خطر فقر بافت عضلانی برای ابتلا به دیابت
دکتر سودا محرمزاده در گفتوگو با ایسنا با اشاره به باورهای جامعه درباره ابتلا به دیابت تاکید کرد: بنابر باور عمومی جامعه، فقط افراد بسیار چاق به دیابت مبتلا میشوند این در حالیست که شیوع دیابت در افرادی که به چاقی مبتلا نیستند نیز در حال افزایش است. شیوع دیابت در میان افراد لاغر بیانگر این است که منشاء دیابت فقط به تجمع چربی در بدن محدود نمیشود بلکه «کمبود بافت عضلانی» نیز میتواند منشاء ابتلا به دیابت باشد.
محرمزاده با بیان اینکه کمبود بافت عضلانی به «سبک زندگی افراد» مربوط میشود، افزود: سبک زندگی، نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به دیابت دارد. هنگامی که از سبک زندگی سخن میگوییم، دو مولفه «سبک تغذیه» و «میزان فعالیت بدنی» را در کانون توجه قرار میدهیم.
این متخصص فیزیولوژی ورزش کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان اضافه کرد: مجامع علمی بر میزان بافت عضلانی و ظرفیت متابولیزه کردن هر چه بیشتر و مؤثرتر مواد غذایی برای پیشگیری از دیابت تاکید میکنند. فعالیتهای ورزشی میتوانند سبب افزایش بافت عضلانی شوند. ماهیت سیستم عضلانی بدن مانند سایر سیستمهای بدن است و اگر مورد استفاده قرار نگیرد، تحلیل میرود.
محرمزاده ادامه داد: برخی افراد، الگوهای غذایی سالم دارند اما با فعالیتهای ورزشی بیگانه هستند. عضلات بدن، در فقدان فعالیت ورزشی رفتهرفته کوچک میشود و شاید به نازکی پوست برسد. بر همین اساس هم برخی از مراجعان کلینیک دیابت رویان به هیچوجه چاق نیستند اما هیچگونه فعالیت ورزشی نداشتهاند. عضلات بدن برخی مبتلایان به دیابت به قدری نازک شده که استخوانهای زیر عضلات آنها به راحتی لمس میشود. فقدان بافت عضلانی، افراد را در مسیری قرار میدهد که نتوانند موادغذایی را به خوبی متابولیزه کنند و کلید ابتلا به دیابت آنها زده شود.
انتهای پیام
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:ایسنا