توصیه وزارت بهداشت درباره مصرف روغن سالم
به گزارش خبرنگار مهر صبح امروز در نشست خبری پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با حضور علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت برگزار شد.
رئیسی در این نشست گفت: مبحث تغذیه بسیار مهم و مغفول مانده است که کمتر به آن توجه میشود. حتماً نیاز است صحبتهای بیشتری راجع به تغذیه داشته باشیم به طوری که در دنیای جدید و مدرن با تغییر سبک زندگی، ذائقه و نوع مصرف و طبخ غذا و کیفیت فرآوری محصولات غذایی تأثیر گذارند و خیلی از بیماریها بخاطر نوع تغذیه و کیفیت تغذیه است.
وی ادامه داد: فرق ظریفی بین غذا و مسمومیت وجود دارد. ما هر چیز مفیدی را میتوانیم مصرف کنیم ولی مصرف بیشتر از حد آن تبدیل به سم میشود، بیماری مسمومیت با آب را داریم زمانی که فرد زیادی آب مصرف کنند خون رقیق شده و میتواند تشنج کند.
معاون وزیر بهداشت افزود: کمیت غذا و اندازه آن مهم است. تنوع غذایی انواع فیبرها مصرف شود مهم است. دو نوع چربی وجود دارد: چربی اشباع (زیادی آن برای بدن مفید نیست) کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه باید از چربی اشباع باشد. چربی غیر اشباع ساده و پیچیده وجود دارد. هرچه میزان کالری دریافتی بدن از چربی کمتر باشد فرد سلامت تر است. یک حداکثری برای چربی اشباع باید در نظرگرفت و در بعضی بیماران مصرف چربی باید حتی به کمتر از پنج درصد برسد.
وی اذعان کرد: روغن گیاهی نیز یکدسته بندی دارد، بهترین روغن روغن کانولا، کنجد و آفتاب گردان است که غیر اشباع است اما کانولا بهتر است.
رئیسی خاطر نشان کرد: روغنگیری نیز مهم است. باید دانههای کنجد یا آفتاب گردان سم زدایی شده باشند. نوع استفاده از روغن در حرارتهای مختلف ترکیبش تغییر میکند و ممکن است به ترکیب ناسالم مبدل شود، روغنهای چندین بار استفاده شده ممکن است برای بدن مضر باشد.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:مهر