آیا تورین واقعاً کلید پیری سالم است؟
به گزارش همشهری آنلاین شواهد نشان داده بودند که میزان این ماده مغذی که از جمله در گوشت وجود دارد، پس از میانسالی در افراد کاهش مییابد، به این معنی که تورین ممکن است به عنوان نشانگر پیری سالم در نظر گرفته شود. یک بررسی بینالمللی در سال ۲۰۲۳ تأیید کرد که میزان تورین در بدن با افزایش سن کاهش مییابد و سپس نشان داد که مکملهای تورین میتوانند روند پیری را در چندین گونه از حیوانات کند کنند.
اکنون، یک بررسی جدید که روز پنجشنبه در ژورنال Science منتشر شد، نشان داد که میزان تورین با افزایش سن کاهش نمییابد، بلکه در طول زندگی بزرگسالی بدون تغییر باقی میماند یا حتی در برخی از افراد مسن افزایش مییابد.
این تناقض ظاهری نشان میدهد که اندازهگیریهای تورین شاخصی برای طول عمر نیست و سوالاتی را در مورد استفاده از آن به عنوان یک مکمل ضد پیری مطرح میکند.
یافتههای متضاد دو بررسی
در حالیکه انتظار میرفت یافتن میزان بالاتر تورین در خون باعث حفاظت در برابر التهاب یا برخی بیماریهای مزمن شود، یافتههای متضاد این بررسی جدید پژوهشگران انجامدهنده آن را شگفتزده کرد.
دکتر لوئیجی فروچی، یکی از این پژوهشگران و مدیر علمی موسسه ملی پیری گفت: «ما این بررسی را برای تأیید آنچه که اولین بررسی نشان داده بود، انجام دادیم. هدف ما واقعا این نبود که همبستگی دقیقا مشابه بررسی قبلی به دست آوریم، بلکه هدف تقویت آن بررسی بود.»
اما به گفته او، «اختلاف زیادی در یافتههای این دو بررسی وجود داشت. این اختلاف باید عمیقتر مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد زیرا ممکن است مکانیسم مهمی را در پیری آشکار کند.»
یافتههای جدید این احتمال را رد نمیکند که افزایش دریافت تورین از طریق مصرف برخی از مکملها ممکن است سلامت برخی افراد را بهبود بخشد.
ویجی یاداو، یکی از نویسندگان مقاله بررسی قبلی و رئیس برنامه طول عمر سالم دانشکده پزشکی راتگرز نیوجرسی، گفت که دادههای جدید برای درک چگونگی تأثیر تورین بر روند پیری مهم خواهند بود، زیرا نشان میدهند که مهم است دادههای زمینهای از کجا جمعآوری شده باشند.
یکی از پایگاههای داده بیولوژیکی که برای بررسی اولیه در سال ۲۰۲۳ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، از یک گروه بسیار همگن از مردم فنلاند بود، در حالی که یکی از منابع اصلی دادهها برای بررسی جدید، ساکنان بالتیمور در ایالت مریلند آمریکا بودند که جمعیت آنها از نظر ژنتیکی بسیار متنوع است.
یاداو گفت: «این یافتهها نشان میدهد که افراد با پیشینههای ژنتیکی متفاوت یا جمعیتهای گوناگون، مقادیر تورین متفاوتی دارند و نمیتوان دادههای نژادها یا قومیتهای متفاوت را برای تفسیر نتایج تجمیع کرد. بنابراین باید متغیرها را بهتر تعریف کنیم، پیشینه ژنتیکی قطعاً یک عامل مهم است.» از دیگر عوامل میتوان به این اشاره کرد که آیا فرد روزه گرفته یا اخیراً غذا خورده است.
یاداو گفت، ممکن است این وضعیت مشابه وضعیتی باشد که هنگام تلاش دانشمندان برای درک رابطه بین قند خون و دیابت رخ داد. به عنوان مثال، در ابتدا مشخص نبود که اگر نمونهها از کسی که روزه گرفته یا قبلاً غذا خورده است، جمعآوری شود، تفاوتی ایجاد میکند یا نه.
بیشتر بخوانید:
تورین: مکملی که میتواند شما را دوباره جوان کند؟
تورین در چه غذاهایی یافت میشود؟
تورین اسید آمینهای است که بدن انسان میتواند مقادیری کمی از آن در کبد تولید کند، اگرچه افراد بیشتر تورین مورد نیاز خود را از غذا دریافت میکنند. صدف، گوشت تیره مرغ و بوقلمون حاوی بالاترین میزان تورین هستند. سایر گوشتها مقادیر متوسطی از تورین دارند. محصولات لبنی مقادیر کمی از این اسید آمینه را دارند.
یاداو و همکارانش در حال حاضر برای روشن شدن اینکه آیا مکملهای تورین سلامت را بهبود میبخشد و پیری بیولوژیکی یا زیستی را به تأخیر میاندازد، یک کارآزمایی بالینی تصادفیشده دوسوکور با دارونما را اجرا میکنند.
دکتر پیتر آبادیر، متخصص طب سالمندان و دانشیار پزشکی در دانشگاه جانز هاپکینز میگوید که این دو مقاله نمونه خوبی از چگونگی عملکرد علم هستند. اگرچه یافتهها بسیار متفاوت هستند، اما «این بدان معنا نیست که یکی درست و دیگری اشتباه است».
دکتر آبادیر که در هیچ یک از این دو مقاله مشارکت نداشته است، گفت: «پیام هر دو مقاله این است که ما به بررسیهای بیشتری نیاز داریم.»
منبع: انبیسی نیوز
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین