اقتصادی

انار مورد نیاز بازار شب یلدا تامین است



به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری سلامت(طبنا)، زهرا جلیلی‌مقدم درباره وضعیت تولید و عرضه انار به بازار شب یلدا، افزود: در حال حاضر محصول انار کشور در سطح بیش از ۹۵ هزار هکتار از باغات استان‌های فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم به طور عمده تولید می‌شود.

وی با بیان این که انار ایران جایگاه سوم تولیدکنندگان انار جهان را دارد، اظهار داشت: متوسط عملکرد تولید انار در هر هکتار ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم است و استان‌های مهم انارخیز ایران به ترتیب فارس با ۳۳ درصد، مرکزی ۱۰ درصد، یزد ۹ درصد، سمنان هشت درصد، خراسان رضوی هفت درصد، اصفهان پنج درصد، لرستان پنج درصد، خراسان جنوبی چهار درصد، قم سه درصد، مازندران ۲ درصد و سایر استان‌ها ۱۴ درصد است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی اضافه‌ کرد: طبق گزارش‌ها مصرف سالانه انار برای هر نفر ایرانی نزدیک به ۱۰ کیلوگرم برآورد می‌شود که بخش عمده این میوه به صورت تازه‌خوری و بخشی دیگر به شکل فرآوری همچون آب انار، رب انار، سرکه انار، روغن هسته انار، برگ انار، پوست انار، لواشک انار، ترشک انار، شربت انار، مربای انار و کنستانتره انار به مصرف می‌رسد.

 به گفته وی، سال گذشته (۱۴۰۲) یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۲۸۱ هزار تن انار در کشور تولید شده بود.

جلیلی‌مقدم با بیان این که محصول انار در نیمه دوم سال تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود، تصریح کرد: با توجه به این که میزان تولید انار ایران بیش از نیاز مصرف داخلی است، سال گذشته ۳۶ هزار و ۹۴۸ تن انار به ارزش ۱۷ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون ترکیه، مصر، هند و اسپانیا بزرگترین صادرکنندگان انار در جهان هستند و عراق، روسیه، چین، عربستان، آلمان، امارات، پاکستان، انگلستان و کره جنوبی، عمده واردکنندگان این محصول به شمار می‌روند.

 وی خاطرنشان کرد: میزان صادرات انار در سال ۹۵ حدود ۱۱ هزار و ۹۶۵ تن به ارزش هفت میلیون و ۷۶۸ هزار دلار، سال ۹۶ حدود یک میلیون تن به ارزش یک میلیون و ۵۹۷ هزار دلار، سال ۹۷ حدود ۱۳ هزار و ۸۱۳ تن به ارزش ۱۰ میلیون و ۵۳۳ هزار دلار، سال ۹۸ حدود ۱۵ هزار تن به ارزش ۱۱ میلیون دلار، سال ۹۹ حدود ۱۱ هزار و ۹۱۷ تن به ارزش پنج میلیون دلار، سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار و ۷۸۵ تن به ارزش ۷.۷ میلیون دلار و سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن به ارزش ۸.۵ میلیون دلار بوده است.

 وی افزود: «انار ملس» ساوه، «شیشه کپ» فردوس، «رباب» فارس، «نادری» بادرود، «خزر» بردسکن، «اردستانی» مه ولات، «بجستانی» و «قجاق» قم، «دانه سیاه و ملس» یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران به شمار می‌رود.

انتهای پیام

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا