بهبود ضعف ارثی عضلات با یک روش جدید
به گزارش همشهری آنلاین در تحقیقات انجامشده در دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبورگ در آمریکا نشان داده شد که جلسات تحریک نخاع در بیماران مبتلا به اسامای (SMA) فعالیت سلولهای عصبی حرکتی بازمیگرداند و قدرت عضلانی در پاها را در بیماران بهبود میبخشد.
یافتههای این تحقیقات در ۵ فوریه در ژورنال Nature Medicine منتشر شده است.
اسامای یک بیماری نادر عصبی-عضلانی ارثی است که مبتلایان به آن معمولاً ضعف عضلانی را تجربه میکنند که بر حرکت تأثیر میگذارد.
در مبتلایان به اسامای نورونها یا سلولهای عصبی نخاع را به دلیل یک اختلال ژنتیکی از بدو تولد از بین میروند. این بیماری پاها را تضعیف و توانایی راه رفتن را مختل میکند و باعث فلج آهسته میشود. تصور میشد که تحریک ورودی نورونهای باقیمانده باعث بهبود قدرت و استقامت در بیمارانی میشود که به این روش درمان میشوند.
این پژوهشگران میگویند که برای مقابله با تخریب عصبی در این بیماری باید دو اتفاق بیفتد: مرگ سلولهای عصبی باید متوقف شود و عملکرد سلولهای عصبی زنده مانده باید بازیابی شوند.
این پژوهشگران میگویند آنها درمانهای محافظتکننده عصبی موجود را با رویکرد جدیدی تکمیل کردند که اختلال عملکرد سلولهای عصبی را برطرف میکند.
سه بیمار دچار اسامای به این بررسی وارد شدند و به مدت یک ماه، پنج بار در هفته و هر کدام چهار ساعت تحریک نخاع دریافت کردند. در پایان دوره آزمایشی، همه آنها بهبود عملکرد سلولهای عصبی حرکتی، کاهش خستگی و بهبود قدرت و راه رفتن را در همه شرکتکنندگان رخ داد.
این سه بیمار به طور متوسط ۴۰ درصد بهبودی طول قدم، تا ۱۸۰ درصد بهبودی در قدرت و ۲۶ دقیقه بهبودی در زمان راه رفتن را نشان دادند.
این میزان بهبودی برای مبتلایان به اسامای که با توجه به توان ناچیزشان برای حرکت به وسایل کمکی وابسته هستند، قابلتوجه است.
اسامای یک بیماری پیشرونده است که با گذر زمان بدتر میشود، اما بیماران شرکتکننده در این مطالعه بهبودی قابلتوجهی هم از لحاظ پیامدهای بالینی و هم از لحاظ فعالیتهای زندگی روزمره نشان دادند. بهعنوانمثال، در اواخر این تحقیق، یکی از بیماران گزارش داد که میتواند از خانه خود تا آزمایشگاه بدون خستگی راه برود.
این پژوهشگران میگویند این بررسی از نوع «اثبات مفهوم» است که امکانپذیری درمان اسامای را نشان میدهد و به افراد مبتلا به این نوع ناتوانی ژنتیکی امید میبخشد.
این بررسی نشان میدهد که دستگاههایی مانند تحریک نخاع و سایر انواع نورومدولاسیون (تعدیل عصبی) روشی ایمن و مؤثر برای درمان فلج در این بیماری است.
منبع: فاکس نیوز
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین