با کوفته ریزه و انار، پلو درست کنید + فوت و فن
همشهری – سعیده مرادی: فاطمه باقری، مدرس و کارشناس آشپزی طرز تهیه انارپلو با کوفته ریزه را ارائه کرده است، با ما همراه باشید.
مدت زمان آماده سازی: یک ساعت
مدت زمان پخت: یک ساعت
تعداد: برای ۲ نفر
مواد لازم:
برنج: ۲ پیمانه
انار دون شده: یکونیم لیوان
پیاز: یک عدد
گشنیز خرد شده: نصف لیوان
زعفران دم کرده: به میزان لازم
زرشک: به میزان لازم
ادویه پلویی: به میزان لازم
مواد لازم برای کوفته ریزه:
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
کره: به میزان لازم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
پیاز: یک عدد متوسط
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
رب انار: یک قاشق غذاخوری
آب: یکسوم لیوان
روش تهیه:
۱: در ابتدا برنج را به همراه نمک خیس کنید. در این حین پیاز رو نگینی خرد کرده و تفت دهید.
۲: پیاز وقتی کمی به رنگ طلایی درآمد، گشنیز خرد شده و دانههای انار را داخل تابه ریخته و کمی دهید. بعد کشمش شسته شده را داخل آن ریخته و به تفت دادن ادامه دهید. بعد از گذشت دقایقی کوتاه تابه را از روی حرارت بردارید.
۳: برنج را روی شعله بگذارید تا به جوش آید. بعد از کمی ماندن بر روی شعله آن را آبکش کنید.
۴: ته دیگ مورد نظر را کف قابلمه گذاشته و یک لایه برنج و مقداری ادویه پلویی و کمی از مخلوط انار و به میزان لازم زعفران دم کرده روی برنج بریزید. این کار را در چند مرحله انجام دهید تا ترکیب برنج و مواد تمام شوند. بعد پلو را دم بگذارید.
۵: حالا نوبت به درست کردن کوفته ریزه میرسد. در ابتدا یک پیاز را داخل گوشت چرخ کرده رنده کنید و ورز دهید.
۶: حالا مقداری زعفران، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت بیفزایید.
۷: چرخ کرده که به میزان لازم ورز داده شد را به شکل کوفتههای کوچک شکل داده و قلقلی کنید.
۸: حالا تابه را روی حرارت گذاشته و کره را داخل آن بریزید تا آب شود. بعد کوفتهها را در آن سرخ کنید. بعد در آن آب بریزید و در تابه را بگذارید تا کوفتهها به خوبی بپزند.
۹: کوفتهها که پخته شدند، یک قاشق رب انار به آن زده و کمی هم زده و شعله را خاموش کنید.
۱۰: در انتها پلو را در ظرف مورد نظر سرو کرده و کوفتهها را روی آن بریزید.
نکته:
در تهیه این پلو بهتر است که برنج را در حین آبکش کمی زندهتر از حد معمول بردارید تا از خمیر شدن یا له شدن آن هنگام ترکیب با مواد دیگر جلوگیری شود.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین