ایران قبل از توسعهیافتگی در حال پیر شدن است/لزوم جدیت بیشتر در اجرای سیاستهای جوانی جمعیت
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) خراسان جنوبی، محمود گنجیفرد صبح امروز در جمع خبرنگاران، ضمن گرامیداشت هفته جوانی جمعیت، روز فشار خون و روز روابط عمومی و ارتباطات و با اشاره به اهمیت جوانی جمعیت، اظهار داشت: نیروی جوانی که سالمند نباشد، نیروی فعال هر کشور محسوب میشود و در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، دفاعی و امنیت ملی تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه پیرشدن جامعه هزینههای درمان و بازنشستگی را افزایش میدهد، افزود: اگر ۷ درصد جمعیت جامعهای به پنجره پیری برسد، وارد سالخوردگی شده و تا ۱۴ درصد وارد سالمندی میشود.
وی این شاخص را در ایران ۱۰.۵ درصد اعلام کرد و افزود: زمان رسیدن به سالمندی از ۷ درصد به ۱۴ درصد در آلمان ۴۵ سال و در فرانسه ۲۴ سال طول کشید و در ایران که پیشبینی میشود در سال ۲۰۳۰ به ۱۴ درصد خواهد رسید و طی این مسیر در ایران ۳۰ سال بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته نرخ باروری در ایران از ۶ درصد به ۳ درصد رسیده، گفت: کشورهای مختلف بعد از توسعه یافتگی پیر شدند اما ایران قبل از توسعه یافتگی در حال پیر شدن است.
گنجیفرد بیان داشت: کاهش نرخ باروری و افزایش امید به زندگی، جمعیت ایران را پیر کرده و باید با جدیت به سمت جوانی جمعیت پیش برویم.
وی نرخ باروری را در خراسان جنوبی معادل ۲.۲۲ درصد و بالاتر از متوسط کشوری اعلام کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در رابطه با اقدامات حمایتی از دانشجویان و کارکنان دانشگاه جهت حمایت از جوانی جمعیت، گفت: اسکان خوابگاههای متاهلین، اعطای وامهای ازدواج، لحاظ امتیاز برای استخدام مادران چند فرزندی، کاهش ساعات کاری و دورکاری مادران شاغل از جمله این حمایتها است.
گنجیفرد مراقبت از مادران باردار را برعهده شبکه بهداشت و درمان عنوان کرد و افزود: حمایتها و بودجههای مناسبی در این زمینه تخصیص یافته و تمام سازمانها باید پای کار بیایند.
وی ادامه داد: علیرغم برنامههای مختلف آمار باروری در کشور در این دو سال افزایش مطلوبی نداشته است که میطلبد که برنامهها را با شدت بیشتری دنبال کنیم.
انتهای پیام/
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت