دیابتیها این عارضه را جدی بگیرند
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید هشدار میدهد که به خصوص در صورت چاقی، احتمال ابتلای این افراد به زوال عقل بیشتر است.
«ژیانگ چی»، نویسنده اول مطالعه و استادیار دانشگاه نیویورک سیتی، گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که ممکن است عواقب شناختی برای شروع زودتر دیابت نوع ۲ وجود داشته باشد، و به نیاز به راهکارهایی برای جلوگیری از زوال عقل که هم دیابت و هم چاقی را در نظر میگیرند، تاکید میکند.»
دیابت نوع ۲ قبلاً بیماری افراد مسن بود. این روزها از هر ۵ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ در سراسر جهان ۱ نفر زیر ۴۰ سال سن دارند.
در نوع ۲، بیماران به درستی از انسولین استفاده نمیکنند. گاهی اوقات، لوزالمعده آنها نیز انسولین کافی برای نگه داشتن سطح قند خون آنها در محدوده طبیعی تولید نمیکند.
در حالی که مشخص نیست چرا دیابت نوع ۲ یک عامل خطر برای زوال عقل است، دانشمندان حدس میزنند که قند خون بالا، التهاب و سایر نشانگرهای این بیماری ممکن است زوال مغز را تقویت کنند.
چی گفت: «مطالعات قبلی نشان میدهد افرادی که در اواسط عمر مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده میشوند، ممکن است عوارض عروقی، کنترل ضعیف قند خون و مقاومت به انسولین را تجربه کنند که همه اینها از عوامل خطر شناخته شده برای اختلالات شناختی هستند.»
برای کسب اطلاعات بیشتر، تیم تحقیق دادههای جمع آوری شده بین سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۱۶ را برای مطالعه ۱۲۱۳ بیمار ۵۰ ساله و بالاتر مبتلا به دیابت نوع ۲ و بدون زوال عقل تجزیه و تحلیل کردند. آنها تا ۱۴ سال تحت نظر بودند.
در طی آن زمان، مصاحبههای بعدی نشان داد که ۱۷.۸ درصد به زوال عقل مبتلا شدهاند.
در مقایسه با بیمارانی که دیابت نوع ۲ آنها در سن ۷۰ سالگی یا بعد از آن تشخیص داده شده است، احتمال ابتلاء به زوال عقل در افرادی که قبل از ۵۰ سالگی تشخیص داده شده است ۱.۹ برابر است. احتمال ابتلاء به زوال عقل در افرادی که در دهه ۵۰ زندگی خود تشخیص داده شده بودند ۱.۷۲ برابر و در افرادی که در ۶۰ سالگی تشخیص داده شده بودند، ۱.۷ برابر بیشتر بود.
این مطالعه نشان داد که به ازای هر سال جوانتر بودن افراد در هنگام تشخیص دیابت نوع ۲، خطر زوال عقل آنها ۱.۹ درصد افزایش مییابد.
دادهها نشان داد که این خطر در میان افراد چاق که دیابت نوع ۲ آنها قبل از ۵۰ سالگی تشخیص داده شده بود، بالاتر بود.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:مهر