سلامت > تغذیه

بهترین مواد غذایی برای مقابله با آلودگی هوا



به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هندوستان تایمز، در حالی که می‌توان با محدود کردن زمان در فضای باز در ساعات اوج آلودگی از قرار گرفتن در معرض آن جلوگیری کرد، همیشه نمی‌توان از اثرات نامطلوب آلودگی هوا اجتناب کرد. هوای سمی می‌تواند ریه‌ها، مغز، قلب و سلامت کلی را به خطر اندازد و اتخاذ تدابیری که می‌تواند با اثرات مضر آلاینده‌ها و ذرات معلق به جای آسیب به سلامتی مقابله کند، مهم است.

آلودگی هوا توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از بزرگترین خطرات بهداشت محیطی شناخته شده است که مسئول میلیون‌ها مرگ ناشی از سرطان ریه، بیماری قلبی و عفونت‌های تنفسی است. با انتخاب‌های غذایی مناسب و رژیم غذایی متعادل با آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳، می‌توان آسیب‌های ناشی از آلودگی را تا حدودی معکوس کرد.

بهترین مواد غذایی برای مبارزه با آلودگی هوا به شرح زیر است:

۱. ویتامین A: شیر، تخم مرغ، هویج، کدو تنبل

برای مقابله با اثرات آلودگی، توصیه می‌شود از منابع غذایی رتینول (ویتامین A) استفاده شود که عمدتاً در منابع حیوانی مانند شیر، جگر، تخم مرغ و غذاهای غنی شده و همچنین میوه‌های نارنجی و زرد رنگ مانند هویج، انبه و کدو تنبل یافت می‌شود.

۲. ویتامین C و E: پرتقال، سویا، آجیل

مطالعات مشاهده‌ای و پیش بالینی نشان داده اند که مصرف کم ویتامین C و ویتامین E با شیوع بالاتر آسم مرتبط است. بنابراین، مهم است که غذاهای غنی از این ویتامین‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مرکبات مانند پرتقال و نارنگی منابع عالی ویتامین C هستند، در حالی که روغن‌هایی مانند روغن سویا و خردل، همراه با سبزیجات برگ سبز و آجیل، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ را تامین می‌کنند.

۳. ویتامین D: نور خورشید، تخم مرغ، ماهی چرب

ویتامین D نقش کلیدی در متابولیسم کلسیم و فسفر دارد و حفظ سطح طبیعی ویتامین D با بهبود کنترل آسم در بزرگسالان مبتلا به آسم مرتبط است. با این حال، امروزه بسیاری از مردم به خاطر حضور بیش از حد در خانه سطوح پایین ویتامین D دارند، بنابراین مصرف مکمل برای حفظ سطح ویتامین D در محدوده طبیعی برای کنترل مؤثر آسم ضروری است.

۴. زردچوبه

کورکومین، ماده شیمیایی گیاهی موجود در زردچوبه، دارای خواص ضد التهابی، ضد توموری، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی قوی است. گنجاندن کورکومین در رژیم غذایی ممکن است به محافظت در برابر فیبروز ریوی و سرطان کمک کند. با این حال، مهم است که بیش از حد مصرف نکنید. مصرف یک قاشق چایخوری زردچوبه در روز کافی است.

۵. فلفل سیاه

بهتر است زردچوبه را با فلفل سیاه مصرف کنید تا تأثیر زیستی آن را افزایش دهید، زیرا کورکومین بدون فلفل سیاه به طور مؤثر توسط بدن جذب نمی‌شود.

۶. اسیدهای چرب امگا ۳

گنجاندن روغن‌های غنی از امگا ۳ در رژیم غذایی نه تنها از قلب محافظت می‌کند بلکه به محافظت از بدن در برابر آلودگی نیز کمک می‌کند.

در نهایت، شایان ذکر است که رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از سالم‌ترین رژیم‌ها محسوب می‌شود. بر غلات کامل، انواع میوه‌ها و سبزیجات، وعده‌های غذایی متعادل و محدود کردن غذاهای فرآوری شده و فوری تاکید دارد.

از سوی دیگر، حفظ وزن سالم در مدیریت آسم و کاهش حساسیت به مسائل بهداشتی مرتبط با آلودگی هوا بسیار مهم است.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا