آغاز نشست وزرای کشورهای صادرکننده گاز در تهران/ تجارت گاز و افزایش تولید بررسی میشود
محسن پاکنژاد امروز _جمعه شانزدهم آذر_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیستوششمین نشست وزرای کشورهای صادرکننده گاز (GECF) از امروز ۱۶ آذرماه با حضور هیئتهای کارشناسی در تهران آغاز میشود.
وی افزود: روز یکشنبه هفته آینده نشست وزارتی این اجلاس برگزار میشود که در این دوره وزیر نفت به عنوان رئیس اجلاس خواهد بود.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: در بیستوششمین نشست به موضوعهای مختلف در حوزه تجارت گاز و مباحث مربوط به افزایش تولید در عرصه کشورهایی که قابلیت تولید دارند و مباحثی از این دست پرداخته میشود.
پاکنژاد گفت: این اجلاس ۱۲ عضو اصلی دارد که از این تعداد ۶ تا ۷ وزیر در تهران حضور خواهند یافت همچنین برخی از معاونان وزرا نیز میهمان این نشست هستند.
وی با اشاره به اینکه وزرای کشورهای اصلی صادرکننده گاز که ذخایر اصلی گاز جهان را در اختیار دارند در این دوره اجلاس حضور دارند، خاطرنشان کرد: هشت عضو ناظر و یک عضو مدعو یا مهمان که کشور عمان است نیز در این دوره حضور دارند.
وزیر نفت اظهار داشت: آنچه که حائز اهمیت است حضور این وزرا در تهران بیانگر آن است که جمهوری اسلامی ایران مانند همیشه پایدار و با ثبات است و امنیت به طور کامل برقرار است و این نشان میدهد که با توجه به ثبات ایران، نظام مورد پذیرش همه کشورهای جهان است.
پیشتر سید علی محمد موسوی معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت در باره این اجلاس اظهار کرده بود: اعضای اصلی مجمع شامل ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیدادوتوباگو، امارت متحده عربی و ونزوئلا است، کشورهای آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک، پرو و سنگال نیز اعضای ناظر این مجمع را تشکیل میدهند که بهصورت مرتب در اجلاسها شرکت کردهاند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد ذخایر گاز، ۴۰ درصد تولید، ۴۷ درصد صادرات گاز از طریق خط لوله و ۵۱ درصد از صادرات الانجی در اختیار اعضای این مجمع قرار دارد، ادامه داد: از همین رو برگزاری این اجلاس بسیار اهمیت دارد و مطبوعات و رسانههای انرژی جهان همواره چشم به اینگونه اجلاس و مصوبات مجمع دارند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با تأکید بر اینکه ایده اولیه تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده گاز از سوی ایران و در اواخر دهه ۷۰ شمسی مطرح شد، افزود: نخستین نشست وزیران کشورهای عضو در سال ۱۳۸۰ در تهران برگزار شد و سال ۱۳۸۹ این مجمع فعالیتهای رسمی خود را آغاز کرد. دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز بر اساس تصمیم اعضا در قطر قرار دارد.
موسوی با بیان اینکه اجلاس وزارتی که بیستوششمین دوره آن ۱۸ آذر در تهران برگزار میشود، مهمترین رکن حاکمیتی و سیاستگذاری این مجمع است، تصریح کرد: مهمترین دستورکار نشستهای وزارتی تصویب برنامهوبودجه، انتخاب دبیرکل، انتخاب رئیس و نایب رئیس اجلاس وزارتی و بررسی حق عضویتها و انتخاب رؤسای بعدی در اجلاس وزارتی بررسی میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هفت اجلاس در سطح سران، ۲۵ اجلاس وزارتی، ۴۹ اجلاس در سطح هیئت اجرایی و ۵۵ اجلاس شورای فنی اقتصادی مجمع کشورهای صادرکننده گاز برگزار شده است، گفت: همچنین تعداد زیادی از نشستهای تخصصی و کارشناسی در پایتخت کشورهای عضو برگزار شده است.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت ادامه داد: ایران از زمان تأسیس این مجمع تاکنون افزون بر میزبانی سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سال ۱۳۹۴ میزبان نخستین اجلاس در سال ۱۳۸۰، پانزدهمین اجلاس در سال ۱۳۹۲ و هفدمین نشست وزارتی در سال ۱۳۹۴ بوده است.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت