بهداشت و درمان

ارتباط کرونا با سندرم خستگی مزمن



بر اساس نتایج جدید، احتمال ابتلاء به سندرم خستگی مزمن در افرادی که به کووید مبتلا شده اند، تقریباً پنج برابر بیشتر است.

به گفته محققان، این مسئله می‌تواند توضیح دهد که چرا موارد جدید آنسفالومیلیت میالژیک/سندرم خستگی مزمن (ME/CFS) در حال حاضر ۱۵ برابر بیشتر از قبل از پاندمی است.

تیمی به سرپرستی «سوزان ورنون»، مدیر تحقیقات مرکز سالت لیک سیتی، نتیجه‌گیری کرد: «نتایج ما شواهدی را ارائه می‌دهد که میزان و خطر ابتلاء به ME/CFS به دنبال ابتلاء به کووید ۱۹ به طور قابل‌توجهی افزایش یافته است».

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده می‌گوید افراد مبتلا به ME/CFS از خستگی مداوم رنج می‌برند و پس از انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن، شرکت در رویدادهای مدرسه، انجام کار یا حتی دوش گرفتن، حتی بیشتر خسته می‌شوند.

آنها همچنین ممکن است از مشکلات خواب، سرگیجه و مشکل در حافظه یا تفکر رنج ببرند.

بسیاری از این علائم در افرادی که از کووید طولانی رنج می‌برند نیز دیده می‌شود و محققان را به وجود یک ارتباط احتمالی مشکوک می‌کند.

محققان خاطرنشان کردند، همچنین مشخص شده است که ME/CFS می‌تواند از طریق عفونت‌های دیگری مانند ویروس Epstein/Barr هم ایجاد شود.

برای این مطالعه، محققان از داده‌های جمع‌آوری‌شده به عنوان بخشی از یک مطالعه در مورد اثرات بلندمدت سلامتی کووید استفاده کردند.

محققان نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که به کووید آلوده شده بودند ردیابی کردند و سلامت آنها را با بیش از ۱۴۰۰ نفر که به ویروس کرونا مبتلا نشده بودند مقایسه کردند.

نتایج نشان می‌دهد که حدود ۴.۵ درصد از افرادی که به کووید آلوده شده‌اند، به سندرم خستگی مزمن مبتلا می‌شوند، در حالی که ۰.۶ درصد افرادی که آلوده نشده‌اند، مبتلا می‌شوند.

کسالت پس از تمرین، سرگیجه هنگام ایستادن و اختلال شناختی شایع‌ترین علائم ME/CFS گزارش شده توسط بیماران کووید بود.

محققان نتیجه گرفتند که برای درک اینکه چرا برخی از بیماران کووید بیشتر از سایرین به ME/CFS مبتلا می‌شوند، نیاز به مطالعات بیشتر است.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا