تعریف جدید از غذای سالم
به گزارش همشهری آنلاین این بهروزسانی در تعریفی است که ۳۰ سال پیش سازمان غذا و داروی آمریکا (افدیای) برای غذای سالم انجام داده بود. افدیای این اقدام را با هدف کمک به مردم در پیمایش برچسبهای مواد غذایی در فروشگاه مواد غذایی و انتخاب مطابق با دستورالعملهای غذایی دولتی انجام میدهد – به این امید که میزان بیماریهای مزمن مرتبط با رژیم غذایی.
بر اساس قواعد جدید، محصولاتی که ادعا میکنند «سالم» هستند، باید حاوی مقدار معینی از مواد غذایی از یک یا چند گروه غذایی مانند میوهها، سبزیها، غلات، لبنیات و پروتئین باشند. همچنین این قانون برای اولین بار، محدودیتهای خاصی را برای قندهای افزودهشده تعیین میکند. در غذاهای سالم همچنین باید میزان نمک و چربی اشباعشده را در میزانهایی که به نوع محصول بستگی دارد، محدود شوند.
این تغییر، غذاهایی مانند غلات شیرین، ماستهای بسیار شیرین، نان سفید و برخی از گرانولاها را از برچسب «سالم» محروم میکند، در حالی که به غذاهایی مانند آووکادو، روغن زیتون، ماهی قزلآلا، تخممرغ و برخی از تریل میکسها (غلات صبحانه) اجازه استفاده از آن را میدهد. به گفته این سازمان اکنون حتی آب میتواند با عنوان سالم برچسبگذاری شود.
قانون جدید ظرف دو ماه اجرایی خواهد شد و تولیدکنندگان مواد غذایی تا فوریه ۲۰۲۸ فرصت دارند تا از آن پیروی کنند.
دکتر داریوش مظفریان، رئیس انستیتوی «غذا دارو است» در دانشگاه تافتز در آمریکا میگوید این تغییرات که برای نخستین بار در سال ۲۰۲۲ پیشنهاد شدند، تغییراتی کاملاً ضروری در دستورالعمل «کاملاً منسوخشده» قبلی ایجاد میکنند.
قواعد جدید پیشرفت دانش رژیمهای غذایی و تغذیه در طول سه دهه گذشته را میپذیرند و این در حالی است که تعریف پیشین با دستورالعملهای دولت درباره رژیمهای غذایی مطابقت ندارد.
بیش از سهچهارم آمریکاییان رژیمهای غذایی دارند که میزان سبزی، میوه و لبنیات آن کم است. تقریباً ۸۰ درصد بیشتر از حد تعیینشده برای چربیهای اشباع حاوی این نوع چربیها است و بیش از ۶۰ درصد بیشتر از حد تعیینشده حاوی قندهای افزودهشده و حدود ۹۰ درصد بیشتر از حد تعیینشده حاوی نمک یا سدیم است.
منبع: آسوشیتدپرس
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین