امروز یک پرستار به جای سه نفر کار می کند
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی سازمان نظام پرستاری، وحید زمانزاده، در یازدهمین جلسه شورای عالی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: تعرفه گذاری نتوانسته فعالیتهایی که خارج از توان پرستاری هست را پوشش دهد. امروز یک پرستار به جای دو یا سه نفر کار میکند و خدماتی را ارائه میکند، اما حقوق ثابت و مقداری هم تعرفه یا اضافه کاری میگیرد که آن هم در حد پایه است.
وی افزود: همان طور که قیمت برق، گاز و سایر خدمات افزایش پیدا میکند باید قیمت خدمات پرستاری هم اضافه شود و باید به طور جدی درباره این مسائل ورود شود.
زمان زاده ادامه داد: بحثهایی در روزهای گذشته درباره نظام پرداخت حوزه سلامت مطرح شده است. نظام پرداخت نامناسبی برای کادر درمان و بهخصوص برای جامعه پرستاری رقم زده شده و روی آن مانور داده میشود میخواهیم و فرمولهای آن را تغییر دهیم، اما این موضوع نتوانسته رضایت نسبی جامعه پرستاری را تأمین کند.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری افزود: اینکه چه اندازه باید روی فرمول تعرفه مانور داده و کار کنیم سر جای خود، بایستی ادامه داد شاید هم باید به راهکارهای دیگر فکر کرد.
زمانزاده اضافه کرد: امروز افراد را بهشکلهای مختلف در نظام پرداخت مانند پیمانی، رسمی، قراردادی، شرکتی و … داریم که حقوق بگیر تلقی میشوند، اما واقعیت این است که نظام پرداخت برای هر حجم از کار نظام ثابتی است.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: در کنار افزایش قیمت خدمات پرستاری، با توجه به محدودیتهایی که دولت در نظام پرداخت دارد، باید به فکر راهکارهای دیگری باشیم تا مقداری از خدمات را مطابق با استانداردی که برنامههای توسعه ششم و … ارائه کرده، پوشش دهیم. باید گفته شود که حقوق پرداختی برای شرایط استاندارد، این است و خارج از آن باید یا خرید خدمت یا خرید خدمات انجام شود.
زمان زاده اظهار کرد: امروز با توجه به شرایط باید روی خرید خدمات فکر کرد. اگر بیشتر از توان پرستاری از آنها انتظار داریم باید حق افراد هم تعریف شود و این حقالناس است. اگر نیرویی را استفاده میکنیم باید متناسب با شرایط استاندارد، حقالناس او را هم تأمین کرد. با توجه به شرایطی که امروز در نظام پرداخت داریم رضایت حاصل نخواهد شد.
پرستاران گاهی به خاطر کمبود نیرو کار تکنسینها را انجام میدهند
وی افزود: موضوع بعد مسئله عملکرد، هویت و وظایف جامعه پرستاری است. امروز با توجه به کمبود نیروی انسانی، انجام فعالیتهای پرستاری در حال نزول پیدا کردن از یک کار حرفهای به یک کار تکنسینی است.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: کار حرفهای پرستار این است که نیازهای بیماری که بستری شده است را تشخیص دهد و بر اساس آن نیازها برنامه مراقبتی را طراحی کند.
زمان زاده گفت: امروز پرستاران بهدلیل کمبود نیرو، وظایف تکنسینی انجام میدهد و خدماتی را انجام میدهند که بخشی از وظایف ذاتی آنها است و بخشی از آن وظیفه پرستار نیست.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: این موضوع باعث شده تصویر جامعه به پرستاری نزول پیدا کند. اگر این تصویر ادامه پیدا کند مشکلات زیادی را در توسعه دانشکدههای پرستاری خواهیم داشت و هر کسی فکر میکند میتوان دانشکده پرستاری را توسعه داد، در حالی که زیرساختهای لازم برای این موضوع را نداریم و مجوزهایی که صادر میشود، شاید مجوزهای اصولی نباشد.
وی اضافه کرد: در کنار مسائل معیشتی و رفاهی جامعه پرستاری که باید رویکرد متفاوتی برای آنها اتخاذ کنیم، باید به سقف عملکردی، وظایف و نقشه جامعه پرستاری فکر کنیم و بتوانیم هم توسعه علمی و هم انگیزههای مادی و رفاهی برای پرستاران ایجاد کنیم.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:مهر