داروهای ضد بارداری هورمونی پس از زایمان با خطر افسردگی بیشتر مرتبط هستند
به گزارش همشهری آنلاین دکتر سورن وینتر لارسن از بیمارستان دانشگاه کپنهاگ در دانمارک و همکارانش یک تحقیق همگروه (کوهورت) مبتنی بر جمعیت را بر اساس دادههای ثبت ملی دانمارک در زنان نخستزایی که از ۱ ژانویه ۱۹۹۷ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ نوزادی به دنیا آورده بودند.
هدف این تحقیق که یافتههای آن در ۳۱ مارس به صورت آنلاین در ژورنال JAMA Network Open منتشر شده است، این بود که آیا شروع استفاده از درمان ضد بارداری هورمونی پس از زایمان با افسردگی پس از زایمان ارتباط دارد یا نه خیر. این تجزیهوتحلیل شامل ۶۱۰۰۳۸ مادری میشد که نخست فرزندشان را به دنیا آورده بودند.
پژوهشگران دریافتند که ۴۰.۷ درصد از مادرانی که برای اولین بار باردار می شوند، داروهای ضد بارداری هورمونی را در ۱۲ ماه پس از زایمان شروع کردند. ارتباطی بین شروع داروهای هورمونی ضد بارداری و افسردگی بعدی در مقایسه با عدم استفاده از آنها وجود داشت که منجر به افزایش خطر مطلق ۱۲ ماهه افسردگی پس از زایمان از ۱.۳۶ به ۱.۵۴ درصد شد.
برای داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی، داروهای ضد بارداری غیر خوراکی ترکیبی، و داروهای ضد بارداری غیر خوراکی حاوی پروژسترون، خطر بالاتر بود. استفاده از قرصهای ضد بارداری خوراکی فقط حاوی پروژسترون با خطر کوتاهمدت کمتر، اما افزایش خطر در اواخر دوره پس از زایمان همراه بود.
هرچه داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی پس از زایمان زودتر شروع شوند، نسبت میزان افسردگی پس از زایمان مرتبط با آن بیشتر است.
این پژوهشگران می نویسند: «این نتایج این موضوع را مطرح می کند که بروز افسردگی پس از زایمان ممکن است با شروع معمول داروهای هورمونی پیشگیری از بارداری افزایش یابد و این یافته موضوع مهمی است که باید در مشاوره پیشگیری از بارداری پس از زایمان مطرح شود.»
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین