استان ها > گیلان

تحول در تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر



به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: به نقل از کلانشهر،راه حل در آن چیزی است که همه ما روزانه هزاران بار بدون فکر انجام می دهیم و آن حرکت چشمانمان است. دانشمندان دانشکده فناوری عالی(École de Technologie Supérieure) و دانشگاه دارتموث آمریکا در حال توسعه فناوری هستند که به صداهای ظریف ایجاد شده توسط حرکات چشم در داخل گوش، گوش می دهد. صداهایی که ممکن است علائم اولیه زوال شناختی را آشکار کنند.

آرین شمعی(Arian Shamei)، محقق، توضیح می دهد: حرکات چشم بسیار جذاب هستند، زیرا یکی از سریع ترین و دقیق ترین حرکات در بدن انسان هستند، بنابراین هم بر مهارت های حرکتی عالی و هم بر عملکرد شناختی تکیه دارند.

این تحقیق که در ۱۸۷ امین نشست انجمن آکوستیک آمریکا ارائه شد، بر حرکات غیرارادی چشم به نام حرکت جهشی چشم(saccade) متمرکز بوده است که حرکات سریعی است که چشمان ما هنگام اسکن محیط اطراف خود انجام می دهند. در افراد مبتلا به آلزایمر، رایج ترین شکل زوال عقل، این حرکات کندتر و دقیق تر می شوند و به طور بالقوه علائم هشدار دهنده اولیه بیماری را ارائه می دهند. در حالی که این تغییرات به طور سنتی برای شناسایی به تجهیزات گرانقیمت ردیابی چشم نیاز دارند، گروه تحقیقاتی معتقدند راه حل ساده تری پیدا کرده اند.

مریم بوتروس(Miriam Boutros)، مجری تحقیق، می گوید: ما از دستگاهی به نام «قابل شنیدن» استفاده می کنیم. این یک گوشی با میکروفن های داخل گوش است که سیگنال های فیزیولوژیکی بدن را دریافت می کند. هدف ما توسعه الگوریتم های پایش سلامت برای نظارت مداوم، طولانی مدت و تشخیص زودهنگام بیماری است.

علم پشت این رویکرد به طرز شگفت آوری ساده است. هنگامی که چشمان ما حرکت می کنند، ارتعاشات کوچکی در پرده گوش ایجاد می شود که میکروفن های حساس می توانند آن را تشخیص دهند. محققان در حال حاضر در حال انجام آزمایش هایی هستند که در آن داوطلبان از این گوشی های ویژه و تجهیزات سنتی ردیابی چشم استفاده می کنند و به آنها این امکان را می دهد که تشخیص دهند کدام سیگنال های گوش با حرکات طبیعی چشم مطابقت دارد و کدام نشانه ای از وجود مشکلات عصبی است.

با توجه به اینکه آلزایمر بیش از ۵۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است و هر ساله تعداد آنها افزایش می یابد، این تحقیق می تواند بسیار مهم باشد. تشخیص زودهنگام این بیماری یکی از بزرگ ترین چالش ها در مبارزه با آلزایمر است، زیرا علائم اغلب به تدریج در طی سال ها قبل از اینکه به طور قابل توجهی مشخص باشند، ظاهر می شوند.

این گروه آینده ای را پیش بینی می کند که در آن این فناوری می تواند در دستگاه های روزمره مانند هدفون های بی سیم گنجانده شود و نظارت مستمر و غیرتهاجمی بر علائم اولیه بیماری های عصبی فراهم کند.

شمعی خاطرنشان کرد: در حالی که پروژه فعلی بر پایش طولانی مدت بیماری آلزایمر متمرکز است، در نهایت مایلیم با بیماری های دیگر نیز مقابله کنیم و بتوانیم بر اساس علائمی که از طریق سیگنال های داخل گوش قابل ردیابی است، بین آنها تفاوت قائل شویم.

در حالی که این تحقیق هنوز در مراحل اولیه خود است، رویکردی نوآورانه برای شناسایی یکی از چالش برانگیزترین بیماری های بشریت را نشان می دهد.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا