استان ها > آذربایجان شرقی

افزایش ۱۰۰ درصدی پذیرش دانشجو و مشکل خوابگاه در دانشگاه‌های علوم پزشکی



مسعود حبیبی، چهارشنبه، هفتم خرداد ماه، در اولین کنگره دبیران کانون‌های دانشجویی هلال احمر دانشگاه‌های علوم پزشکی افزود: بالاترین اصل در هلال احمر، انسانیت و بشردوستی است؛ صفتی که برگرفته از مهربانی خداوند است. این مهربانی را در قالب خدمت به مردم به کار می‌گیریم و همین موضوع، هلال احمر را به نهادی منحصربه‌فرد در جهان تبدیل کرده است.

وی با اشاره به ساختار تشکیلاتی هلال احمر و الگوبرداری فدراسیون و جمعیت‌های ملی از آن گفت: به دلیل مفاهیم متعالی که در هلال احمر وجود دارد، این نهاد تبدیل به الگویی جهانی برای فعالیت‌های عام‌المنفعه شده است. از همین الگو در ساختارهای فرهنگی و اجتماعی دیگر نیز می‌توان بهره گرفت.

وی با تأکید بر نقش‌آفرینی دانشجویان در برنامه‌های جمعیت هلال احمر تصریح کرد: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، سازمانی بالنده و تأثیرگذار است و باید دانشجویان را به عنوان نیرویی مؤثر در برنامه‌ریزی‌ها دخیل کنیم. ارزش و ظرفیت واقعی هلال احمر، در وجود نیروهای داوطلب آن نهفته است.

حبیبی با اشاره به برخی چالش‌های موجود در حوزه دانشجویی، خاطرنشان کرد: تمام نیازها و مشکلات در نهایت به موضوع منابع مالی بازمی‌گردد. در چهار سال گذشته، ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی صد درصد افزایش یافته، اما زیرساخت‌های خوابگاهی متناسب با آن توسعه نیافته است. هم‌اکنون ۲۸ هزار تخت خوابگاهی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد.

وی با تأکید بر جایگاه والای این نهاد امدادی، اظهار کرد: هلال احمر با خدماتی که در حوادث و بحران‌ها ارائه می‌دهد، بذر مهربانی، مودت و دوستی را در جامعه می‌کارد. این نهاد دارای بزرگ‌ترین سرمایه اجتماعی در کشور است؛ سرمایه‌ای که حاصل انسان‌دوستی و خدمت بی‌منت اعضای داوطلب آن است.

معاون فرهنگی دانشجویی وزرات بهداشت ادامه داد: در دانشگاه‌ها وظیفه اصلی ما ارتقاء مهارت‌های ارتباطی، ادراکی و زندگی دانشجویان، همچنین گسترش فضای نشاط، تفاهم و دوستی است. در این مسیر باید شأن کانون‌های هلال احمر حفظ شود و کمبودهای آن‌ها با حمایت بیشتر جبران گردد.

حبیبی همچنین پیشنهاد داد: کانون‌های هلال احمر می‌توانند با دریافت مجوز سمن (سازمان مردم‌نهاد)، از ظرفیت‌های حمایتی وزارت ورزش و جوانان بهره‌مند شوند. این اقدام فرصت‌های بیشتری را برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و داوطلبانه فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اردوهای زیارتی دانشجویان گفت: برگزاری این اردوها برای همه نقاط کشور به‌صورت مستقل امکان‌پذیر نیست، اما در تلاش هستیم با مشارکت سایر ارگان‌ها، این برنامه‌ها را به شکلی گسترده‌تر اجرا کنیم.

حبیبی تأکید کرد: اتاق‌های خوابگاه باید به وسعت آینده‌ای روشن طراحی شوند. برای توسعه فضاهای خوابگاهی نیز می‌توان از ظرفیت بودجه مسئولیت اجتماعی بهره گرفت تا امکانات رفاهی دانشجویان ارتقا یابد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر آذربایجان شرقی، نیز در ادامه افزود: همان‌گونه که به دو تشکل دیگر دانشجویی نگاه ویژه‌ای وجود دارد، شایسته است به کانون هلال احمر نیز رویکردی مشابه اتخاذ شود.

حمید منجم همچنین بر اهمیت نقش این کانون در فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و امدادی تأکید کرده و خواستار تخصیص بودجه و حمایت‌های لازم برای ارتقای برنامه‌ها و فعالیت‌های این نهاد دانشجویی شدند. 

وی گفت: انتظار می‌رود در برنامه‌ریزی‌های آینده شوراهای فرهنگی، جایگاه کانون هلال احمر بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا