تاکید معاون اول رئیسجمهور بر سپردن کار به تعاونیها
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیس جمهوری، یازدهمین جلسه شورای اقتصاد که روز دوشنبه در دفتر معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، موضوعات «تعیین تعرفه خدمات صورتحسابهای الکترونیکی شرکتهای معتمد مالیاتی»، «اصلاح مصوبات شورای اقتصاد برای اجرای طرح توسعه حمل و نقل مسافر با قطار شهری در تهران و هشت کلان شهر اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد، کرج و قم» و «تعیین حدنصاب ارزش کالاها و خدمات ایرانی در طرحهای نیروگاههای تجدیدپذیر، موضوع بند «ب» ماده ۵ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تعاونی «ضرورت» ما است
در ابتدای این جلسه، گزارش اتاق تعاون ایران درباره ضرورت حضور بخش تعاون در توسعه و عمران کشور و اتمام پروژههای ناتمام دولتی ارائه شد.
در ادامه این جلسه، موضوع «استفاده از ظرفیت قانونی شرکتهای توسعه عمران شهرستانی برای توسعه مشارکت اقتصادی» ارائه شده و مورد بحث قرار گرفت.
پس از ارائه این گزارش، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت و نیاز امروز ایران به حضور تعاونیها در صحنه صنعت، کشاورزی و اقتصاد ایران گفت: دولتها در چند دهه اخیر، به جای پرداختن به تعاونیها به سمت «تمرکزگرایی» رفتند و این دیدگاه باعث شد تعاونیها در عمل حذف شوند اما راهبرد اصلی دولت چهاردهم بازگشت به حضور مردم در صحنه اقتصاد و واگذار کردن امور به تعاونیها است.
عارف در ادامه خطاب به مسئولان بخش تعاونی گفت: در قالب یک برنامه به نقش تعاونیها در پیشبرد برنامه هفتم پیشرفت بپردازید، چنین برنامهای هم نیاز دولت و هم لازمه توسعه است.
ساماندهی بخش تعاون
معاون اول رئیسجمهور افزود: اگر در برنامههای گذشته توانسته بودیم از تعاونیها به درستی استفاده کنیم اکنون شاخصهای توسعه کشور ما، وضعیت بهتری داشت، ما معتقدیم که دولت نباید سراغ کاری که بخش خصوصی میتواند انجام بدهد برود و این مسأله را به زودی ساماندهی میکنیم. این باور ما و ضرورت دولت است.
وی افزود: رفتن به سمت تعاونیها هنرما نیست بلکه ضرورتی است که چند دهه قبل باید به این سمت آن حرکت میکردیم.
دکتر عارف ادامه داد: ما آمادگی داریم در هر بخشی که تعاونیها طبق قانون میتوانند فعالیت کنند از آنها حمایت کنیم اما در مقابل، تعاونیها هم نباید نگاه خیریهای به دولت داشته باشند، آنها باید به صورت یک نهاد، NGO و بنگاه اقتصادی واقعی فعالیت کنند.
حمایت از تولید داخل و انتقال تکنولوژی
در بخش دیگری از این جلسه، عارف با تأکید بر ضرورت رفع هر چه سریعتر ناترازیها در حوزه برق با ساخت نیروگاههای خورشیدی و بادی گفت: ناترازی برق، ضربه سنگینی بر بخش تولید وارد کرده که قابل چشمپوشی نیست اما برای رفع این ناترازی و ساخت نیروگاهها، انتقال فناوریهای پیشرفته به کشور و حمایت از تولید داخلی باید مورد توجه قرار گیرد.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت