جهان > انرژی هسته‎‌ای

تصویربرداری پت اسکن زودهنگام با رادیوداروی Ga-68-FAP-2286



تهران پزشکی: استفاده از مهارکننده‌ پروتئین فعال‌سازی فیبروبلاست (FAP) که با رادیوایزوتوپ Ga-68 نشاندار می‌شود، یک رویکرد امیدوارکننده برای تشخیص سرطان است. رادیوداروی Ga-68-FAP-2286 از محصولات جدید پارس ایزوتوپ به شمار می‌رود و چندی قبل مراحل کارآزمایی پیش بالینی و بالینی را با موفقیت پشت سر گذاشته شده و اکنون در سبد محصولات تشخیصی شرکت پارس ایزوتوپ قرار دارد؛ این رادیودارو توانایی تشخیص بیش از 30 نوع سرطان را دارد.

این رادیودارو با توجه به قدرت تشخیص بالایی که دارد، گزینه جذابی برای انجام تحقیقات جدید محسوب می‌شود. اخیرا با استفاده از این رادیودارو یک مطالعه در خصوص تصویربرداری پت اسکن زودهنگام انجام شده است. در این مورد مطالعاتی، خانمی 55 ساله، با آدنوکارسینومای متاستاتیک پستان و سابقه برداشتن تومور اولیه و ضایعات عود کننده متعدد، تحت تصویربرداری زودهنگام و دیر هنگام پت اسکن با رادیوداروی Ga-68-FAP-2286 قرار گرفت. اسکن‌های تصویربرداری در فواصل 10 و 60 دقیقه پس از تزریق انجام شد. نتایج تصویربرداری نشان می‌دهد که ۱۱ ضایعه عود موضعی، یک متاستاز مغزی، یک ضایعه غدد لنفاوی، یک ضایعه ریه و ۱۳ متاستاز در سیستم اسکلتی وجود دارد و همچنین مقادیر SUVmax و TBR (نسبت تومور به پس زمینه) در تصویربرداری 10 دقیقه‌ای پس از تزریق در مقایسه با تصویربرداری 60 دقیقه‌ای پس از تزریق بالاتر بود.

با وجود مزایای متعددی که Ga-68-FAP-2286 در مقایسه با سایر رادیوداروهای تشخیصی مانند FDG، Ga-68-FAP-02,04,46 دارد، مطالعات برای اولین بار نشان می‌دهد که زمان تصویربرداری PET/CT برای این رادیودارو می‌تواند به اندازه 10 دقیقه پس از تزریق کوتاه باشد.

از مزایای دیگر این رادیودارو نسبت به FDG، عدم نیاز به ناشتا بودن و حذف زمان انتظار پس از تزریق و در مقایسه با سایر پپتیدهای FAP، جذب بیشتر رادیودارو در تومور اولیه و ضایعات متاستاتیک، خروج سریع‌تر از بدن و کاهش پس‌زمینه تصاویر است.

انتهای پیام

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا