آیا روغن خر و روغن خراطین مفید هستند؟
به گزارش همشهری آنلاین، برخی افراد با راهاندازی صفحههای مجازی منتسب به طب سنتی، اقدام به تبلیغ محصولات آرایشی و بهداشتی بر پایه طب سنتی کرده و کرمها و روغنهایی که هیچگونه مجوزی دریافت نکرده و تحقیقات در مورد آنها کامل نشده را کاملا بدون عوارض و بسیار اثربخش معرفی کرده و از این راه پول هنگفتی به جیب میزنند.
دکتر الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: اغلب روغنهای گیاهی و حیوانی که برای مصارف درمانی بر پایه طب سنتی تجویز میشوند، تا حدودی و نه صد درصد خواص بهبود دهنده داشته و در کنار سایر درمانها و تدابیر، اثربخشی خواهد داشت. آنچه که در طب سنتی بسیار مورد تجویز متخصصان است، روغنمالی با روغنهای گیاهی است که علاوه بر جنبه درمانی این روغنها با ماساژی که به عضو داده میشود اهداف مختلفی از جمله افزایش گردش خون، دفع مواد زائد از عضو خاص، کاهش تنش و درد عضلانی، ایجاد آرامش عصبی و… به دست خواهد آمد که بسیار موثر و یکی از راهکارهای درمانی طب سنتی محسوب میشود.
روغن خراطین چیست؟
ادعایی که در مورد روغن خراطین مطرح است اینکه یک روغن طبیعی بوده و برای رفع چین و چروک، جوانسازی پوست، تقویت و پرپشت کردن ابروها، رفع ترکهای پوستی و به خصوص موردی که این روزها به آن بیشتر اشاره میشود، افزایشدهنده حجم سینه، باسن، لبها و حتی آلت تناسلی مردان است.
دکتر پارسا با اشاره به اینکه در منابع طب سنتی، روغن خراطین از غوطهور کردن کرمهای خاکی و نه زالو در طی شرایطی درون روغنی خاص تهیه میشود میگوید: با توجه به اینکه در فضای مجازی تبلیغات نادرست زیادی در مورد خواص شگفت انگیز این روغن به خصوص برای افزایش حجم و رفع مشکلات اندام تناسلی میشود اما تاکنون هیچ منبع موثقی آن را تایید نکرده و اگر بر اساس فرضیات و احتمالاتی تجربی بخواهیم در مورد این روغن نظری بدهیم شاید اثربخشی اندکی در مصرف طولانی مدت و احتمالا همراه با عوارض جانبی داشته باشد. اغلب این روغنها بدون مجوز بوده و روش تولید صحیحی ندارند و میزان اثربخشی و عوارض احتمالی آن نیاز به تحقیقات بیشتری است.
روغن خر و الاغ چطور؟
با سرد شدن هوا و تشدید دردهای عضلانی و اسکلتی و مشکلات پوستی تبلیغ یکسری از روغنها با نامهای روغن خر و الاغ در فضای مجازی و فروش آن در عطاریها رونق گرفته است. در مورد این روغنها چنین ادعا میشود که میتواند برای طیف زیادی از مشکلات شامل دردهای عضلانی، اسکلتی، مشکلات پوستی و حتی گوارشی مفید باشد.
به گفته دکتر پارسا تاکنون پژوهش و تحقیقات کاملی در کشور در خصوص فواید درمانی این روغنها انجام نشده و چون در این خصوص منبع موثق و قابل استنادی وجود ندارد و هیچ منبع علمی خواص درمانی آن را تائید نکرده مصرف این روغن توسط متخصصان طب به طور روتین تجویز و توصیه نمیشود. ضمن اینکه روش تهیه و تولید چنین روغنهایی باید طی فرایندهای بهداشتی و بر اساس اصولی تهیه شود که بعید است فروشندگان چنین محصولاتی این تدابیر را رعایت کرده باشند و بنابراین تا حصول اطمینان از میزان اثربخشی و عوارض احتمالی چنین روغنهایی توصیه به مصرف آنها نمیشود.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین