آیا پودرهای پروتئین بی خطر هستند؟
یک گزارش جدید نشان میدهد که پودرهای پروتئینی محبوب- به ویژه انواع گیاهی، ارگانیک و با طعم شکلات- ممکن است حاوی سطوح بالایی از سرب و کادمیوم باشند.
این گزارش یک یافته نگرانکننده را برجسته میکند: تقریباً نیمی (۴۷٪) از ۱۶۰ محصول آزمایششده، ۲۱ درصد حاوی سطوحی بیش از دو برابر مقادیر مجاز سرب هستند.
«جکی بوون»، مدیر اجرایی پروژه، گفت: «آلاینده فلزات سنگین یک مشکل جهانی ایمنی مواد غذایی است.»
او افزود: «این آلایندهها اساساً در همه جا وجود دارند، از جمله در کالاهای که به عنوان غذاهای سالم معرفی میشوند.»
تحقیقات نشان داد که:
• پودرهای گیاهی، مانند آنهایی که از سویا، برنج و نخود تهیه میشوند، سه برابر بیشتر از محصولات مبتنی بر آب پنیر، که محصول جانبی پنیرسازی است، سرب داشتند.
• پودرهای ارگانیک سه برابر بیشتر از پودرهای غیر ارگانیک سرب و دو برابر کادمیوم داشتند.
• پودرهای با طعم شکلات چهار برابر بیشتر از پودرهای با طعم وانیل سرب و تا ۱۱۰ برابر کادمیوم بیشتری داشتند.
گیاهان به طور طبیعی فلزات سنگین را از خاک و آب جذب میکنند، اما اگر در خاکی که بیشتر توسط زبالههای صنعتی، معادن و آفتکشها و کودهای شیمیایی آلوده است، رشد کنند، آلودگی میتواند بدتر شود.
شکلات تلخ که به خاطر فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان های غنی خود شناخته شده است، همچنین مستعد وجود سطوح بالاتر فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم است.
برای این گزارش، محققان پودرهای پروتئینی را از ۷۰ برند معروف خریداری کردند و نزدیک به ۳۶۰۰۰ آزمایش برای آلایندهها، از جمله فلزات سنگین و اختلالات هورمونی مانند بیسفنولA (BPA) انجام دادند. نام برندها فاش نشده است.
خبر خوب اینکه BPA و همچنین بیسفنول S (BPS ) تنها در سه مورد از ۱۶۰ پودر آزمایش شده یافت شد.
به گفته محققان، وجود هیچ سطحی از سرب که برای انسان ایمن باشد وجود ندارد. کادمیوم یک عامل سرطان زا است که برای اندامهای انسان نیز سمی است.
بوون تاکید کرد که لازم نیست به طور کامل از پودرهای پروتئینی خودداری کنید، اما انتخاب هوشمندانهتر میتواند قرار گرفتن در معرض آلایندههای مضر را به حداقل برساند.
بوون گفت: «برای افرادی که از یک رژیم غذایی کاملاً گیاهی پیروی میکنند، به نظر میرسد پودرهای پروتئینی ساخته شده از نخود فرنگی دارای کمترین میزان فلزات سنگین هستند. اگر هیچ محدودیت غذایی ندارید، دادهها نشان میدهند که پودرهای پروتئینی با طعم وانیل بر پایه آب پنیر یا تخممرغ کمترین مقدار را خواهند داشت.»
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت