استاندار فارس: نگاه مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران وحدت امت اسلامی است
به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس دکتر حسینعلی امیری در دیدار با علمای اهل سنت استان فارس، ضمن خیر مقدم به بزرگان اهل تسنن استان، به تاریخ مناسبات میان اهل سنت و اهل تشیع اشاره کرد و گفت: در دوران انقلاب اسلامی و با حضور حضرت امام رضوان الله تعالی علیه و قبل از آن نیز با تعاملات آیت الله العظمی بروجردی با شیخ شلتوت و شیخ الازهر موضوع وحدت اهل سنت و اهل تشیع به عنوان یک موضوع مهم مد نظر بوده است.
استاندار فارس افزود: امام خمینی رضوان الله تعالی علیه زمانی که عهده دار حکومت اسلامی ایران شد به معنای واقعی در جهت وحدت امت اسلامی حقاً و انصافاً کارهای قابل توجه و کم نظیری انجام داد. برای ظهور و بروز نگاه حضرت امام رضوان الله تعالی علیه در جهت تقریب مذاهب گامهای بسیار بلندی برداشته شده و نگاهها نیز به یکدیگر نزدیک شده و اختلافاتی که بعضاً تاریخی هم بودهاند و مبنای فقهی و شرعی هم نداشتهاند به مرور کنار گذاشته شده است.
وی ادامه داد: در دوره مقام معظم رهبری باز همین نگاه حضرت امام (ره) ادامه پیدا کرده است و با توجه به سال های زعامت مقام معظم رهبری این اقدامات در جهت تقریب مذاهب سازمان یافتهتر انجام میشود؛ دانشکده تقریب مذاهب تهران برای همین نگاه تاسیس شده است.
امیری با تاکید براینکه در فرمایشات و سخنان مقام معظم رهبری جایی نشان از شقاق و نقار مشاهده نمیشود: خاطرنشان کرد: وحدت امت اسلامی به عنوان یکی از مهمترین مسائل دنیای اسلام و حتی یکی از مهمترین موضوعات استراتژیک جهان اسلام از طرف ایشان همیشه مدنظر بوده و تعقیب می شود.
وی با بیان اینکه موضوعات اسلامی اغلب تا قبل از سال ۵۰ از نگاه عرفانی، فلسفی و کلامی دیده میشد، نگاههای مقام معظم رهبری را بر اساس اندیشههای قرآنی دانست و گفت:امت اسلامی، امت واحده است؛ امت اسلامی دارای دشمنانیاست و آن چیزی که میتواند دشمنان را مرعوب کند همین اتحاد و وحدت امت اسلامی است. ظهور و بروز این فکر و اندیشه در حمایت از حماس، مردم فلسطین و مردم غزه بصورت کاملاً اعتقادی و عملیاتی مشاهده می شود کمااینکه در سیاستهای رهبری هیچ فرق و تفاوتی بین حماس که برادران اهل سنت هستند با حزب الله که برادران اهل تشیع هستند دیده نمی شود.
نماینده عالی دولت در استان فارس در بخش دیگر سخنان خود افزود: در دولت چهاردهم آقای دکتر پزشکیان وگفتمان وفاق ملی را مطرح کردند و ما معتقدیم که امروز وفاق ملی یک انتخاب نیست بلکه وفاق ملی امروز یک ضرورت اجتناب ناپذیر است چرا که تفکری غیر از این باعث میشود تمامیت ارضی، نظام جمهوری اسلامی، توسعه کشور و حتی همه مردم کشور جدای از تفکر و فرهنگ و رسوم و دیدن و عقیده آسیب ببینند.
وی انتصابات دولت چهاردهم و استفاده از ظرفیت های اهل تسنن را مورد توجه قرار داد و نگاه مسئولان عالی رتبه نظام را وحدت بیش از پیش امت اسلامی معرفی کرد و گفت: بنده در استان فارس به سبب وکالتی که از رئیس جمهور دکتر پزشکیان دارم باید همین مسیری که رهبری ترسیم کرده و سیاستهای آقای رئیس جمهور نیز میباشد را ادامه دهم.
امیری با اشاره به آیه ۷۰ سوره شریفه اسراء از اعتقاد شخصی خود به معنای واقعی کلمه در خصوص عزت، کرامت، امت واحده و استفاده از همه ظرفیت های کشور سخن گفت و افزود: در دورانی که در کردستان حضور داشتم از ظرفیت های اهل سنت استفاده کرده ام.
استاندار فارس در ادامه بر سه مقوله حاکمیت قانون، احساس ارزشمندی و توجه به فضلیت های انسانی نسبت به میانگین جامعه در انتصاب مدیران تاکید کرد و خاطر نشان ساخت: حاکمیت قانون فرای از اجرای قانون است. حاکمیت قانون که احساس عمومی است باید برای همه نهادینه شود تا همه افراد مشابه هم دیده شوند و همه از یک حقوق برابر برخوردار باشند لذا اگر به دنبال توسعه و برداشتن فقر از کشور هستیم در سایه حاکمیت قانون رشد سیاسی، توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و توسعه در سایر ابعاد محقق می شود.
وی با تاکید براینکه جامعه ما اسلامی است پس باید آموزه های اسلامی در جامعه اجرا شود، تصریح کرد: تدین باید در رفتارهای اجتماعی و مناسبات اجتماعی بروز کند در غیر این صورت نماز ورزش می شود و روزه یک رژیم غذایی؛ لذا عدل، احسان و قسط باید در جامعه حاکم شود؛ در جلسات مختلف تاکید کرده ام تدین اگر در رفتارهای اجتماعی بروز نکند، به هدف خود نرسیده است.
امیری در ادامه احساس ارزشمندی را مورد توجه قرار داد و گفت: در جامعه ای که مردم احساس ارزشمندی داشته باشند و دیده شوند، آن جامعه رشد میکند؛ در حکومت داری، تک تک افراد باید به حساب بیایند. ما اجازه تحقیر هیچ فردی را نداریم چرا که بندگان خداوند متعال نزد خدا عزیز و محترم هستند. اوج عرفان و دوست داشتن بندگان خداوند در مناجات های حضرت موسی با خداوند متعال مشاهده می شود. مدیران ابتدا باید احساس ارزشمندی بکنند و سپس آن را به جامعه تسری دهند چراکه احساس ارزشمندی به رضایتمندی مردم، مودت،عشق، عدل و علم منجر می شود که در نهایت به سرمایه اجتماعی که مهمترین مولفه امنیت ملیاست منجر می شود.
استاندار فارس با توجه به فضیلت های انسانی در انتصاب مدیران جامعه نیز گفت: هر جامعهای که حاکمان آن از منظر فضیلتهای انسانی در سطوح بالایی باشند روی رستگاری میبینند. فضیلتهای انسانی دامنهای از علم، دانش، تواضع، متانت، مردمداری و… است.
وی خاطرنشان کرد که اگر این سه مقوله که همواره مورد تاکید بنده بوده نهادینه شود، بسیاری از موضوعات اولیه حل و فصل خواهد شد.
نماینده عالی دولت دچهاردهم در استان فارس از ارادت اهل سنت استان فارس به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام سخن گفت و دلیل بوجود آمدن برخی ذهنیات را، عدم شناخت کافی دانست و گفت: همه به معنای واقعی امت واحده هستیم. علما و امامان جمعه همواره پایگاه و جایگاه مردم بودهاند و هم اکنون علاوه بر حفظ این جایگاه به نوعی واسطه مردم با حکومت نیز محسوب میشوند لذا در اولین فرصت با حضور در مسجد رسول اکرم(ص) میزخدمت ویژه اهل تسنن برگزار خواهیم کرد.
وی در خصوص مطالبه برای ارتقا شهر گله دار گفت: با اصل ارتقا شهر گله دار موافقم اما ارتقا شرایط و الزاماتی دارد که باید احراز شود؛ شرایط احراز را پیگیری می کنم.
امیری گفت: بر استفاده از همه ظرفیت های استان و بر تکریم سرمایه گذاران تاکید داریم؛ ایرانیان مقیم کشورهای خلیج فارس ذخایر و گنج هایی برای استان هستند بعلاوه اینکه ظرفیت خیرین جنوب استان هم حتما مورد توجه خواهد بود.
توسعه متوازن و ناترازیها، استخدام بومی ها، بیمارستان و آب گله دار، کارگروه ویژه سرمایه گذاران و هتل داران، جاده های مناطق، ارتقا نمایندگی ادارات شهرستان ها، دقت در گزینش ها سایر مواردی بود که از جانب حاضران مطرح شد و استاندار فارس قول پیگیری در حد اختیارات استانی را دادند.
وی در پایان سخنان خود بر تلاش های همه جانبه، در حد امکانات استان و اختیارات استاندار، برای کسب رضایت مردم که در نهایت کسب رضایت خداوند متعال را در پی دارد خبر داد.
در ابتدای این دیدار صمیمانه تعدادی از علما و برگزیدگان اهل سنت به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت