داروهای خطرناک برای فصل گرما
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: برخی داروها ممکن است بر نحوه تحمل بدن شما در برابر هوای گرم تاثیربگذارند. مصرف داروهای فشار خون بالا، بیماریهای روانی و سایر بیماریهای مزمن ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با گرما، از جمله کمآبی بدن و گرمازدگی را افزایش دهد. علاوه بر این هوای بسیار گرم ممکن است به برخی از داروها مانند اسپریهای استنشاقی، انسولین و اپیپنها آسیب برساند. از پزشک خود در مورد نحوه نگهداری ایمن داروهایتان در ماههای گرم سال سوال کنید. در هوای گرم، آب کافی بنوشید، استراحتهای مکرر داشته باشید، در سایه قرار بگیرید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. در مورد هوای گرم و داروها با پزشک مشورت کنید.
دیورتیکها
دیورتیکها (قرصهای مدر) داروهایی هستند که میزان ادرار را افزایش میدهند. آنها همچنین فشار خون را کاهش میدهند و برخی از بیماریهای قلبی را درمان میکنند. با این حال، مصرف این دارو در گرمای شدید ممکن است خطر کمآبی و عدم تعادل الکترولیت را افزایش دهد. دیورتیکهایی مانند لازیکس (فوروزماید) احساس تشنگی شما را کاهش میدهند. هنگام مصرف دیورتیکها در هوای گرم، هیدراته ماندن با نوشیدن آب در طول روز بسیار مهم است.
داروهای تیروئید
داروهای جایگزین تیروئید مانند سینتروئید (لووتیروکسین) جایگزین سطح پایین هورمون تیروئید میشوند. این داروها همچنین ممکن است دمای بدن شما را افزایش دهند و خطر گرمازدگی یا سکته گرمایی را در هوای گرم افزایش دهند. آنها ممکن است باعث تعریق بیش از حد شوند که میتواند منجر به کم آبی بدن نیز شود.
داروهای ضد تشنج
داروهای ضد تشنج مانند توپاماکس (توپیرامات) و تریلپتال (اکسکاربازپین) تشنجهای مزمن (صرع) را درمان میکنند. در فصل تابستان این داروها ممکن است باعث کاهش تعریق شوند که میتواند باعث گرم شدن بیش از حد بدن شود. تعریق یکی از راههای خنک شدن بدن و تنظیم دمای داخلی آن است.
داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی بیماریهای روانی رایج مانند اضطراب و افسردگی را درمان میکنند. آنها بر توانایی بدن در تعریق و تنظیم دما تأثیر میگذارند. از جمله داروهای ضد افسردگی که بر تاوناییهای بدن در تعریق اثر میگذارند میتوان به مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، مهارکنندههای بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRIs) و داروهای ضد افسردگی سه حلقهای (TCAs) اشاره کرد.
محرکها
محرکهایی مانند آمفتامینها داروهایی هستند که برای درمان اختلال کمتوجهی/بیشفعالی (ADHD) استفاده میشوند. آنها ممکن است دمای داخلی بدن شما را افزایش دهند زیرا بر مغز و سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارند. این میتواند در گرمای شدید خطرناک باشد.
آنتیبیوتیکها
آنتیبیوتیکها عفونتهای باکتریایی را درمان میکنند اما ممکن است حساسیت پوست به خورشید را افزایش دهند و خطر آفتابسوختگی را بالا ببرند. اگر آنتیبیوتیک مصرف میکنید، هنگام گذراندن وقت در فضای باز اقدامات احتیاطی ویژهای را انجام دهید. مرتباً از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و از کلاهی استفاده کنید که صورت شما را بپوشاند.
آنتیهیستامینها
آنتیهیستامینهایی مانند بنادریل (دیفندیرامین) آلرژیها و واکنشهای آلرژیک را درمان میکنند. اما آنها همچنین در توانایی بدن در تنظیم دمای داخلی اختلال ایجاد میکنند.
بیشتر بخوانید:
- این داروها را خودسرانه به کودک و نوزادتان ندهید
- روتین دارویی خود را در روزهای بحرانی قطع نکنید
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین