سلامت > نظام سلامت

انجام پیوند قرنیه با سلول‌های بنیادی در کشور



به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری مؤسسه مردم نهاد پیشگیری از کم بینایی و نابینایی (مپینا)، روز یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ در خانه اندیشه ورزان برگزار شد.

در ابتدا، حمید احمدیه مدیرعامل مؤسسه مپینا و استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مپینا یک مؤسسه غیرانتفاعی است که هدفش، حمایت از انجام پژوهش‌های راهبردی در حوزه چشم پزشکی است.

رئیس رویداد راهی به روشنایی افزود: تلاش برای جلوگیری از شیوع بیماری‌هایی که منجر به کم بینایی و نابینایی می‌شود، یکی دیگر از اهداف مؤسسه مپینا است.

وی گفت: حوزه سلامت به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود که گسترش فعالیت‌های پژوهشی، یکی از فعالیت‌های این حوزه به شمار می‌رود و سایر بخش‌ها بر امر پژوهش استوار است.

احمدیه ادامه داد: همکاری با پژوهشکده چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یکی دیگر از برنامه‌های مؤسسه مپینا است.

وی افزود: همکاری با سایر نهادهای مردم نهاد که در راستای فعالیت‌های مپینا تلاش می‌کنند، در دستور کار مؤسسه مپینا قرار دارد.

احمدیه اظهار داشت: حمایت از انجام پژوهش‌های چشم پزشکی در سطح کشور، گسترش آگاهی بخشی به آحاد جامعه در زمینه بیماری‌های چشم و…، از جمله اهدافی است که مپینا دنبال می‌کند و در همین زمینه، اولین همایش راهی به روشنایی، روز پنج‌شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: بیماری‌های چشم از نظر شیوع به دو دسته تقسیم می‌شوند که در خیلی از موارد قابل پیشگیری هستند. مثل، بیماری آب سیاه که افراد باید بعد از ۴۰ سالگی مورد معاینه قرار گیرند.

احمدیه افزود: گروه دیگری از بیماری‌های چشمی هستند که شیوع بالایی ندارند، اما تأثیر زیادی بر فرد و خانواده او دارد که ناشی از ژنتیک است.

وی تاکید کرد: متأسفانه بودجه و امکانات لازم در اختیار مؤسسات و مراکز تحقیقاتی ما نیست و مؤسسه مپینا در همین راستا گام بر می‌دارد و می‌خواهد به کارهای پژوهشی در حوزه چشم پزشکی ورود کند.

احمدیه ادامه داد: چشم انداز مپینا، همکاری با مؤسسات بین‌المللی در حوزه چشم پزشکی است.

امیر عسگری دبیر اجرایی رویداد، گفت: تأمین بخشی از هزینه‌های انجام تحقیقات تشخیصی و آزمایش‌های مرتبط با بیماران نابینا، از جمله فعالیت‌های مؤسسه مپینا بوده است.

وی افزود: به صورت کلی، فعالیت‌های مؤسسه مپینا در راستای ارتقای سطح سلامت افراد کم بینا و نابینا انجام می‌شود.

عسگری گفت: همکاری با مؤسسه خیریه محک، در راستای درمان بیماران مبتلا به سرطان چشم، یکی دیگر از فعالیت‌های مؤسسه مپینا بوده است.

محمدرضا جعفری نسب فلوشیپ قرنیه و استاد گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: اولین ویژگی مؤسسه مپینا، توجه به عضو مهم بدن است که همان چشم است. ویژگی دوم مؤسسه، توجه به پیشگیری است و اولویت سوم مؤسسه، انجام کارهای پژوهشی در حوزه چشم پزشکی است.

وی افزود: اگر ما بتوانیم در حوزه پژوهش، به دستاورد قابل قبولی برسیم؛ خواهیم توانست به درمان بیماران کمک کنیم. البته، ویژگی کارهای پژوهشی، زمان بر بودن است که مسئولان باید به این موضوع توجه داشته باشند.

جعفری نسب، به موضوع کم بینایی و نابینایی اشاره کرد و گفت: نابینا به کسی گفته می‌شود که نمی‌تواند فعالیت‌های شخصی خودش را انجام دهد.

وی افزود: ما دنبال راهی نو برای تسهیل درمان‌های چشم پزشکی هستیم.

جعفری نسب به موضوع سلول‌های بنیادی و پیوند قرنیه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما توانسته ایم با استفاده از سلول‌های بنیادی، کار پیوند قرنیه را انجام دهیم که درصد موفقیت آن نیز بیشتر است.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا