیت به این موضوع ورود کرده و از انتشار چنین محتواهایی جلوگیری کند. اعتماد عمومی به دانش پزشکی حاصل سالها تلاش، آموزش و تخصص است و نباید با توصیههای بیپایه و اساس خدشهدار شود.
وی در با اشاره به اهمیت فناوریهای نوین همچون هوش مصنوعی در پزشکی، گفت: در شرایطی که دنیا به سمت تحول دیجیتال در پزشکی میرود، ما نباید دچار عقبگرد فرهنگی شویم. باید همگام با علم پیش برویم و با سیاستگذاری درست، از جان بیماران و اعتبار نظام درمانی کشور محافظت کنیم.
مداخلات غیرمجاز درمانی به تهدیدی برای سلامت مردم
وی ادامه داد: این سازمان با تلاش پیگیرانه در مجلس برای اصلاح قوانین، و ارتباط گسترده با اقشار اجتماعی، گامهای مهمی در جهت آگاهسازی عمومی برداشته است. در عین حال، حوزههای فنی، نظارتی، انتظامی و ارتباط با انجمنهای علمی نیز مأموریت دارند در قالب یک کارگروه مشترک و همافزا، با نهادهای انتظامی، قضائی و حتی پلیس فتا در زمینه رصد و مقابله با تبلیغات و فعالیتهای غیرمجاز پزشکی همکاری کنند.
رئیس زاده خاطر نشان کرد: نمونههای تلخ جانباختن دختران نوجوان و نخبه در کلینیکهای فاقد مجوز و تحت نظارت افراد غیرمتخصص، تنها بخشی از آسیبهای گسترده این پدیده است.
وی با اشاره به ماجرای دلخراش در اهواز و سعادتآباد، تأکید کرد: این حوادث نه تنها وهن نظام سلامت، بلکه وهن کشور است و دشمنان از طریق رصد آماری، این کاستیها را در مجامع بینالمللی به رخ میکشند.
رئیس زاده خاطر نشان کرد: فرهنگ عمومی در حال انحراف به سمت اعتماد به درمانهای کاذب و شبهعلمی است، در حالیکه در کشورهای پیشرفته، بیش از ۵۰ درصد مردم به درمانهای مبتنی بر هوش مصنوعی اعتماد دارند.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:مهر