با این غذاها تا ۱۰۰ سال عمر کنید!
به گزارش همشهری آنلاین، آیا راز کسانی که تا ۱۰۰ سالگی زندگی میکنند، در واقع به عادتهای سادهای مانند خوردن حبوبات، چرت زدن برای کاهش استرس و پیادهروی مربوط میشود؟
به نقل از دِلیش، مناطق آبی مکانهایی در سراسر جهان هستند که در آن مردم طولانیتر و سالمتر از میانگین جهانی زندگی میکنند. این مکانها شامل ایکاریا، یونان، لوما لیندا، کالیفرنیا، نیکویا، کاستاریکا، اوکیناوا، ژاپن، ساردینیا و ایتالیا میشود. دن بوتنر، نویسنده موفق وب سایت خبری نیویورک تایمز پس از مطلع شدن از حقایق این مناطق تصمیم گرفت تا بفهمد مردم در این بخشهای جهان چه کارهای متفاوتی انجام میدهند که میتواند به سایر مردم نیز کمک کند تا بیشتر عمر کنند.
اما آیا تکرار عادات سبک زندگی در این مناطق جهان واقعاً میتواند به افراد کمک کند تا عمر طولانیتری داشته باشید؟ آیا واقعاً غذاهای خاصی وجود دارد که به طول عمر بیشتر کمک میکنند؟ رژیم غذایی میتواند مکانیسمهای کلیدی پیری مانند التهاب، ترمیم سلولی و حساسیت به انسولین را تحت تاثیر قرار دهد. دکتر دارشان شاه توضیح میدهد همه اینها نقش مهمی در تعیین طول عمر دارند.
شاه میگوید انتخاب سبزیجات غنی از مواد مغذی و غنی از فیبر، چربیهای سالم و پروتئینهای سرشار از منابع مانند حبوبات، گوشت بدون چربی و ماهی، میتواند به ایجاد اساسی قوی برای سلولهای بدن کمک کند تا بهترین عملکرد خود را داشته باشند. او میگوید: «این کار به نوبه خود خطر بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطانهایی را که اغلب عمر را کوتاه میکنند، به حداقل میرساند؛ بنابراین بله، چیزی که میخورید میتواند به یک زندگی طولانی و پر جنب و جوش کمک کند.»
غذا خوردن برای طول عمر چگونه است؟
به گفته متخصصان سلامت، در حالی که هیچ غذایی وجود ندارد که به افزایش عمر کمک کند، الگوهای غذایی وجود دارد که میتواند به طول عمر کمک کند. بهترین توصیه شاه این است که رژیم غذایی غنی از غذاهای کامل و فرآوری نشده مصرف کنید. تصور کردن غذاها به عنوان یک طیف میتواند به شما کمک کند: در یک انتها، غذاهای مغذی و ضد التهابی دارید (مانند سبزیجات، انواع توتها، روغن زیتون با کیفیت بالا، ماهیهای چرب، آجیل، دانهها و حبوبات) و از سوی دیگر، غذاهای بسیار فرآوری شده، مملو از شکر و التهاب زا را دارید. شاه میگوید: تا جایی که ممکن است غذاهایی از انتهای مغذی این طیف را انتخاب کنید.
رژیم غذایی افرادی که در مناطق آبی زندگی میکنند بسیار شبیه به یک رژیم غذایی گیاهی است. شما میتوانید با افزودن غذاهای گیاهی بیشتر به وعدههای غذایی خود مانند میوهها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات شروع کنید. به تدریج تعداد وعدههای غذایی بدون گوشت در هر هفته را افزایش دهید؛ از آخر هفتههای بدون گوشت شروع کنید و در نهایت از پروتئینهای گیاهی مانند توفو، لوبیا، عدس و نخود به جای پروتئینهای حیوانی استفاده کنید. برای تقلید از شیوه غذا خوردن افراد مناطق آبی، هدف این است که بر روی غذاهای کامل و کم فرآوری شده تمرکز کنید. به اقلام ساده مانند جو، لوبیا، آجیل و برنج روی بیاورید و از غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده که حاوی فهرستی طولانی از مواد اولیه هستند اجتناب کنید.
از رژیم غذایی مناطق آبی چه میتوان آموخت؟
پیرترین افراد زنده دنیا که با ذهن و بدن سالم به پیری رسیدهاند و این کار را با پیروی از آخرین رژیم غذایی یا جدیدترین مکمل کاهش وزن انجام ندادهاند. در عوض، آنها انتخابهای سبک زندگی سالمی را انجام دادند و با پایبند بودن به این رژیم غذایی زندگی طولانیتر و سالمتری با خطر کمتر بیماریهای مزمن دارد. افراد ساکن در مناطق آبی همچنین تمایل دارند در محیطهایی زندگی کنند که دائماً آنها را وادار میکند تا بدون فکر کردن به حرکت درآیند، مانند کار در باغ، دوچرخهسواری یا پیادهروی به خانه دوستان.
در سالهای اخیر، انتقاداتی در مورد مفهوم مناطق آبی وجود داشته است، از جمله یک مقاله دانشگاهی که به اشتباهات و تقلب در نگهداری سوابق اشاره میکند که میتواند منجر به ادعاهای نادرست شود مبنی بر اینکه مردم در برخی مناطق تا ۱۰۰ سال یا بیشتر عمر میکنند. شاه میگوید شک و تردید در مورد مناطق آبی اغلب بر دقت دادههای جمعیتی یا عوامل ژنتیکی متمرکز است. با این حال، او فکر میکند که درسهایی که این مناطق میتوانند به افراد بیاموزند به طور کلی مفید هستند.
برای طول عمر چه غذاهای خاصی را باید بخورید؟
افرادی که در مناطق آبی زندگی میکنند، تمایل به خوردن کربوهیدراتهای پیچیده دارند؛ مانند کربوهیدراتهای موجود در لوبیا، سیب زمینی شیرین و غلات کامل. این کربوهیدراتها که فیبر بیشتری دارند، سالمتر از قندهای تصفیهشده و کربوهیدراتهای فرآوریشدهای هستند که در چیپس و پفک میبینید، زیرا هضم آنها بیشتر طول میکشد و انرژی بیشتری را تأمین میکنند. در اینجا برخی از غذاهایی که پزشکان برای افزایش طول عمر توصیه میکنند، همراه با اهمیت آنها آورده شده است:
سبزیجات برگ دار، غلات کامل و حبوبات
این مواد مغذی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای ضروری هستند که به مبارزه با التهاب و ارتقای سلامت سلولی کمک میکنند.
توتها
توتها سرشار از آنتی اکسیدان هستند و از بدن در برابر استرس اکسیداتیو که با پیری و بیماریهای مزمن مرتبط است محافظت میکنند.
حبوبات و غلات کامل
این کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر را فراهم میکنند که برای سلامت روده و عملکرد متابولیک حیاتی هستند.
آجیل و دانهها
آنها چربیهای سالم، پروتئین و ریزمغذیهای مهمی را ارائه میدهند که از سلامت قلب حمایت میکنند.
غذاهای تخمیر شده
غذاهایی مانند ماست، کیمچی و کلم ترش پروبیوتیکهایی را ارائه میکنند که از میکروبیوم سالم روده پشتیبانی میکنند که برای سلامتی ضروری است.
منبع: فرارو
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین