بهرهگیری از پیشرفتهای صنعت هستهای در حوزه سلامت، بهداشت و درمان
به گزارش ایسنا دکتر محمدرضا ظفرقندی در نشست با رییس سازمان انرژی اتمی و مدیران ارشد صنعت هستهای گفت: اقدامات سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت هستهای در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قابل تقدیر بوده است و دستاوردهای بسیار پیشرفته با استفاده از فناوریهای نوین را به دست آوردهاند. این بازدید برای ما فرصت مغتنمی بود تا مشاهده کنیم در کشور برای مردم و بیماران چه اقدامات پیشرفتهای در داخل کشور بهصورت بومی انجام شده است.
وی با اشاره به دو اقدام بزرگ سازمان انرژی اتمی در حوزه تشخیص و درمان بیماریها گفت: در زمینه تشخیص بیماریها بسیاری از روشهای پیشرفته تشخیصی از جمله پت اسکن از مواد اولیه و سیکلوترونها توسط این سازمان انجام شده است. در حوزه درمان نیز داروهای فراوانی وجود دارد که توسط سازمان انرژی اتمی ایران به مراکز درمانی تحویل داده میشود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه برای انجام مطمئنتر طرحها و پروژهها در حوزه درمان، همکاری خود را با سازمان انرژی اتمی ایران و شرکتهای زیر مجموعه آن توسعه میدهیم، خاطرنشان کرد: استفاده از امکانات آزمایشگاهها، بیمارستانها و مراکز درمانی تحت پوشش وزارت بهداشت در جهت این طرح ها و پروژه ها می تواند در دستور کار قرار گیرد.
ظفرقندی با بیان اینکه در حوزه پژوهش و تحقیقات اقدامات قابل توجهی انجام شده که با همکاری میتوان این روند را توسعه داد، ادامه داد: در بازدید امروز متوجه شدیم دغدغه حل مسائل گوناگون در حوزه سلامت، بهداشت و درمان در سازمان انرژی اتمی ایران با جدیت دنبال میشود و خوشبختانه پیشرفتهای خوبی در این عرصه مرز دانشی صورت گرفته که برای ما بسیار ارزشمند است و معتقدیم این روند باید با سازماندهی بیشتری دنبال شود.
وی تصریح کرد: بر اساس تفاهمنامهای که امروز به امضا رسید، کمیته راهبردی مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان انرژی اتمی ایران با هدف بهکارگیری ظرفیت علوم و فنون هستهای و گسترش کاربرد این فناوری در حوزه سلامت جامعه تشکیل میشود و بر اساس آن افراد متخصص و صاحبنظر به این سازمان معرفی میشوند تا در مراحل کلینیکی، کارشناسان صنعت هستهای را یاری کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تولید انواع رادیوداروها گفت: این روند، کار بسیار بزرگی است زیرا رادیوداروهای درمانی دارای نیمه عمر بسیار کوتاهی هستند و باید به سرعت با صحت و سلامت به مراکز درمانی منتقل شوند بنابراین در بحث تامین این رادیوداروها برای درمان در ابعاد مختلف و تشخیص پیشرفته باید یک خداقوت به مهندس اسلامی و همکاران وی بگوییم که با جدیت، علاقه و انگیزه امور را پیش میبرند.
وی خاطرنشان کرد: در بازدید از دستاوردهای صنعت هستهای کشور، شاهد تولید یک پماد برای درمان سرطان پوست بودیم که کار بسیار ارزشمندی محسوب میشود.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوال در مورد اینکه این سطح از همکاریها با سازمان انرژی اتمی چه زمانی ایران را به هاب منطقه تبدیل خواهد کرد، گفت: در حال حاضر هم به عنوان هاب منطقه شناخته میشویم زیرا در مباحثی کار پزشکی ایران در ابعاد رادیوایزوتوپ بسیار پیشرفته بوده و این موضوع در مقالات بینالمللی منتشر شده نیز قابل مشاهده است.
ظفرقندی تاکید کرد: برخی از محصولات سازمان انرژی اتمی ایران در حال ساخت یا در مرحله کسب مجوز هستند همچنین برخی از محصولات در مرحله بازبینی و ارزیابی قرار دارند تا در صورت تایید با ارائه مجوز در سراسر کشور به بهره برداری برسند. این مساله یکی از اهداف ما بابت حضور در سازمان انرژی اتمی ایران و بازدید از دستاوردهای صنعت هسته ای کشور در حوزه پزشکی و سلامت بود.
وزیر بهداشت در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر 220 مرکز هستهای در سراسر ایران از امکانات و مواد اولیه تولیدی سازمان انرژی اتمی ایران بهره میبرن و استفاده می کنند، گفت: این مراکز طی سه دهه گذشته از خدمات سازمان انرژی اتمی ایران بهره بردهاند. خوشبختانه در حوزه تشخیص و درمان و بهصورت تقریبا خودکفا کار را دنبال میکنیم تا در مرز علم و دانش در دنیا حرکت کنیم.
به گزارش وبدا در این نشست معاونان وزارت بهداشت موضوعاتی از جمله امکان معرفی مراکز معتبر علمی و درمانی به سازمان انرژی اتمی ایران برای انجام تحقیقات و مطالعات آزمایشگاهی و بالینی و اخذ مجوز اخلاق، معرفی متخصصان و افراد صاحبنظر در حوزه بهداشت و درمان برای توسعه همکاریهای علمی، لزوم عقیمسازی و رفع مشکلات پشه آئدس، برطرفساختن موانع مالی و اداری برای به نتیجهرسیدن طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی، ضرورت استفاده از فناوری هستهای برای ضدعفونی کردن پسماندهای بیمارستانی و دفع شیرابهها، دفع باقیمانده سموم و آفتکشها را مطرح کردند.
انتهای پیام
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:ایسنا